Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

1 Ağustos 2011 Pazartesi

4/C li Geçici Personele Kadro Şoku



4/C li Geçici Personele Kadro Şoku
Devlet Personel Başkanlığından 4/C li Geçici Personele kadro değil ,aile yardımı vereceği açıklaması yapıldı.Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK)'ın Başbakana yazmış olduğu mektuba Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla verilen cevapta, 4/C li personele şimdiye kadar yapılan düzenlemelerden ve aile yardımı ödeneğinin Başbakanlığa sevkedildiğinden vede 4/C adına herhangi bir kadro çalışmasının yapılmadığından bahsedildi.
Devlet Personel Başkanlığı, geçici personele aile yardımı ödeneği verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Taslağı'nın Başbakanlığa sevk edildiğini, bu personelin kadroya geçirilmesine ilişkin bir çalışmanın ise bulunmadığını bildirdi.

www.4cmagdurlari.blogspot.com
Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay ve Genel Sekreter Mehmet Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 4/C statüsündeki geçici personelin kadroya alınması talebini içeren bir mektup gönderdi.
Mektupta, 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmasından duyulan memnuniyet ifade edildi.
Belediyelerde çalışan sözleşmeli personel ile geçici personelin kapsam dışı bırakılmasının burukluk yarattığı belirtilen mektupta, şunlar kaydedildi:
4/C statüsünde istihdam edilen personelin önemli bir bölümü mesleki formasyona sahiptir. Anılan personel daha iyi sosyal imkanlarla ve yüksek ücretlerle çalışırken bu imkanlardan mahrum bırakılarak istihdam edilmeleri 'Allah, insanı gördüğünden geri bırakmasın' atasözündeki mesajın sosyal derinliği düşünüldüğünde yaşanan dramı tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir.
Ülkemizdeki ekonomik dönüşümün faturasının kendilerine kesildiğini düşünen ve bu faturayı ödemekte oldukça zorlanan 4/C personelinin 4/A statüsüne geçirilmesi ile mali, sosyal ve özlük haklarında belirgin bir iyileşme olacağı açıktır. Böylece 'gördüğü günleri aramayacak' konuma getirilen 4/C personeli de hayalleri gerçekleşmiş, mutlu bireyler safına geçecektir.

www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sözleşmeli personelin hayallerini süsleyen icraatın, yıllardır derdini dile getirmeye çalışan geçici personele de yansıtılmasının adalet ve hakkaniyet prensiplerine denk düşen bir kaylaşım olacağı ifade edilen mektupta, hükümetin, sayıları sözleşmeli personelden daha az olan geçici personelin mağduriyetini gidereceği beklentisinde olunduğu belirtildi.
BASK'ın bu başvurusuna Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yanıt geldi.
Kamu kuruluşlarının özelleştirilmesinin ardından iş akdi feshedilenlerin diğer kamu kurumlarında 4/C statüsünde istihdam edildikleri anımsatılan yanıtta, özelleştirme uygulamaları nedeniyle işsiz kalan işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarına geçici personel olarak yerleştirilmesine ilişkin uygulamanın başladığı 2005 yılından bu yana her bir mali yıl için çıkartılan Bakanlar Kurulu Kararları ile başta ücret artışı olmak üzere, 30 gün ücretli hastalık izni, 22 gün ücretli izin ve iş sonu tazminatı gibi geçici personelin durumunu iyileştirici düzenlemeler yapıldığına dikkat çekildi.
Devlet Personel Başkanlığının yanıtında, geçici personele aile yardımı ödeneği verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Karar Taslağı'nın Başbakanlığa sevk edildiği, bu personelin kadroya geçirilmesi konusunda işe başkanlık tarafından yapılmış bir çalışma bulunmadığı bildirildi.
Kaynak:

Anadolu Ajansı


Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. çalışma başlattık çalışma yok .kadro verilecek.talimatı verdim.bunun gibi sözler var.ama biz 4c çalışanı olarak başbakanımızın çalışma yapıyoruz seçimlerden sonra bu güzel haberi vereceğiz sözüne inanmıştık.yapılan hakkızlıklar mağduriyet görünüyor ve bununyanı sıra neden umutlandırılıyoruz.yorulduk güçümüz kalmadı 4c işcisine kadro vermek o kadar insanı sevindirip 4c çalışanı aç onları huzura kavuşturmak sizlere yapabileceğiniz en güzel dualar ve sevaplar kazanadır.başbakanım size güvenmiştim çalışma var dediğiniz o gün.umudumuzu isteğimizi elimizden almayın ne olur.bizide 4a gibi o şansı bize de verin biz çalışanı yok saymayın.başbakanım sizden gelen o güzel haberi bekliyoruz ne olur.

    YanıtlaSil
  2. TEDAŞ Özelleştirme Mağduru Dediki...

    Aile yardımını bile vermek istemeyen ama seçim öncesi vaatlerde bulunanlar şimdi unuttu.. herşeyi.. Sendikalar da üye derdinde ama girişimleri sözde kalmaz, takipçisi olurlar..

    Kanayan yara 4/c ye çare bulmak için mücadele verirler inşallah..

    Ama bu hükümetin duymak istemediği, söylemek dahi istemediği 4/c kelimesi var.. Yaşayan biliyor işte..

    YanıtlaSil
  3. 4a kadrolu oldu yüzleri güldü.memura zam yüzleri güldü,emekliğe zam yüzleri yülecek inşallah.biz 4c neden sahibimiz yok neden kolumuzdan tutan yok en ağır şartlartda çalışan bizler çalıştığımızın karşılığını alamıyoruz.beceripte bir aile yardımı bile veremiyorlar bizim çoçuklarımız yokmu.ramazan da yoksullara yemeğe dikilecini başbakanımızdan duydum gelin bize 4c lileri ziyaret edin.dinen bile fitrelik olduk yine bizi görmüyorlar.çalışmanın var olduğunu başbakanımızdan duyduk bizzat.şimdi çalışma yok kadro yok.başbakanım size inandık çalışan her kesime elinizi uzatmaya çalışırken 4c yide görün.elinde hakları var olanı değilde yok olanı sevindirin gariban 4c işcisini sevindirin biz işciler hakkımızı kimden isteyeceğiz başbakanımızdan duymuyormusunuz bizi başbakanım görmüyormusunuz bizi duymuyor ve görmüyorsanız.dini hissinizle bize yaklaşın.

    YanıtlaSil
  4. BEN DE 4/C Lİ MAĞDURU EŞİYİM.BU YAPILAN İNSAFSIZLIKLAR NE ZAMAN SON BULACAK.AHİRET ALEMİNDE NASIL HESAP VERECEKSİNİZ.BİZLERİN YAŞADIĞINI ANCAK ALLAH BİLİR.BELKİ ORUÇ TUTARKEN AKLINIZA BİZLER GELİRİZ.AÇIN HALİNDEN ANCAK AÇ OLANLAR ANLAYABİLİRLER.YÜCE ALLAH SİZLERE ANLAMAYI İDRAK ETTİRSİN.....

    YanıtlaSil
  5. bende 4 ce li çalışan bir babanın evladıyım babam az maaş aldıoğı için üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım çünkü suçumuz 4 ce li olmak tı sayın başbakan senin çocukların avrupada okuyor biz kendi memleketimizde ki okula bile gidemiyoruz adlat bummu hak bunuı nersind bide kadro yok aile yardımı verilecek demişler aile yardımı seçimden önce verilecekti onu bile şimdi veriyorlar ALLAH büyüktür

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com