Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Temmuz 2011 Perşembe

Kadro Bekleyen Sözleşmelilerin İsyanı


Kadro Bekleyen Sözleşmelilerin İsyanı
Kadroları verilmeyen sözleşmeli personel, Erdoğan'dan verdiği sözü tutmasını istiyor.
Memur sendikalarının "iş kazası" olarak nitelendirdiği, 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname dışında kalan ve kadroya alınmayan sözleşmeli personelin isyanı büyüyor! Erdoğan'ın seçimlerden önce kadro sözü verdiği sözleşmeli belediye çalışanları, unutulduklarını söyleyerek, hükümetten verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.Başbakan Erdoğan'ın 4/C li personelede seçimden sonra düzenleme yapılıp 4/C personelininde sorunlarını çözeceğiz açıklaması olmuştu.
Başbakan Erdoğan'ın Meclis kürsüsünden 61. Hükümet Programını açıklarken söylediği sözler, sözleşmeli belediye personellerinin umudu oldu. Seçimlerden önce verdiğimiz sözlerin hiçbirini unutmayacağı diyen Erdoğan'a ilk hatırlatma 632 sayılı KHK dışında kalan ve çoğunluğunu sözleşmeli belediye personelinden geldi. Seçimlerden önce çıkan ve kadroya geçirilen personel ile kendileri arasında hiçbir farkın olmamasına rağmen, yaklaşık 16 bini bulan personelin kapsam dışında kaldığını söyleyen sözleşmeli belediye çalışanları, hükümetin kendilerine verdiği sözü tutmasını istedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
262 BİN 555 PERSONELDEN 206 BİNİ KADROYA GEÇTİ
Başbakanlık kayıtlarına göre 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname öncesi, kamuda toplam 262 bin 555 sözleşmeli personel bulunuyor. Bunlardan 206 bini için KHK çıkmıştı. Kadro alamayan sözleşmelilerle ilgili seçimler öncesi katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Erdoğan, kapsam dışındra kalan sözleşmeli personel ile KİT çalışanları için kadro çalışmalarının yapıldığını açıklamıştı.
SÖZLEŞMELİLER MALİYE İLE GÖRÜŞTÜ
Kadroya geçirilmeyen sözleşmelilere ilk müjde ise Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'ndan geldi. Yerel yönetimlerde örgütlü sendika, belediye çalışanlarına kadro için Başbakanlık ve Maliye’nin kapısını çaldı. Bu ziyarette, 16 bin 500 sözleşmeli belediye çalışanı ile il özel idare, TRT ve diğer bazı kurumlarda kapsam dışı kalan sözleşmelilerin kadroya alınması görüşüldü. Görüşmeler olumlu sonuçlandı.
Kaynak:Memurlar.Biz
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

4 yorum:

  1. Yazınızın sonkısmı İnşşalah Hükümet tarafından doğrulanır ve uygulanır.Ben de bir eski Tekel çalışanı olarak 9 aydır 4-c statüsünde çalışıyorum inan bana verilen tazminat falan kalmadı 7 kişlik aileyiz 850 TL ile geçinmek gerçekten çok zor, hernekadar biz kendimizden kısmaya çalışsakda ev masrafı ve çocuk giderlerini, faturaları dahi ödiyemiyoruz... Bizim daimi işimiz kadromuz elimizden alındı, ama bizden sonrada yüzbinleri işe aldılar iyide ettiler, e madem ihtiyaç var bizlere neden bu muğduriyeti yaşatıyorlar anlamak geçekten çok zor. Bunları hak edecek ne yaptık onuda bilmiyoruz.bizlerin işine son verildikten sonra yaklışık olarak 4/b liler dahil 400000 bin civarında kadrolu personel alınmış??? Oysa biz Tekelciler sadece 8500 kişi idik, çünki 2500 tekelci hala Diyarbakır,İzmir ve İstanbulda çalışıyor!!!! Biz burdan tekrar sayın Cumhurbaşkınına,Başbakana ve Mv lilerine sesleniyoruz Bizlerin 4-c Statüsünde çalışması ne Hükümete nede başka kurum ve kuruluşlara hiç bir fayda sağlamamıştır, Sade ve Sadece Biz TEKEL çalışanlarını ve Ailelerini perişan etmiş,Çoluk çocuğumuzun ahı alınmış ve haksızlık edilmiştir. Hak,Hukuk,Adelete olan güvenimiz sarsılmıştır??? Birileri bizleri zorla karşıt görüş ve ötekileştirmeye çalışmıştır. Başka türlü bir izahı yok.. bizim işten çıkarılıp 4-c denen ne olduğu belli olmayan bir statüde çalıştırılmamız kimseye bir fayda sağlamamıştır... Ne diyelim hayırlısı. Bü gün çalıştığım kurumda 5 tane 4/b li arkadaşımızın personel hareket onayı geldi onların kadroya çeçişini yaptım, İnşallah bir gün daha önceden bizim olduğu gibi tekrar kadromuzu geri verirler...Bizlerin bu mağduriyetide giderilmiş olur...(GEÇİKEN ADELET ADELET DEĞİLDİR)...

    YanıtlaSil
  2. görüşmenin olumlu olması bizleri mutlu ediyor başbakımıza güveniyorum.4c işcilerine kadro verecek buna inanıyorum.söz verdi yapar.sadece sabrımız kalmadı ve üstelik çıkışlarda var.çok mağdur olduk temennim en kısa zamanda 4c yi mutlu edecek haber gelir.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah 4c ye kadro haberini duyarız çoluk çocuk oh deriz Allah sabredinin mükafatını veRİR

    YanıtlaSil
  4. biz 2005 den beri 4cli 4 kişilik br aileyiz çocuklar okula gidiyor hepimiz ekonomik olarak mutsuz oluyoruz aile çevresinden borçla bütçeyi kurtarmaya çalışıyoruz ama borç hiç bitmiyor ihtiyaçlarda ALLAH bize yardım eder İnşallah hergün kadro haberi alıp bir oh çekeriz dedik umudumuz tükenmeden kadro verilirse mutlu aileler mutlu çocuklar yetiştirir

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com