Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

1 Ağustos 2011 Pazartesi

İşçi ve Memur Arasında Adil Olmayan Durum:4/C



İşçi ve Memur Arasında Adil Olmayan Durum:4/C
Her gün işini kaybetmenin korkusuyla yaşamanın ne demek olduğunu biliyor musunuz? Bu sözler 4/C li bir kardeşimizin Türkiye gazetesine yazmış olduğu sözlerden sadece biri... 4/C li geçici personel yazısında yaşadıkları sıkıntılardan ve uğradıkları haksızlıklardan bahsetmiş. Konuya duyarlılıkla yaklaşan Türkiye Gazetesi yazarlarından Behçet Fakihoğlu yazıyı köşesinde kaleme almış. Buradan kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sayın Nuh Albayrak’ın yazısında, Başbakan Sayın Erdoğan’a atfen, “KİT’lerdeki sözleşmelilerin problemini çözmek için çalışma yapıldığı, ücretler açısından adil olmayan durumlar olduğu ve bunları gidermek için bazı çalışmalar yapıldığı, gerekirse kanuni düzenleme yapılacağı” dile getirildi.
Kamudaki en mağdur kesim, özelleştirme sonucu 4/C’ye mecbur edilen bizleriz. Ortada ücretler açısından, iş güvencesi ve birçok sosyal haklar bakımından adil olmayan bir durum varsa, bu da 657’ye tabi 4/C’li geçici personel adı altında istihdam edilen biz “Özelleştirme Mağdurları”yız.

www.4cmagdurlari.blogspot.com
Kamuda kadrolu işçi statüsünde çalışırken, özelleştirme sonucu tazminatlarımız ödenerek, 4/C denen güvencesiz çalışma şekline mecbur edildik. Memurlar gibi bütün haklarımızla diğer devlet kurumlarına geçme hakkı bizlere verilmedi.
Onların da çalıştıkları kurumları özelleşti, bizlerin de; neden onlar bütün haklarıyla geçiş yaptı da bizlere 4/C reva görüldü? Ortada adil olmayan bir durum varsa, işte işçi ve memur arasındaki durumdur. Seçim öncesi 4/B denen sözleşmeliler kadroya alındı. Üstelik bunlar bu sözleşmeli statülere kendi istekleri ile girdiler. Hem yüksek ücret alıyorlardı hem de hiç çıkış yaşamıyorlardı. Buna rağmen kadroyla ödüllendirildiler.
Seçimden sonra bazı sendika yöneticileri Belediye, İl Özel İdare ve TRT’de çalışan sözleşmelilerin de kadroya alınması için Maliye ve Başbakanlık Müsteşarlarıyla görüşme yaptılar ve bu görüşmelerin olumlu geçtiğine dair açıklamalar yaptılar. Burada herkesin elini vicdanına koymasını istiyorum. Devletin kadrolu işçisinin kadrosunu elinden alacaksın, sonra da önüne 4/C‘den başka hiçbir seçenek sunmayacaksın. Sonra da diyeceksin ki, nankörlük etmeyin sizleri sokağa atmadık kamuda iş verdik. Çok güzel de gelelim bu 4/C denen çalışma şekli nasıl bir şeymiş. Yılda 11 ay çalışıp 1 ay ücretsiz izne gönderiliyoruz. Her yıl Bakanlar Kurulu Kararıyla sözleşme imzalıyoruz. Hiçbir şekilde iş güvencemiz yok. Eğitim durumuna göre 850, 950, 1000 TL gibi ücretler almaktayız. Ek ödeme, mesai, döner sermaye gibi herhangi bir ad altında hiçbir ödeme yapılmamaktadır. Memurlara yapılan yıllık zam oranı haricinde, seyyanen verilen zamlardan bile faydalanamıyoruz. Bir aile yardımını bile bizlere çok görülüyor. Bizler gibi ailelerimiz de yok sayılıyor. Daha doğrusu bu 4/C’nin ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Memur mu, işçi mi ne olduğu belli olmayan bir çalışma şekli ama memur sendikalarına üye olabiliyoruz. Fakat memurlara verilen hiçbir haktan faydalanamıyoruz. Çalıştığımız kurumlarda adımız 4/C’liler.

www.4cmagdurlari.blogspot.com
Özelleştirmeden geldiğimiz için en angarya işler bizlere veriliyor. İnanın ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Aynı işi yaptığımız insanlarla aramızda ücret açısından çok fark var. Hepsinden önemlisi iş güvencesi. Bu 1 aylık çıkışlar bizleri perişan ediyor. Zaten zar zor geçimimizi sürdürürken, bu ücretsiz çıkışlar da tuz biber oluyor.
Her gün işini kaybetme korkusuyla yaşamanın ne demek olduğunu sizin takdirinize bırakıyorum. Sayın Başbakanımıza sesleniyorum; Ortada bir problem varsa, ücretler ve iş güvencesi açısından bir haksızlık varsa, en mağdurlar 4/C’lilerdir.
Hedefi vizyonu 2023 olan bir Hükümet, öncelikle kamuda güvencesiz çalışma meselesini çözsün.
4/C’li bir vatandaş
Kaynak:

Anadolu Ajansı


Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. Bu yazıya eklenecek fazla birşey kalmamış. Arkadaşımızın görüşlerine bir 4/c'li olarak katılıyorum. Hükümetten tek isteğimiz sayın başbakanımızın seçimden önce söylediği gibi 4/a veya 4/b'ye geçirilmemizdir. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. Tüm islam aleminin ramazanı mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  2. TEDAŞ Özelleştirme Mağduru 4/C Dediki..

    Kardeşimiz konuyu Türkiye Gazetesine intikal ettirip Gazete Yönetimi ve köşe yazarımızda dile getirip köşesinde yer vermiş çok teşekkür ederiz.. Aynen katılıyor ve tasdikliyoruz..Söyleyecek başka söz yok.. KPSS ile 93,00 puan ile TEDAŞ da işe başladım.. mevcut T.C. Hükümeti Özelleştirdi.. sattı.. Durumuz içler acısı.. kışın ortasında ücretsiz izin veriyorlar.. çoluk çoçuk perişan olduk.. Bu yaştan sonra kpss den 93 puan almak için mücadele vereceğiz yine ama Adaletli Kalkınma veya Adalet bunun neresinde.. Ramazan gününde ağzımı bozmak istemiyorum. Allaha havale ediyorum..

    YanıtlaSil
  3. bizleri bu duruma düşürenler şu mübarek günlerin şahitliği huzurunda hesap versinler...

    YanıtlaSil
  4. ağzınıza emeğinize sağlık.söylenecek fazla bişey kalmamış.insan gibi yaşamak ve insan gibi muamele görmek istiyoruz hepsi bu 4 c ye mahkum edildik.zorla gönderildik iş yerlerimizden.başka bi seçenekte sunulmadı bize.ama biz de eşit işe eşit maaş istiyouz biz de haklarımızla çalışmak istiyoruz... ey akp hükümeti haktan hukuktan bahsediyorsunuz tutun verdiğiniz sözlerinizi seçimden önce verdiğiniz sözleri tutun duyun artık sesimizi

    YanıtlaSil
  5. Arkadaş çok güzel anlatmışsın durumumuzu, senin sayende mağduriyetimiz bazı kesimlere ulaşmıştır İNŞALLAH ALLAH yar ve yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  6. slm arkadaşlar hepinizin görüşlerine katılıyorum sizleri çok iyi anlıyorum insan bukadarmı şansız olur 1991 de çimento fabrikasında işe başladım.1997de özelleşti ozaman 4c yoktu işsiz kaldım kpss girdim 2001 yılında tedaşa girdim 10 yıl sonra burasıda özelleşti 6ay özelde çalıştık 10 kişinin işini 1 kişi yapıyordu yine yaranamadık hiçbir yetkili yanımız gelip çalışındiye görüşmeyince ayrıldık nasıl hangi şartlarda özelleşti kimse bize bilgi vermedi sendikalar her ay 50 liramızı kesip yediler ama hiçbir hakkımızı savunmadılar zehir zıkkım olsun sonunda 4c ye makum oldu 10 yılımızı verdik işimizde uzman olduk bizi fasifize ettiler şuan oturtuyorlar böyle birşey olurmu aynı işiyapıyon döner sermaye yok aile yardımı yok bu ne biçim adalet bilmiyorum memurunki ailede bizimki aile değilmi allaha havale ediyorum allah sonumuzu hayırlı kılsın.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com