Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

16 Ağustos 2017 Çarşamba

İsmail Koncuk 4/C Kadro Açıklaması

İsmail Koncuk 4/C Kadro Açıklaması

İsmail Koncuk 4/C Kadro Açıklaması


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bengü Türk TV’de, her Salı akşamı Türkiye ve çalışma hayatının sorunlarının değerlendirildiği Söz Hakkı programına konuk oldu.
Programda Başkan Koncuk toplu sözleşme süreci, hükümetin teklif ettiği zam oranı ve çalışma hayatının bir çok sorununu gündeme getirdi, 4/C çalışanlarına kadro konusuna ve 4/C çalışanlarının sorunlarına değindi. Genel Başkan İsmail Koncuk, Hükümetin kamu çalışanları ve emekliler için teklif ettiği yüzde 3+3’lük zam oranını “Kabul edilemez bir teklif” olarak niteledi.
“Sendikal faaliyet önemli bir faaliyettir, al gülüm ver gülümle yapılmaz, bu bir oyunda değildir” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bu masada 4/C çalışanlarına kadro alınması gibi ciddi sonuçlar elde edilmelidir” dedi.
“Bu müzakerenin sürdürülebilmesi için yüzde 3+3’le değil, belki yüzde 5+5 ile başlanabilirdi. Devamında kamu işçilerine verilen zammı da konuşabilirdik. Mesela, ortalama memur maaşı 2900 TL diyelim, bize de bunun altında olanlara 100 TL iyileştirme yapılabilirdi. Bir rakam koyalım bunu yapalım. 4-C’lilerin ek ödemelerini konuşalım, aldattığınız, sattığınız insanların alacaklarını konuşalım. 4-B’lileri konuşalım. Böyle sendikacılık anlayışı olmaz. Başkan sözlerini şu şekilde sürdürdü.

Sadece bunu sendikacılar almasın, böyle bir anlayışın Türkiye’de köklenmesine, memuru temsil etmesine vesile olan kıymetli arkadaşlarımızda nefis muhasebesi yapsınlar. Nereye gidiyoruz? Kamu böyle gidemez gitmemeli. Bu masada sayın Çalışma Bakanına da söyledim, PTT’de de bir istihdam türü var, İHS’li diye, bu nereden çıktı? Yeni bir sistem, hiç bir hakkı yok. 4-C’liler, 4/C'lilere kadroyu 10 yıldır anlatıyoruz. Hala 4/C çalışanlarına kadro yok. 4/C'lilerin sayıları 13-15 bin civarıdır. Nedir bu garabet 4/C uygulaması. 4/C kölelik düzenidir. Kadrolu çalışanın izin durumu farklı, hastası olan 4-A’lı refakat izni kullanıyor ama 4-C’liye yok. 4/C çalışanlarının hastası hasta değil mi? Bu nasıl vicdansızlıktır. Bırakın kanunu mevzuatı, böyle şey olmaz. Hükümet zaman zaman açıklama yaparak, “Erken emeklilik mi olur?” diye sorar. Emeklilik yaşı 65’e yükseltildi. 4/C’lilerin sözleşmesinde ise şu yazıyor; emeklilik yaşı dolduğu anda sözleşmesi yenilenmez. Sözleşmeye göre 52 yaşında dolmuş ise, 52 yaşında 4/C’lilik sözleşmesi imzalanmaz. Peki sormak lazım, hükümet değil mi genç yaşta emekliliğe hayır diyen?
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Hem genç yaşta emekliliği istemeyeceksiniz, hem de 4-C’linin 65 yaşına gelene kadar çalışmasına müsaade etmeyeceksiniz. Bu nasıl bir mantık çatışmasıdır, bunu anlamak mümkün değil.
Bu siyaset değil, bunlar bizim çocuklarımız. Kim bunu yaparsa, bu ülke insanlarına iyilik yapmaz. 4/B’lilik, 4/C’lilik, İdari hizmet sözleşmeli, kiralık işçilik, part tıme çalışma gibi uygulamalar evlatlarımıza ihanettir. Devlet idari kaygılarla yönetilemez, işletme gibi yönetilemez. Devlet babadır. Devlet insanlarını sarar, korur. Elbette işlerin aksamaması için tedbir alalım. Bir sürü yol gösterilir. 4/C gibi böyle ucube yöntemlerle insanlarımıza acıdan başka bir şey veremezsiniz.
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk sözlerine şu şekilde devam etti.

Geçen dönem imzalanan toplu sözleşmenin 20 maddesi hayata geçmemiş. Kanun çok açık. Toplu sözleşme maddeleri mutlaka uygulanması gerekir diyor. 2 yıl önce imzalanan 4/C’lilere kadro sözü hala ortada yok. Bir ziyaretimde Maliye Bakanı Naci Ağbal’a da ifade ettim bu durumu, Bakan Ağbal “sözleşmede ne yazıyor” dedi, “üzerinde çalışılacak” yazıyor dedim. Bakan da biz de üzerinde çalışıyoruz dedi. Böyle olmaz. Toplu sözleşme metinlerinin tarihlendirmek lazım. 4/C’lilere kadro denildiği zaman takvim de versinler. Memur-Sen’e tavsiyemiz kararların altına takvim belirterek imza atsınlar. Bir de üniversiteli işçiler meselesi var, onlar da statü istiyorlar. Bunlar karar haline geldi ancak hayata geçmedi. Toplu sözleşme masası bir okuldur. Bizler yetkili olmasak da sendikacılığı öğreteceğiz iddiasındayız. Yetki kısmı bize verilmese de sendikacılığı öğretme görevimizi yerine getiriyoruz dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com