Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Şubat 2016 Pazar

Kamu-Sen Heyeti, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu İle Görüşerek 4/C'lilerin Kadroya Geçirilmesini İstedi


Kamu-Sen Heyeti, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu İle Görüşerek 4/C'lilerin Kadroya Geçirilmesini İstedi
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret ederek, 4/C çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Toplantıda 4/C'lilerin sorunlarını gündeme getiren Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, karar altına alınan 4/C meselesinin hayata geçirilememesi toplu sözleşme metinlerini güvensiz hale getiriyor dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez binasında gerçekleştirilen görüşmeye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz’da katıldı.

İSMAİL KONCUK: TOPLU SÖZLEŞME DE ALINAN KARARLARIN HAYATA GEÇİRİLEMEMESİ, TOPLU SÖZLEŞME METİNLERİNİ GÜVENSİZ HALE GETİRİYOR

-->
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya yeni görevinde başarılar dileyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çalışma hayatında varolan birçok sorunun acilen çözüm beklediğini dile getirdi. Başkan Koncuk, “Kamuda problemler çok yoğun, Çalışma Bakanlığı bu problemleri çözmek için gayret sarf ediyor. Son toplu sözleşmede alınan kararlar var. Esasında toplu sözleşmelerin sağlam metinler olması gereklidir. O dönemde bunu ifade ettik. Toplu sözleşme kararları bir çalışma takvimine bağlı olmalı ama yaklaşık 21 madde “Çalışılacak” diye ifade edilen metinler halinde düzenlendiği için önümüzde şu an bir takvim yok.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Bu alınan kararların hayata nasıl geçeceği konusunda hem kamuoyunda hem çalışanlar nezdinde ciddi tereddütler var. Bun kararlardan en önemlisi 4-C’liler meselesi. Türkiye’ye yakışmayan bir istihdam modelidir 4-C modeli. Bunun için Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır 4-C’lilerin 4-B’lilerin, vekil ebe, vekil hemşire, vekil imam.. Bunların kadroya alınmasının mücadelesini hem toplu sözleşmelerde, hem KPDK toplantılarında, hem de bu tip görüşmelerde ifade ediyoruz. Başkan Sözlerine şu şekilde devam etti.

-->
Şu anda 4-C’liler, Üniversiteli işçiler konusu toplu sözleşmede karar altına alınmış konular olmasına rağmen, bir çalışma takviminin olmaması nedeniyle bilinmezlik içinde. Bu durumlar ne yazık ki, toplu sözleşme metinlerini güvensiz metinler haline getiriyor.
Bir diğer önemli problem ise, ek göstergelerde yaşanan problemlerdir. Polislerimizin ek göstergeleri artırıldı, bu sevindirici bir gelişmedir. Polislerimiz bunu hak etmektedirler ama tüm kamu çalışanları da bunu hak ediyor.
Türkiye Kamu-Sen’in talebi tıpkı polislerimizin olduğu gibi tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 800’er puanlık artış yapılması yönündedir. Bu bugüne kadar çalışılan bir konu değil, zaman zaman bölük pörçük gündeme geliyor ama gündeme tam anlamıyla gelmiyor. Bu konu bizim sürekli gündemimizdedir, umuyoruz sizin de gündeminize bir an önce gelir ve bir çözüme kavuşturulur.”
Kamuda sizlerin gayretleriyle, daha sağlam ve iş güvenceli bir sistem ihdas edilmesini bekliyoruz. Gerek 4-B, gerek 4-C’liler, gerek vekil ebe, hemşire, imamlar.. Böyle kavramlar kamuda olamaz.dedi.
SÜLEYMAN SOYLU: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN BİRİKİM VE DENEYİMLERİ BİZLER İÇİN SON DERECE ÖNEMLİDİR
Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ise Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, çalışma hayatında çözüm bekleyen sorunların sonuca ulaştırılması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Soylu, bu sorunların çözümü noktasında Türkiye Kamu-Sen’in görüş, öneri ve düşüncelerinin kendileri için önem arz ettiğini belirtirken, Türkiye Kamu-Sen’in birikim ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, önümüzdeki dönemde çok daha kapsamlı olarak yapılacak çalışmalarda Türkiye Kamu-Sen ile sürekli diyalog halinde olacaklarının altını çizdi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. Eeeeeeee şimdi noldukiiiii içelim cayimizi hoş geldin başarılar dilerim hoşçakal seneye insallahhhh

    YanıtlaSil
  2. YAZIKLAR OLSUN MEMURSEN ALİ BEY SÖYLE YALANI UYUT KERİZLERİ NASIL OLSA BAĞLI ....

    YanıtlaSil
  3. TAMAMDA EN ÖNEMLİSİ SAYIN BAKAN NE DEDİ,SİZ SENDİKALAR BUNLARI HEP SÖYLÜYORSUNUZ ZATEN.BİZ KARŞI TARAFIN YANİ HÜKÜMET KANADININ NE DEDİĞİNİ MERAK EDİYORUZ.

    YanıtlaSil
  4. Nemi dedi yaz tahtaya alırsın haftaya biz size is verdik sukredinn

    YanıtlaSil
  5. ÖZELLEŞTRİME MAĞDURU16 Şubat 2016 04:37

    Bütün 4/C'Liler zaten 4 gözle sizin soylu ziyaret etmenizi bekliyordu. Kadro işini siz 4/C'Lilerin Ek Ödemesini kesen memursen başkanı ali yalçına bırak o hal eder !!! Bizlere tüm bu sıkıntıları yaşatanları ALLAH'a havale eder ve ayrıca Tüm Özelleştirme Mağdurları ali yalçının gözlerinden öper ve Mahşerde görüşmek dileğiyle..

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com