Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

16 Şubat 2016 Salı

4/C'li Personel Ali Yalçın'a Seslendi


4/C'li Personel Ali Yalçın'a Seslendi
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. Maddesi'nin c fıkrasına göre tam zamanlı olarak çalışan biz 4/C'li personeller, gerek sitemizde ve gerekse sosyal paylaşım platformlarında sesimizi duyurmaya çalışarak kadro sorununun giderilmesi kapsamında girişimlerde bulunuyoruz. Biliyoruz ki 4/C konusundaki paylaşımlarımız yeri geldiğinde gerekli mercilere ulaşıyor. Bunu 5 yıl 9 aylık site yayın hayatımızdaki sitemize gelen yorum ve maillerden rahatlıkla anlayabiliyoruz. Geçen süre zarfında 4/C adına elimizden geleni yapmaya çalışarak siz değerli 4/C'li kardeşlerimizi 4/C adına yaşanan gelişmelerden haberdar etmek uğruna verdiğimiz ve bundan sonra da vereceğimiz mücadelenin devam edeceğinden şüpheniz olmasın. Verdiğimiz mücadele 4/C çalışanları kadrolu oluncaya kadar devam edecektir. Bizlere vermiş olduğunuz destek dolayısıyla siz 4/C'li kardeşlerimize teşekkür'ü borç biliyoruz. İnanıyoruz ki mücadelemiz başarı ile sonuçlanacaktır. Bunun aksini hiç düşünmedik ve düşünmeyeceğizde. Her başarı, verilen mücadele sonunda kazanılır. Uzun süredir verdiğimiz mücadele bir takım 4/C'li kardeşimizin umudunu yitirmesine neden olabilir. Sizden ricamız umudunuzu kaybetmeden mücadele etmeye devam etmenizdir. Bu şekilde başarı inşallah 4/C'lilerin olacaktır. Bu kapsamda mücadele etmeye devam eden 4/C'li kardeşlerimizin Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a yazdıkları mektubu sitemizde yayımlıyoruz. Yazılan mektubu Ali Yalçın'ın Twitter hesabından direk kendisine göndererek haberdar olmasını sağlayacağız. Saygılarımızla...

-->

Sayın Başkan Ali YALÇIN;
Çoğunluğumuz, dönem dönem adı değişmiş KPSS, DMS, DİS gibi sınavlarda başarılı olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında, mühendis, tekniker, teknisyen gibi görevleri ifa edip deneyim kazanmış, daha sonra ise özelleştirme sebebiyle özlük haklarını kaybedip, geleceği ve yazgısı ellerinden alınarak vasıfları görmezden gelinen, kendini güçsüz, herhangi bir alanda etkinliğinin kavranabilir ya da tutarlı bir anlam taşımadığı ve de yaşamının anlamsız olduğu düşüncesi ile karamsar ve mutsuz bırakılmış, hem 12 Ay çalışıp hem de GEÇİCİ diye adlandırılan trajikomik duruma hapsolmuş #TAMZAMANLI4CPERSONEL'leriz.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Ancak 2015 yılı Ağustos ayında sonuçlandırılan Toplu sözleşme sonucu çıkan 36/2 Maddesi sonucu 4/B statüsüne getirilmeleri ile ilgili karar çıkması ve akabinde Resmi Gazetede yayınlanması hepimizde umut olusturmuş, gerek toplu sözleşme sonrası dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'in bu kararların "Yasama dönemi başlayınca" uygulamaya konulacağina dair medyaya verdiği beyanlar gerekse Kral FM de Sayın Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU'nun, sorulan soru üzerine #Meclisaçılınca bu konunun gündeme alınacağına dair ifadeleri umudumuzu perçinlemişti.
Kaldı ki yine 4/C'lilere kadro verilmesine engel olarak görülen özelleştirmelerin devam ettiği koşulu, özelleştirilen kuruluşlardan 4/C'ye geçiş süresi olan 2 yıl şartı kaldırılarak süresiz hala getirilmiş ve Sayın Faruk Çelik'in ifadesiyle özelleşen kurumlarda çalışan işçilere iş garantisi verilerek 4/C'ye geçirilen personel sayısı azalmış ve mevcut 4/C'liler için kadro yolu açılmıştı. Ya da biz öyle zannetmiştik.
Sayın BAŞKAN;

-->
Şuan geldiğimiz nokta, Yargıtay Kararıyla asıl işi yaptığı kararı verilmesiyle kadro yolu açılan Taşeron'a tarih verilirken, Danıştay Kararıyla Memur asıl işi yaptığı sabit, Kanun hükmündeki Toplu Sözleşmede Karar altına alınmış ve Siyasilerce sözler verilmiş bizler hakkındaki belirsizliğin devam etmesidir. Kadrosu elinden alınan bizler, kadrosuzluğun ne demek olduğunu en iyi bilenleriz ve bu ülkede Taşeron dahil kimsenin kadrosuz çalışmasını istemeyiz. Bizi hayal kırıklığına sevk eden Sendikal örgütlenme içinde olan bizlerin bunun karşılığını alamamamız olmasıdır.
Beklentimiz, Basın Sekreteri olduğunuzdan bu yana takip ettiğimiz ve çabalarını gördüğümüz sizin ve yetkili Sendika olarak Memur-Sen Konfederasyonu'nun somut sonuçları olacak girişimlerde bulunarak artık 4/C sorununun kalıcı olarak ortadan kaldırılması EKK, KPDK ve Toplu sözleşme konusu olmaktan çıkarılmasıdır.
Saygılarımızla
#TAMZAMANLI4CLİLER / 17/02/2016

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

11 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİRME MAĞDURU16 Şubat 2016 22:56

    Siz hangi Kadroyu, Hangi Hakkı ve neyi Yandaş sarı sendika başkanından talep ediyorsunuz ?? 15-25 Yıllık Devlet çalışanları olan biz Özeleştirme Mağdurlarının Kadrosu, Özlük Haklarımız, Kazanılmış tüm sosyal kazanımlarımız: işte tamda sizin Mektup gönderdiğiniz bu yandaş sendikaların Pasif, Eylemsiz, İşlevsiz ve her biri bir partinin sözcüsü olarak faaliyet gösterdiği için ellerimizden alınmıştır tüm haklarımız ve yine Ankara’da 78 gün bizden alınan Haklarımız, 20 Yıllık Hiçe sayılan Emek Mücadelesinde ö dönemki yine Yandaş Sendika Türk İş başkanı Mustafa KUMLU’nun pasif, kararları ve İşçinin yanında değil karşısında olduğu için bu hallere düşmedik mi ??? ALLAH aşkına bırakın şu sendikalardan medet ummayı. Ayrıca yine Özelleştirme Mağduru 4/C’Lilerin Hukuk Mücadelesi vererek Mahkemelerce kazanmış olduğu 650-750 TL. (EK ÖDEME)’yi KPDK’lunda altına attığı bir imzayla kestiren kesen memursen başkanı ali yalçın değil midir ki bir de kalkmış ondan kadro talep ediyorsunuz!!! Buradan bir 4/C’li olarak Site Yöneticilerine duyarlılığınız için teşekkür ediyorum ancak: biz Özelleştirme Mağdurlarının Hakkından bahs edecek en kişi ali yalçındır.. Buradan tüm 4/C’li Özelleştirme Mağdurlarına sesleniyorum : Zalimlere, Zalime ve Yandaş Sarı Sendikaya karşı Sessiz kalmayın memursene hala üye oln 4/C’Liler lütefen İSTİFA EDİN İSİTİFA!!!! İktidarın ve Sendikaların Biz Özelleştirme Mağdurlarına yaptığı Haksızlığı ve Vicdansızlığı anlatmak için bilmiyorum daha ne söylemek lazım. Bizler, yani Özelleştirme Mağdurları 15-20 Yıl Kadrolu Daimi İşçi çalıştıktan sonra Kadromuz, Daimi İşimiz, Özlük Haklarımız ve Kazanılmış Tüm Haklarımız Mevcut hükümet ve Türk İş Sendikasının da yardımıyla alındı. Asrın Kölelik Düzeni olan ve daha hala tam da adı ne olduğu belli olmayan 4/C statüsünde çalışmaya MECBUR ve MAHKUM edildik. Bu Kölelik Statüsünde aylıklarımız 3/1 düşürüldü, Ötekileştirildik, Dışlandık, Hor görüldük, Ezildik-Ezdirildik ve Mahkeme Yoluyla Kazandığımız Ek Ödemeyi bile memursen kesti. Bizlerin var olan Kadrusunu alanlar yaklaşık 500 bine yakın kadro dağıttı?? Buyurun işte Adalet, Hak, Hukuk ve Eşitlik İlkesi Anlayışı Hangi Vicdana Hangi Adalet İlkesine sığar... İşte size Sözde en büyük yandaş sendikanın toplu sözleşmelerde çook büyük kazanımlar elde ettiğini söyleyen sendikanın bizlere kazandırdığı kazanım ??: 550 ile 750 TL. arasında değişen Ek Ödemelerimizin kesilmesi oldu. Şimdi en memursene sormak lazım Özelleştirme Mağdurları 4/c lilere nasıl bir kazanım kazandırttınız ?? ALLAH'tan korkun Mahkemelerce Kazandığımız Ek Ödemeye bile siz sebep oldunuz. Bu dünyada sizlere gücümüz yetmez fakat Mahşerde ellerimiz yakanızda olacak ve bizlere bu Müşkülatı yaşatanlara Hakkımızı helal etmiyoruz.
    Adam kalkacak Yıllardır Mağdur olan 4/C Lilerin 5 yıldır Hukuk Mücadelesi vererek Mahkemece Kazanılmış Kesinleşmiş Ek Ödemeyi maliye ile bir olup kesecek !!! Sonrada kalkıp ondan 4/C Lilerin Mağduriyetini gidermesi için Mektup göndereceksiniz bırakın ALLAH aşkına böyle bir çelişki olur mu, İnsan bu kadar çelişir mi kendisiyle. Sonuç olarak tüm 4/C’liler memursen başkanı ali yalçının gözlerinden öper ve lütfen 4/C’Lilerin hakkını savunmayı bırak diyoruz aksi halde bu işimizde elimizden gider???

    YanıtlaSil
  2. sayın başkan siz bir şeyler söylüyorsunuz ama hiçbir şey söylemiyorsunuz sizden önceki başkan söyledi söyledi şimdi mecliste vekil oldu on yıldır söylenen var icraat yok sizin söylediğinizi görüştüğünüz kurumlar biz 4/c ile görüşme yapmadık diyorlar bu nasıl oluyor demekki sizler başka şeyler görüşüyorsunuz sizden ricamız bu 4/c görüşmeleri kurumlarla olmaz bakanın üstü başbakan ve sayın cumhurbaşkanıdır yoksa bizleri kandırmayın bizlere eniyi iyilik budur yoksa bizler bu bataklıkta ölür gideriz saygılarımla 4/c li

    YanıtlaSil
  3. sayın başkan siz bir şeyler söylüyorsunuz ama hiçbir şey söylemiyorsunuz sizden önceki başkan söyledi söyledi şimdi mecliste vekil oldu on yıldır söylenen var icraat yok sizin söylediğinizi görüştüğünüz kurumlar biz 4/c ile görüşme yapmadık diyorlar bu nasıl oluyor demekki sizler başka şeyler görüşüyorsunuz sizden ricamız bu 4/c görüşmeleri kurumlarla olmaz bakanın üstü başbakan ve sayın cumhurbaşkanıdır yoksa bizleri kandırmayın bizlere eniyi iyilik budur yoksa bizler bu bataklıkta ölür gideriz saygılarımla 4/c li

    YanıtlaSil
  4. Allah'ım bu 4/C lilerin çektiği nedir böyle maaş ücret yönünden mağduriyetleri zaten had safhada üstüne üstlük birde hasta olunca kapıya konulmak Allah tan gelen hastalık dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir şey olamaz hasta olunca rapor alınca işine son verilemez Rabbim bu yetklililerden bunun hesabını sorar inşallah bu dünya ebedi değil sizler iyi yaşayın bakalım

    YanıtlaSil
  5. Buradan bütün 4c li arkadaşlarıma sesleniyorum,memursen den istifa edin!!!!

    YanıtlaSil
  6. Buradan bütün 4c li arkadaşlarıma sesleniyorum memursen den istifa edin!!!!

    YanıtlaSil
  7. 4c li çalışan arkadaşlar bende 4c leyim bizler verilen sözlerin ne zaman tutulacağına bakıyoruz şunu unutmayın 4c li çalışanların bir kısmı mahkemeye vererek ek ödemeyi kazanan 4c liler hükümet ile sendika anlaşarak yüce Türk milleti adına karar veren mahkemenin kararını hiçe sayarak verilen hakkı geri aldılar sizler hale kalkmış verilen sözde bahsi etmek ne kadar doğru arkadaşlar bu hükümet Suriye de gelen mülteci sorununu uluslar arasında nasıl çözemiyorsa pyd örgütünü ABD ye nasıl terör örgütü dedirttiremiyorsa 4c li çalışanın işi bu kadar zor

    YanıtlaSil
  8. yazıklar olsun sana ali yalçın başka bişey demiyor istifamı basıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar bu açıklama Çalışma Bakanının açıklamasıdır.biz daha neyi konuşuyoruz bizler kadroya alınırsak maazallah Türkiye'nin bütçesi alt üst olur sonra bizler bu vebalin altında kalırız ama 170 bin taşeron kadroya alınırsa bir sorun olmaz sevgili Genel başkan Allah için geceleri rahat uyuyabiliyor musun? eğer uyuyorum diyorsan senin kalbin kararmış derim Allah yolunu açık etsin.


    “4/C’lilerle ilgili çalışıyoruz. Ama burada taşeronda çalışanlar gibi çok net bir noktada olduğumuz söylenemez. Bizim bulunduğumuz yerin şu zorluğu var: Söylediğimiz her söz, bir umut olarak vatandaşımıza yansımaktadır. Biz bir icra ortaya koymaya çalışıyoruz. Eğer umut ticareti yapar insanların beklentilerine ait hiç istemeden de bir istismara sebebiyet verirsek burada üzülürüz. 4/C meselesini hükumetin bütün unsurlarıyla beraber ciddi bir şekilde tartışıyoruz, konuşuyoruz ama Çalışma Bakanlığı burada esas bir çalışma ortaya koyuyor. Ama burada bakanlığın hem yetkilisi hem de Çalışma Bakanlığının sorumlusu olarak bir adım atmışız der isek burada beklentisi olanları bir şekilde yanıltmış oluruz. Sadece geçmişten süregelen çalışmalar devam etmektedir demek bence bu konunu tarifi açısından en önemli cümleler olur

    YanıtlaSil
  10. 4 c li arkadaşlar memursenin bizim için kadro alacağını düşünmek büyük hayal o kadro aldıkları mesai ve ek ödeme gibi olur ben memursen başkanından mesai üçretinin ne kadar olduğunu ve nasıl mesaiye kalınacağını açıklamasını istiyorum o üçrete dayanarak bizleri cumartesi ve pazar nöbet tutmaya çağıryorlar nasıl ki imzaladıkları sözleşme ile ek ödeme kararlarının önüne geçdilerse bu dönem izinler bile sorun olacak iş günü kavramı kalkmış sadece her ay iki gün izin kullanılabilir diye eklemişler hep ucu açık hep bizim için sorun bunlar bu sorunlar çözmek için değil günü kurtarmanın peşinde hergün kadro alırlar ama bize birgün o kadroyu vermezler

    YanıtlaSil
  11. helal sana 4 c li helel sana ....

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com