Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

4 Şubat 2015 Çarşamba

4/C'li Personel İçin Bir Ek Ödeme Müjdesi Daha


4/C'li Personel İçin Bir Ek Ödeme Müjdesi Daha
İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Eğitim-Bir-Sen üyesi 4/C’li personelin ek ödemeden yararlandırılması isteminin idarece reddi üzerine açılan davada, idari mahkeme, 4/C statüsündeki personelin memurlara tanınan aynı özlük haklarından yararlandırılmasının hakkaniyete uygun olacağı gerekçesiyle, işlemi iptal ederek 4/C çalışanına ek ödeme verilmesi kararını aldı. Mahkeme kararını şu şekilde açıkladı.

Mahkeme, 4/C’li geçici personel'in ek ödemeden yararlandırılmasına karar verdi.
Sivas İdare Mahkemesi, gerekçesinde,

“Sözleşmeli personelin hukuki statüsü ile ilgili açık bir kanun hükmü bulunmamasına rağmen bu kişilerin statüleri 657 sayılı Kanun ile düzenlenmekte olup dolayısıyla dava konusu talep başta olmak üzere durumlarının 657 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerekmektedir. 657 sayılı Kanunda devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenlerin memur sayılacağı öngörülmektedir. Sözleşmeli personelin yaptıkları işin niteliği gereği, asli ve sürekli bir kamu hizmeti ile görevlendirilmiş kişiler olduğu görülmektedir. Buna göre asli ve sürekli bir kamu hizmetini görmekle görevlendirilen Kanunun 4/C maddesi kapsamında sözleşme ile istihdam edilen geçici personel statüsündeki personelin de 657 sayılı Kanuna bağlı istihdam edilmeye bağlanan özlük hakları açısından memur statüsünde kabul edilmeleri gerekmektedir. Bu itibarla atanma şekli diğer memurlara göre farklı olmakla birlikte 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi uyarınca yapılan sözleşme uyarınca istihdam edilen personelin de 657 sayılı Kanuna göre aylık aldıklarının kabulü gerekmekte olup memurlara tanınan aynı özlük haklarından yararlandırılmalarının hakkaniyete uygun olacağı da açıktır.” ifadelerine yer vererek, idarenin işleminin iptaline karar verdi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sivas İdare Mahkemesinin 4/C ek ödeme kararı aşağıda sunulmuştur. Mahkeme kararının orjinal halini görmek için resimlerin üzerini tıklayınız.




Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. arkadaşlar siz 4 cliler ek ödeme yada döner davası kazandı diyorsunuzda konya bölge idare mahkemesinin kanunu farklımı demekki danıştay filan kanunların hepsi ilo sözleşmesi hepsi yalan konya bölge idare mahkemesi kendinide inkar ediyor demekki kanun bunlar

    YanıtlaSil
  2. dava ortalama kaç ayda sonuçlandı? davanın açıldığı zaman ne bilgi verir misiniz?

    YanıtlaSil
  3. ya bu döner semaye kazanıp ta alan varmı bilgilendirirmisiniz bizi ben hiç duymadım

    YanıtlaSil
  4. döner sermaye alan varmı

    YanıtlaSil
  5. alan varmı bu döner sermaye yi yaaa

    YanıtlaSil
  6. Alan yok tabi.olmayacakta konya bölge idare mahkemesine giden 40 tan fazla davanın tümü red olarak geri döndü

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com