Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

16 Mart 2015 Pazartesi

4/C Çalışanını Zorunlu Emeklilik Ölüme Götürdü


4/C Çalışanını Zorunlu Emeklilik Ölüme Götürdü
Kanser olduğu için zorunlu emekli edilip 700 lira maaş bağlanan 4/C'li TÜİK çalışanı Gökhan Sevinmiş, bağlanan para tedavi ücretine yetmeyince tedavisine ara vermek zorunda kaldı ve kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
Kamudaki 4/C’lilerin yaşadığı sorunlar intiharlardan sonra bir defa daha ölümle sonuçlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 4/C’li Gökhan Sevinmiş, kanser olduğu için zorunlu olarak emekli edildi. Bağlanan 700 lira emekli maaşıyla tedavisini tam olarak yaptıramayan Gökhan Sevinmiş, hayatını kaybetti.
TEDAVİSİ YARIDA KALDI

Gökhan Sevinmiş, 15 yıl önce TÜİK Van Bölge Müdürlüğü’nde 4/C’li olarak işe başladı. Kurumda anket yapmak için sürekli dışarıda çalışan Gökhan Sevinmiş, ilerleyen zamanlarda kanser hastalığına yakalandı.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Kamudaki kadrolu memurun iki yıl boyunca ücretli heyet raporu hakkı bulunurken, Gökhan Sevinmiş 4/C’li olduğu için bu haktan yararlanamadı. Sözleşmesi gereği 30 günden fazla rapor hakkı bulunmayan ve izin verilmeyen 4/C çalışanı Sevinmiş, hastalığı nedeniyle zorunlu olarak kurum tarafından malulen emekli edildi.
Geçtiğimiz yıl emekli olan ve 700 lira maaş bağlanan Sevinmiş, aldığı emekli maaşıyla tedavi giderlerini karşılayamadı. Gökhan Sevinmiş, tedavisine son vermek zorunda kaldı. Bu nedenle hastalığı ilerleyen Sevinmiş, ailesinin ve iki çocuğunun çaresiz bakışları arasında önceki gün hayatını kaybetti.

"BAŞKA GÖKHAN'LAR ÖLMESİN"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, TÜİK’deki 4/C’lilerin çalışma koşullarını eleştirerek, "Başka Gökhan'lar ölmeden, başka çocuklar öksüz, yetim kalmadan tüm 4/C’liler kadroya alınmalıdır” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Gökhan Sevinmiş’in ölümüne neden olan TÜİK’deki 4/C’lilerin çalışma koşullarını eleştirdi. Kadrolu memurla aynı görevi yapmasına rağmen kadroya geçirilmediği için 4/C’lilerin çoğu haktan yararlanamadığını vurgulayan Başkan Yusuf Yazgan, “TÜİK’deki yaklaşık iki bin 4/C’li kardeşlerimiz gece gündüz demeden, ülkenin farklı bölgelerinde sürekli dışarıda çalışarak anket yapıyor. Bu kardeşlerimizin aldığı ücret yoksulluk sınırının çok altında. 4/C’liler adı geçici olmasına rağmen kadrolu memur gibi daimi olarak çalışmaktadır. Statüleri gereği rapor hakkı dahi bulunmayan 4/C’liler, adeta üvey evlat olarak görülmektedir. 4/C’lilerin yaşadığı mağduriyetler artık sona erdirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti, iki bin kişiye kadro vermekten aciz midir? Başka Gökhanlar ölmeden, başka çocuklar öksüz, yetim kalmadan tüm 4/C’liler kadroya alınmalıdır. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen torba yasada 4/C’lilere kadro mutlaka olmalıdır. Bu konuda Kalkınma Bakanlığı ve TÜİK üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

4 yorum:

  1. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine sabır versin.Sayın Cumhurbaşkanıyla aynı okula gittiğini ve çok yakın dost olduğunu her fırsatta dile getiren Sayın yetkili eski başkan nasıl olduda her seçimde 4/c ye yok kadro,yok 4/b diye yalanlarla kandırıp biz 4/c lileri dımdızlak ortada bıraktı şimdi aday adayı malum.Gerçi kazığı sadece 4/c liler değil tüm memurlara attıda neyse....

    YanıtlaSil
  2. kulaklar birbirinden sağır..vicdanlar birbirinden kör...eğer siz şu resme bakıp ağlamdıysanız insanlığınızda ölmüş demektir..
    mekanı cennet olsun..yakınlarının başı sağolsun..rabbim bu evlatlarına güzel yarınlar ihsan etsin..

    YanıtlaSil
  3. akp vekilleri ve tayyip görsün bunları

    YanıtlaSil
  4. Rahmetli Allah bilir gece gündüz kaç kilometre yürüdü ayda kaç anket yaptı üç kuruş maaşla,alanda kendi yemek parasını kendi cebinden ödedi,İş yerlerinden yada hanelerden kaç defa küfür işitti çocuklarını aç bırakmamak için,alanda kaç defa kendi cep telefonunu devlet için kullandı,kaç ayakkabı kaç pantolon eskitti,kaç defa hayvan saldırılarına maruz kaldı ve bu kurumun sayın yetkilileri kaç sefer daha 4/c'li anketörlerin bu gibi sorunlarına kulaklarını tıkayıp bu haykırışları duymazdan ve görmezden gelecekler,Kaç sefer daha.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com