Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

18 Kasım 2014 Salı

Eğitim Bir Sen: 4/C'liler C4'e Dönüşmesin


Eğitim Bir Sen: 4/C'liler C4'e Dönüşmesin
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, 4/C’lilerin zamana yayılmak yerine zamanında çözülmesi gereken sorunları bulunduğunu ifade ederek, “Bunlar zaman aşımına uğraması mümkün olmayan, zaman geçtikçe derinleşen sorunlar. 4/C çalışanlarının mali açıdan güçlendirilmeleri gerekiyor. 4/C’liler C4’e dönüşmesin” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 No’lu ve Erzurum 2 No’lu şubelerin olağan genel kurullarına katılan Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen mali problemlerine dikkat çekerek, çalışanların gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Toplu Sözleşmede 4/C’liye Nefes Aldırdık Ama Köklü Çözüm Gerekli
“Toplu sözleşme masasında 4/C’li çalışanlara ciddi kazanımlar sağladık ama

bu durum 4/C’li çalışanların mali açıdan devam eden sorunlarına köklü çözüm ısrarımızdan bizi vazgeçirmedi” diyen Ali Yalçın, şöyle konuştu: “4/C’lilerin zamana yayılmak yerine zamanında çözülmesi gereken sorunları var. Bunlar zaman aşımına uğraması mümkün olmayan, zaman geçtikçe derinleşen sorunlar. Mali açıdan güçlendirilmeleri gerekiyor. 4/C’liler C4’e dönüşmesin.”

Sınav Görevlerindeki Ücret Adaletsizliği Moral Bozuyor
Öğretmenlerin ek ders esaslarına itirazları olduğunu, adaletsizlikler içeren uygulamaların bulunduğunu kaydeden Yalçın,

“Ek ders esasları yeniden ele alınmak ve gözden geçirilmek zorunda. Ek ders esasları mağdur ediyor. Öğretmenlerin merkezi sınav görevlerine ilişkin alacağı ücreti ek ders üzerinden hesaplamak mağduriyete yol açıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlarda işi yapan öğretmenler 45 TL ücret alırken, yapılan işe bakan güvenlik personeli 122 TL alıyor. Bunun kabul edilebilecek tarafı var mı? Bu konu toplu sözleşme masasında, çözülmek üzere KPDK’ya sevk edildi. Toplu sözleşme kararının uygulanması için MEB’in üzerine düşeni yapması gerekiyor. Önümüzdeki KPDK’ya kadar Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu çözmelidir” şeklinde konuştu.
Nöbete Ücret, Angarya’ya Hayır Diyoruz
Toplu sözleşme masasında mutabık kalınan konulardan birinin de öğretmenlerin tuttukları nöbetlerin ücretlendirilmesi olduğunu belirten Yalçın, “Kurum İdari Kurulu’nda da bu konuya ilişkin mutabakat sağladık. Her nöbet görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenmelidir dedik. Bu konuda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Sorun çözülene kadar ısrarımız sürecek” ifadelerini kullandı.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Karma Eğitim Dayatmasını Milli Eğitim Şûrası’nın Gündemine Taşıyacağız
Özlük ve özgürlük mücadelelerinde geçmişe ait birçok tortuyu temizlediklerini ve oluşturdukları iklimle düne ait prangaların teker teker sökülüp atıldığını vurgulayan Ali Yalçın, “28 Şubat dayatması karma eğitim mecburiyetine hâlâ bir çözüm bulunmuş değil. Biz karma eğitimin kaldırılmasını değil, karma eğitim mecburiyetinin kaldırılmasını istiyoruz. Batıda, ‘yüzyılın pedagojik yanlışı’ denilen karma eğitim mecburiyeti bizde hala dayatılıyor. Anlayacağınız ‘Eller Mersin’e, biz ise tersine.’ Bu konuyu 19. Milli Eğitim Şûrası’nın gündemine de taşıyacağız. Nasıl 28 Şubat’ın dayatmalarının kaldırılmasında kararlılık gösterdik ve sonuca ulaştıksa, bu dayatmanın kaldırılmasında da kararlıyız” dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com