Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

18 Kasım 2014 Salı

4/C'lilerin Kadro Mücadelesi Büyüyor (4/C İmza Kampanyası)


4/C'lilerin Kadro Mücadelesi Büyüyor (4/C İmza Kampanyası)
4/C’liler, ellerinden alınan kadrolarının geri verilmesi için verdikleri mücadeleyi her alana taşıyorlar.
Çalıştıkları kurumların özelleştirilmesi sonucu mağdur edilen 4/C’li çalışanlar, ellerinden alınan kadrolarının geri verilmesi için verdikleri mücadeleyi her alana taşımaya devam ediyorlar.
Her hafta Twitter’de buluşarak mağduriyetlerini haykıran 4/C çalışanları, dün akşam da “#4cKadroyaHasret ve ÖzellestirmeMagduru4c” hastagleri ile Twitter’de gündemin zirvesine oturdular.
Öte yandan 4/C’liler, ''4/C'liler İnsan Onuruna Yakışır Çalışma Hayatı İstiyor'' sloganıyla imza kampanyası başlattılar.
4/C’liler kampanya kapsamında yaptıkları açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verdiler:

“Türkiye Büyük Millet Meclisine
Özelleştirme uygulamaları neticesinde işini kaybetmiş, bugün sayıları 44 bine ulaşan ancak diğer kamu görevlileri ile aynı işleri yapmamıza rağmen özlük hakları bakımından aynı olmayan 4/C’li bir kamu çalışanı oluşturuldu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Mağduriyetimiz söz konusu edilerek, alın teri mücadelemiz isteğimiz ve irademiz dışında değişik siyasi görüş ve gruplar tarafından kullanılmaya çalışılmış olması, bizleri rahatsız etmekte ve derinden yaralamaktadır. Bizi bu duruma düşüren özelleştirmede ki yanlış politikalardır. Verilen hak elimizden alınarak ‘Verilen hak geri alınmaz’ geleneğinin de bizle beraber etkisiz hale getirilmesi sonucu, adalete olan güvenimizi sorgular hale geldik!
Diğer kamu çalışanlarına yapılan iyileştirmelerden, ek ödemelerden, aynı işyerinde aynı katkıyı sağlamamıza rağmen sadece 4/C’li olduğumuz için mahrum bırakıldık. Eşit işe eşit ücret düzenlemesinden de faydalanamadık. Kamu çalışanlar içerisinde yalnızca 4/C'li çalışanlar insan onuruna yakışmayan şartlarda çalıştırılmaktadır.
Sizlerden talebimiz;

Maduriyetimizin giderilmesi adına “Elimizden Alınan Kadroların geri verilmesi Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme gelerek bir karara bağlanması konusunda yardımlarınızı rica ederiz.”

4/C Çalışanlarına Kadro İmza Kampanyasına Destek Vermek İçin Tıklayınız

Twitter’i Salladılar
Binlerce 4/C’li dün akşam Saat:19.00’da Twitter’de buluşarak, #4cKadroyaHasret ve ÖzellestirmeMagduru4c hastagleri ile ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i mesaj yağmuruna tutarak; ellerinden alınan kadrolarının verilmesi, eğitim, bilgi ve tecrübelerine uygun işlerde istihdam edilmeleri ve yaşadıkları tüm mağduriyetlerin giderilmesi konusunda gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ettiler.
“#4cKadroyaHasret” hashtagı ile 10,659, “ÖzellestirmeMagduru4c” hashtagı ile ise 6,131 adet tweet atıldı.
İşte o tweetlerden bazıları:
“Elektrik teknikeriyiz hizmetlilik yapıyoruz,
KPSS ile TEDAŞ'a girdim, Özelleştirmede haklarım elimden alınıp, 4/C'ye atıldım!,
Millet uzaya gidiyor bizde elektrik teknikerleri 4Cli hizmetlilik yapıyor,
Yoldan geçene kadro verdiniz, Adalet için ünvanımız tanınmalı bizler elektrik teknikeriyiz vasıfsız degiliz,
Sayın Başbakan @Ahmet_Davutoglu bu ülke yalnız akademisyen ve hakimden ibaret değil #4CKadroyaHasret #ÖzelleştirmeMağduru4C yi unutmayın”

Kaynak:www.enerjimagazin.com Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com