Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

11 Nisan 2013 Perşembe

Türk Büro Sen: 4/C'lilerin Eşi ve Çocukları Uzaydan Mı Geldi? (Video)


Türk Büro Sen: 4/C'lilerin Eşi ve Çocukları Uzaydan Mı Geldi?
Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından 4/C'lilerin gasp edilen haklarının iadesi için düzenlenen eylem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde geniş katılımla gerçekleştirildi.
Eyleme Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zafer Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri Musa Akkaş, Cengiz Kocakaplan, Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Aslan, Nejla Öksüz, Türk Büro-Sen Ankara Şube Başkanları ve çok sayıda 4/C'li çalışanın katılımıyla gerçekleştirildi.
MEMUR TANIMI YOK EDİLECEK
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yeni düzenlemelere gidilmiştir. Burada geçen “Devlet Memurları” ifadesi “Kamu Görevlileri” olarak değiştirilmek istenmektedir. Bunun maksadı şudur. Şu anda çağdaş köleler diye tabir ettiğimiz, 4/C'li kardeşlerimizin sınıfına bütün memurları dahil etmektir. Yani insanlık ayıbı olan kölelik sistemini 2 milyon 500 bin memura dayatmaktır. Bununla birlikte, devlet memurlarının iş güvencesi ortadan kalkacak, kendilerinden olmayanı kolayca işten çıkartacaklar. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
AYNI İŞİ YAPIYORLAR, AYNI MAAŞI ALAMIYORLAR
Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, “Ülkemizde kamu yönetimindeki çarpıklık, özellikle personel sistemi içinde kendisini göstermektedir. Devlet kurumlarında, 657 sayılı kanunun 4-a, 4-b, 4-c, 4-d maddeleri, 1309 sayılı kanun, 2547 sayılı kanun, 3056 sayılı kanun, 4059 sayılı kanun, 5258 sayılı kanun, 209 sayılı kanun, 5393 sayılı kanun, 540 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 181 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre çok çeşitli statülerde çalıştırılan personeller bulunmaktadır. Bu kadar farklı statülerin yer aldığı bir istihdam rejiminde görev yapan personelin hiç biri bir diğeri ile aynı haklara sahip değildir.
Dolayısıyla bu durum, kamuda çok başlı ve karmaşık bir istihdam yapısını ortaya çıkarmaktadır. Aynı kurum içinde aynı işi yapan ancak tabi oldukları yasal mevzuatın farklı olması nedeniyle; maaşları, emeklilik hakları, iş güvenceleri, sosyal ve özlük hakları farklı olan kamu görevlileri bulunmaktadır” dedi.
Türk Büro Sen 4/C Eylemi Video Görüntüleri

AİLE YARDIMI İÇİN VERİLEN SÖZ UNUTULDU
“2010 yılında yapılan toplu görüşmelerde aile yardımının tüm sözleşmeli ve geçici personele ödenmesi konusu karar altına alınmıştı, 2011 Genel Seçimleri öncesinde de Devlet Personel Başkanlığından sorumlu dönemin Bakanı Sayın, Hayati Yazıcı, 19 Nisan 2011'de sendika ziyareti sırasında “4-C'li personele aile yardımı ve çocuk yardımı ödenmesi için Bakanlar Kurulu Kararı hazırlandığını” açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden 2 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen hala aile yardımı ödeneği için Bakanlar Kurulu Kararı çıkmamıştır. Verilen sözler unutulmuştur.”

4/C'LİLER İNSAN DEĞİL Mİ?
Fahrettin Yokuş konuşmasının devamında, “kurumlarda yan yana masalarda memurlarla aynı işleri yapan 4/C'liler maalesef memurların imkanlarından faydalanamıyorlar. Maaşlarında, özlük ve sosyal haklarında büyük uçurumlar söz konusudur. 4/C'li çalışanların aylık ücretleri maalesef, kadrolu çalışanların ücretlerinin yarısı kadardır. Başbakan konuşmalarında 3-5 çocuk yapın diyor. Memura çocuk ve aile yardımı yapılıyor, 4/C'li bundan yararlanamıyor. Onların eşleri, çocukları başka bir ülkeden mi geliyor, uzaydan mı geliyor? Onların çocukları, çocuk değil mi? Eşleri, eş değil mi? Hükümet en kısa zamanda 4/C'li personelin tamamını kadroya almalı, gasp ettiği haklarını iade etmelidir.
BELEDİYEDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİLERE KADRO VARDA DİĞERLERİNE NEDEN YOK?
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, Belediyelerde çalışan sözleşmeli personele kadro vereceklerini söylüyor. Sorarım Bakanımıza, belediyede çalışan sözleşmeli personel insanda, diğer kurumlarda çalışanlar ney? Adliyelerde çalışan 4/C'li personele kadro yok mu? Türkiye İstatistik Kurumunda çalışan 4/C'li personele kadro yok mu? Sağlıkta çalıştırılan 7 tip sözleşmelilere kadro yok mu? Özelleştirmeden gelen 4/C'li sözleşmelilere neden kadro yok? Türkiye İstatistik Kurumunda çalışan 4/C'liler anketörlük yaparken çeşitli saldırılara maruz kalıyorlar. Ayrıca idare mobing uygulamalarıyla zulme devam ediyor”
4/C ÇALIŞTAYI YAPTIK
“Ayrıca Türkiye Kamu-Sen olarak 11 Ocak 2013 tarihinde ülkenin dört bir tarafından gelen 4/C'li personel ile eylem yaptık. Eylemimizin ardından 4/C'li Çalışanlar Çalıştayını gerçekleştirdik. Çalıştay sonuç bildirgemizi kitapçık haline getirerek, çalıştayda yapılanları başta Başbakan ve Bakanlar olmak üzere, ilgili olan tüm kurumlara ilettik. Çalıştayda üzerimize düşen ne varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”
www.4cmagdurlari.blogspot.com
GASP EDİLEN HAKLAR İADE EDİLSİN, 4/C'Lİ ÇALIŞANLAR KADROYA ALINSIN
“Kamuda yaşanan statü farklılıkları nedeniyle çalışma barışı bozulmuşdur. 4/A, 4/B, 4/C, 4/D gibi bir çok istihdam tipi bulunmaktadır. 4-C'li personelin maaşları, emsali kadrolu personelin maaşları ile orantılı olarak belirlenmeli, özlük hakları kurum farkı gözetilmeksizin eşitlenmelidir. Emekliliğinde ki hakları korunmak kaydıyla talepleri halinde iş güvenceli kadrolara atanmalarına imkân veren yasal mevzuat düzenlemesi ivedilikle yapılmalıdır. Gasp edilen tüm hakları iade edilmelidir. Bozulan çalışma barışı ancak bu şekilde sağlanacaktır. Ama onlar için 4/C'li olmuş olmamış önemli değil. Onların kıymetlileri var. Katil başı kadar kıymetimiz yok. İmralı canisi kadar kıymetimiz yok”
Genel Başkan Fahrettin Yokuş konuşmasının sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e seslenerek, “Sayın Bakanım, adı üstünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanısınız. Yani çalışanın hakkını, hukukunu korumak sizin en temel vazifenizdir. 4/C'liler de sizlerin çalışanıdır. Onlarda bu Devlete, bu Millete hizmet veriyor. İnanıyorum ki, siz çalışanın yanında olacak ve memura tanıdığınız hakları sözleşmeli personele de tanıyacaksınız” dedi.
Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yaklaşık 50.000 sözleşmeli çalışanın istihdam edildiğini, hepsinin kadro beklediğini vurgulayarak konuşmasına son verdi.
Sendikanın eylemin ardından basın mensuplarına dağıtılan 4/C talepleri şu şekilde.
• 657 Sayılı Kanunun 4-C maddesi kapsamında geçici statüde çalışanların; emeklilikte elde edecekleri hakları saklı kalmak kaydıyla, talepleri halinde, İş güvenceli İşçi ve Memur kadrolara atanmalarına imkân veren yasal mevzuat düzenlemesi ivedilikle yapılmalıdır.
• 4-C Kapsamında geçici çalışanlara kadro hakkı sağlayan mevzuat düzenlemesi yapılıncaya kadar; mali, sosyal özlük haklarını geliştirmek, çalışma şartlarını adil ve hakkaniyet ölçülerinde düzenlemek üzere;
• 4-C’li personelin maaşları, emsali kadrolu personelin maaşları ile orantılı olarak belirlenmeli, özlük hakları kurum farkı gözetilmeksizin eşitlenmelidir.
• Türkiye İstatistik Kurumunda 4/C’li olarak istihdam edilen personelin kadroya alınarak, mali, sosyal ve özlük hakları iyileştirilmeli, 4/C statüsünde istihdam edilen personelin; eş durumu dolayısıyla yer değiştirmesi ve askerlik dönüşü göreve başlaması sağlanmalıdır.
• Sözleşmelerden damga vergisi ödemesi zorunluluğu kaldırılmalı, 6111 Sayılı Torba Kanunla diğer sözleşmeli personel için getirilen haktan 4-C’li personelin de yararlanabilmesine yönelik acilen düzenleme yapılmalı, Hizmet sözleşmeleri; yargı kararları ve mevzuatta gerçekleşen değişikliklere uygun olarak yeniden düzenlenmelidir.
• Hizmet sözleşmelerinin, her yıl çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararı beklenmeksizin yenilenmesini düzenleyen mevzuat değişikliği yapılmalıdır.
• Geçici personele kurumlar arası geçiş yapabilme imkânı veren düzenlemeler hayata geçirilmeli, 657 Sayılı Kanunda yer alan 4-C’li personelin yıllık izinleri iş günü olarak düzenlenmeli yapılmalıdır.
• 4-C kapsamındaki geçici personelin çalışma saatleri süreklilik arz edecek şekilde belirlenmeli, idarelerin bu konudaki keyfi uygulamalarına son verilmeli, Ulaşım ve yemek hizmetinin verilemediği yerlerde çalışan 4-C kapsamındaki personele ulaşım yardımı verilmelidir.
• 4-C kapsamındaki personele ödenen iş sonu tazminatından gelir vergisi kesintisi yapılmasına son verilmeli, 4-C kapsamındaki geçici personelin ek ödeme alabilmesi için gerekli mevzuat değişikliği yapılmalıdır.
Sendikamızın konunun takipçisi olacağını ve 4/C’lilerin gasp edilen haklarını her platformda savunmaya devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

11 yorum:

  1. Çok çok güzel demişsiniz dilinize yüreginize sağlık.Mücadeleriniz için tşekürler.

    YanıtlaSil
  2. bu haklı mucadelede emi gecen herkese sonsus teşekurler

    YanıtlaSil
  3. İNŞALLAH BU MÜBEREK GÜNÜN HATIRINA HAYIRLISI İLE SN.BAKANDAN VE SN.BAŞBAKANIMIZDAN BU IZDIRABIMIZI BİTİRECEK MÜJDELİ HABERİ DUYARIZ.BİZ 4 CLİ CAMİASI İSTER TÜİKÇİSİ İSTER ÖZELLEŞME 4 C LİSİ ADINA KILINI DAHİ KIPIRDATAN İSTER SANDİKASI İSTER SIRADAN VATANDAŞI İTER YAZARI ÇİZERİ İSTER BAKANI,BAŞBAKANI VELHASIL KİM OLURSA OLSUN TEŞEEKKÜR EDERİM.ALLAH KENDİLERİNDEN RAZI OLSUN.ARTIK BUGÜNDEN SONRA UMUTLARIMIZA YENİDEN KAVUŞMAK DİLEĞİYLE....ÖZELLİKLE BİZİ HİÇBİR ZAMAN YANLIZ BIRAKMAYAN BU SİTENİN KURUCUSUNA VE SAYIN SÜLEYMAN BEYE ÇALIŞMALARINDAN VE EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRÜ BİR BOÇ BİLİRİZ.İNŞALLAH YAPILAN ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERİR.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar bugün yapılan görüşmeden haberi olan paylaşsın lütfen

    YanıtlaSil
  5. ŞUAN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR.VE SADECE 4 CLİLERE İŞÇİ KADROSUMU MEMUR KADROSUMU VERİLSİN ONUN KARARI VERİLEMİYOR.SAĞOLSUNLAR BÜTÜN SENDİKALARDA SADECE 4 C LİLERE KADRO KONUSUNDA DİRETİYORLAR.HADİ BAKALIM MÜJDEYE AZ KALDI ALLAHIN İZNİYLE

    YanıtlaSil
  6. BENİM ADIM MRVE 4C Lİ ÇOCUĞUYUM ORTAOKUL SON SINIFTAYIM ALLAH SIZIN BELANIZI VERSIN 1 MİLYARLA GELİN SİZ GEÇİM YAPIN NASIL YAPACAKSINIZ ACABA

    YanıtlaSil
  7. başbakan en az 3 çocuk diyorda 2 çocuk zor geçindiriyoruz KADRO İSTOYZ

    YanıtlaSil
  8. ne diim üstünde ALLAH görüyor çalışırken kadrolu gibi verirken dilenci gibi

    YanıtlaSil
  9. bize siz bunu kabul ettiniz diyenler şu anda belediyelere harıl harıl 4cli alıyolar ve bunlurı kadrolu yapacaklar bu adaletmi

    YanıtlaSil
  10. ben 7yıldır 4cli çalışıyorum kadroluyla aynı işi yapıyorum ve onun yarısı maaşına ve işime hiç ihanet etmedim yukarda ALLAH VAR

    YanıtlaSil
  11. 3 çocuk demesi kolay parası olana. Daha aile yardımı vermediniz.Sayın Bakan Hayati YAZICI ile gündeme geldi sonrası yok. Sayın Bakan en azından ağzından çıktığı için ne yapıp yapıp vermesi gerekmezmiydi aile yardımını?.Karadenizin uşağu sözünün eridir.Hani nerde?

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com