Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

13 Ocak 2013 Pazar

Türkiye Kamu-Sen'in Düzenlediği 4/C Çalıştayı Başladı


Türkiye Kamu-Sen'in Düzenlediği 4/C Çalıştayı Başladı
Türkiye Kamu-Sen tarafından, Genel Başkan İsmail KONCUK ve sendika yetkilileri ayrıca 81 ilden gelen 4-C temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 4-C Çalıştayı başladı.
Türkiye Kamu-Sen'in 4-C çalışanlarına yönelik olarak düzenlediği çalıştay, Çalışma Sosyal Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün Pursaklar’daki tesislerinde başladı. Başkent Ankara'da 13 Ocak 2013 tarihinde yapılan ve 4-C’lilerin sesini tüm Türkiye’ye duyuran eylemin ardından çalıştayın 2. Gününde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bir konuşma yaptı. 4-C’lilerin yaşadığı zulme artık kimsenin sessiz kalamayacağını ifade eden Koncuk, 4-C sistemi derhal kaldırılmalıdır dedi. Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen olarak dün 4-C mağdurlarıyla yürüdük ve Ankara’yı inlettik. Yaptığımız eylem mutlaka birilerinin kulaklarını çınlattı, bir yerlere ulaştı. Elbette yaptığımız bu çalıştay çok önemli ancak eylemimiz de son derece önemliydi. Sayın Başbakan, Maliye Bakanı ya da Çalışma Bakanı'nın açıklamalarına baktığımızda çalışma hayatı güllük gülistanlık gibi görünüyor. Ancak ne yazık ki gerçekler öyle değil. 21. Yüzyılda hala haklarını alamayan, insan yerine konulmayanlar var. Eğer Türkiye sosyal bir devletse gereğini yapmalı ve hak edene hak ettiğini vermelidirler. 4-C’li çalışmanın getirdiği olumsuzluklara dikkat çeken herkesi aldatmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu sistem derhal kaldırılmalıdır. Sıfır derecenin altında acımadan çalıştırılan 4-C’li kardeşlerimiz var." dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
"4-C Lİ DEMEK KÖLELİK DEMEKTİR"
Genel Başkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Artık tüm çalışanlar için bir görev tanımı yapılmalı ve öncelikle 4-C’lilerin görevi tanımlanmalı. Bu en tabii taleptir. Devlet işe aldığı kişiye ‘seni şurada şu şekilde çalıştıracağım’ demeli, bunu özel sektör bile yapıyor. 4-C’liler hamallıktan, badanacılığa kadar aklınıza gelebilecek her işte çalıştırılıyor. Bunun tek ama tek bir adı vardır; kölelik... Sayın Başbakan her yerde Şeyh Edebali'nin ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü söylüyor. Biz de bu söze katılıyoruz ama bu ülkede birçok insan doğru düzgün ne yazık ki yaşayamıyor. Bugüne kadar 4-C’li 19 arkadaşımız yaşadıkları sıkıntılardan dolayı intihar etti. Bu intiharlara bakınca ızdırabı ve acıyı önlemek adına harekete geçmemiz için başka bir neden var mı? Değerli arkadaşlarım kimse bu yolu seçmemeli, mücadele edip hak aramalıyız. Eğer mezara girecek birileri varsa onlar da bu ülkeyi yöneten beceriksiz siyasetçilerdir" dedi.
"ASLA TESLİM OLMAYIN"
Türkiye Kamu-Sen'in 4-C problemini her platformda gündemde tuttuğunu belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, “çözüm mücadele ile olacak, belki zaman alacak ama bunu başaracağız” dedi. Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen 4-C’lileri her platformda gündemde tutma çabasındadır. Düzenlenen bu çalıştayın da ana sebebi budur. Elbette amacımız bu konuda bir çözüme kavuşmaktır. Çözümü sağlayacağız, biraz zaman alacak ama çözüm mutlaka olacak. Asla teslim olmayın, eğer teslim olursanız bu bittiğiniz anlamını taşır. Unutmayalım ki 4-C sistemini bu iktidar getirdi. İyi bir sendikal mücadele lazım… 4-C’lilerin hakları için yumruk gibi olacağız ve başaracağız" dedi.
MALUM KONFEDERASYONUN "650 BİN ÜYESİ DEĞİL, 650 BİN TESLİM ALDIĞI İNSAN VAR"
Genel Başkan İsmail Koncuk, iktidarın değirmenine su taşıyan bir sendika olduğunu belirterek, baskı ve tehditlerle 650 bin üyeye ulaştıklarını ancak o 650 bin kişiyi korkutarak, baskılayarak teslim aldığını kaydetti. Koncuk, "4-C’li kardeşlerimiz baskı ve tehditlerle, istemeyerek de olsa bugün iktidarın değirmenine su taşıyan bir sendikaya üye oluyor. Biliyorum ki birçoğu bunu içlerine sindiremiyor. Ancak ‘üzerimde baskı vardı ben de mecburen üye oldum’ diyenler, şayet baskı ve yıldırmalarla sendikal tercihlerimizi yapıyorsak, sizi bu hale getirenleri taltif etmiş oluyorsunuz. Mehmet Akif Ersoy ne diyor? ‘Adam aldırma geç git demem aldırırım, çiğnerim, çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım.’ Çiğnenmeyim ama hakkımı da alayım olmaz. Hak istiyorsak mücadele edeceğiz. Baskı yapan, bizden korksun, kimse bize baskı yapamaz. Bakınız bugün iktidarın değirmenine su taşıyan bir sendika var. Sayısı bugün 650 bine ulaştı. Ancak ben onlara üye diyemiyorum 650 bin esir diyorum. Son 50 yılın en iyi toplu sözleşmesi olacak dediler ama en rezil toplu sözleşme yapıldı. Sendikacılık gönül adamı, dava adamı olmaktır. Size randevu vermeyenlere tepkinizi koyun, eylemler yapın, yandaş sendikadan istifa edin. Bırakın ondan sonra, ağababalarının yanına gidip ağlasınlar. Sendika talebi ortaya koyar; alamazsa meydana çıkar, mücadele eder. Böyle sendikacılık olmaz, bu sendikacılığın kimseye faydası olmaz. İş güvencemiz elimizden alınmak isteniyor, sesleri çıkmıyor. Yüreklerini ortaya koyan yok. Sadece Türkiye Kamu-Sen tepkisini ortaya koyuyor. Eğer hiç meydanlara çıkmayacaksak, sesimizi kesip oturacaksak, bunun adı sarı sendikacılıktır.

VARIMIZI YOĞUMUZU SİZLERLE PAYLAŞIRIZ"
“4-C’lileri yanımızda görmek istiyoruz” diyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “size baskı yapanları bize söyleyin biz 420 bin kişilik bir aileyiz” şeklinde konuştu. Koncuk, "3-5 kişinin yaptığı baskıdan korkmayın çekinmeyin. Biz kocaman bir aileyiz o isimleri bir bir bize bildirin. 4-C’lileri yanımızda görmek istiyoruz. Bu çalıştaydan çıkan sonuçlar kamuoyuyla birlikte tüm yetkililerle paylaşılacak. ‘Burada bir dram yaşanıyor’ diyeceğiz. Biz her zaman sizlerle beraberiz, varımızı yoğumuzu sizlerle paylaşmaya hazırız, Türkiye Kamu-Sen samimi insanların oluşturduğu bir sendikadır. Her zaman sizlerin yanında ve en büyük destekçinizidir" dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
"BÜTÜN 4-C LİLER TÜRKİYE KAMU-SEN ÇATISI ALTINDA OLMALI"
Genel Başkan İsmail Koncuk'un ardından konuşan özelleştirme.net genel koordinatörü Süleyman Üstün de Türkiye Kamu-Sen'e kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Üstün, "yaklaşık 10 yıldır sitemizden 4-C’lilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirmeye çalışıyoruz. Bugüne dek örgütlü olamamanın sıkıntılarını çok yaşadık. Nereye gitsek, kapılar yüzümüze kapandı ama Türkiye Kamu-Sen'e gelirken hep evimize yuvamıza gelir gibi hissettik kendimizi. Her türlü sıkıntımızda yanımızda oldular. Diğer sendikalar ‘bize üye olun, sonra randevu alın, görüşürüz’ derken Türkiye Kamu-Sen hep bizimle oldu, asla talepleri olmadı. Tekrar tekrar tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum. Bütün 4-C’liler Türkiye Kamu-Sen çatısı altında toplanmalıdır." dedi.
"MODERN KUNTA KİNTEYİZ"
Çalıştayın açılış bölümünün son konuşmasını ise eski 4-C’liler Komisyon Başkanı İsmail Hakkı Doğan yaptı. Doğan, "4-C’liler modern Kunta Kintelerdir’dir." ifadelerini kullandı. Kunta Kinte’nin bile kendilerinden daha çok imkana sahip olduğunu söyleyen Doğan, 4-C ‘lileri birlik ve beraberlik içinde bu yolda yürümeye davet etti. Doğan, "bize herkes kapılarını kapatırken arkamızda sadece Türkiye Kamu-Sen vardı ve bu bizim için en büyük şereftir" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarından sonra verilen aranın ardından, oluşturulan komisyonlar çalışmalarına başladı. Komisyonlarda 4/C’li çalışanların mali, sosyal ve özlük hakları ile ilgili talepler ve sorunlar tartışılarak bir rapor haline getirilecek. Çalıştayın ardından hazırlanacak olan rapor, daha sonra yayınlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.Gruplar çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürdü. Toplantıların ardından hazırlanan raporlar oluşturulan heyete sunuldu. Çalıştayın çalışmalarını sonlandırmasının ardından kapanış konuşmasını yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, çalıştayın hayırlara vesile olmasını dilerken, yapılan bu çalışmaların asla boşa gitmeyeceğini Türkiye Kamu-Sen'in bütün yetkili kurum, kuruluş ve yetkililerle irtibata geçerek 4-C sorununu çözmek için var gücüyle mücadele edeceğini vurguladı.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİRME (Tekel) MAĞDURU14 Ocak 2013 01:46

    Sayın KONCUK 4/C Çalışanları için yaptığınız tüm çalışmalarınız için sizlere teşekkür ederim bir Tekel MAĞDURU olarak. Hiç bir zaman ALLAH'tan Umudumuzu kemedik fakat mevcut iktidar,iktidarda olduğu sürece bunlar biz Özelleştirme Mağdurları hiç bir şey (V E R M E Z L E R)Nedenmi? İş Yerimiz Özeleşmedi Kapatıldı bunlar bizim Daimi Kadromuzu, İşimizi,Kazanılmış Tüm Haklarımızı ve 15 ile 20 yıl arası değişen hizmetimizi hiçe sayıp bizleri 4/c statüsünde çalışmaya mahkum ve mecbur edip sonrada biz TEKEL Çalışanlarına merhamet ettik diyenler değilmi??? Ankara'da Emeğimizi,Ekmeğimizi ve Emeğimizin karşılığını istediğimiz için bizleri Sokaklarda Joplarla kovalayan, Havuzlara atan, Biber Gazı sıkan dahası:Yangelip Yatmakla, Yetimin Hakkını Yemekle, Uç Guruplar ve Marcinal gurplar olarak İtham etmedilermi???? Bizler gündeme geldiğimizde halinize şükredin sizlere iş imkanı verdik diyorlar!!!! ya insaf edin Tekel Eylemlerinden sonra Özelleştirmelerden dolayı daha Bir kişi 4/c ye geçirilmememiş (yanlış anlaşılmasın iyiykide geçirilmiyor Rabbim kimseyi 4/c de çalışmaya mahkum etmesin)Fakat bize yapılan bu Haksızlığı anlamış değiliz.ALLAH Bizlere Merhamet Ettiklerini Söyleyenlere Merhamet versin.

    YanıtlaSil
  2. Eğer 4c li ve diğer haksızlığa uğramış kesimler boş yalakalıkları bırakıp memur sen ve benzeri gibi payanda,çanak,cı sendikaları bıraksa ciddi istifalar olsa inanın çok etkili olacak oysa boş sözlerle kandırılıp oyalanmayı tercih ediyorlar ekmek davasının ailelerinin hak mücadelesi yerine bir kısmı,da hala iktidar şakşakcılığında ısrar ediyor siyaset kompedanlarının tam arzu ettiği bir kitle bu 4c li ve taşoren emrinde v.s çalıştırılan insanlar ölümün gösterilip sıtmaya razı edilen acizler topluluğu garibanlar.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com