Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

2 Ağustos 2011 Salı

Türkiye Kamu-Sen 4/C liler Kadroya Geçirilmeli



Türkiye Kamu-Sen 4/C liler Kadroya Geçirilmeli.Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu Sonuç Bildirgesi Açıklandı.
Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, 30 Temmuz 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Sonuç Bildirgesini açıkladı. Bildirgede eşit işe eşit ücret bir an evvel uygulanmalı, emekli maaş ve emekli ikramiyelerinden çifte standart kaldırılmalı, kamuda çalışanlara yapılan baskılar sonlandırılmalı, özelleştirme ve taşeronlaşma uygulamalarına son verilmeli, tüm sözleşmeli personel kadroya geçirilmeli, 4/C li personel aile yardımı gibi sosyal yardımlardan faydalanmalı, maaşları artırılmalı ve 4/C liler bir an evvel kadroya geçirilmeli denildi.

Bildirgede şu konulara değinildi.
KAMU ÇALIŞANLARINA YAPILAN BASKILARA DERHAL SON VERİLMELİ
Çalışanlarımız üzerindeki sendikal baskılar had safhaya ulaşmıştır. Memurlar, ikna odalarına alınarak yandaş sendikaya üye olmaya zorlanmakta, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ve Türk Ceza Kanunu hükümleri açıkça çiğnenmektedir. Bu dönemde binlerce memur, mahkemelerde hak aramak zorunda kalmıştır. Konu ile ilgili olarak muhalefet partilerinin TBMM'de sunduğu soru önergelerine Hükümet tarafından cevap dahi verilmemektedir. Türkiye Kamu-Sen, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tümgücüyle ezilen ve haksızlığa uğrayan tüm kamu görevlilerinin yanında olacak, haksızlıklara karşı duracaktır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
ÖZELLEŞTİRME VE TAŞERONLAŞMA UYGULAMALARINA SON VERİLMELİ
Anayasa hükümlerinde kamu mallarının kullanımı, kamu yararı ön planda tutularak düzenlenmiştir. Bugüne kadar yapılan özelleştirmelerde kamu yararı ilkesi göz ardı edilmiş, devletimizin kaynakları heba edilmiş, çalışanlarımız mağdur olmuştur. Bu süreçte özelleştirmeler yoluyla 200 bine yakın kamu çalışanı işini kaybetmiş, dondurulmuş ücretlerle farklı kurumlara gönderilmiş, aileler parçalanmış, devlet hizmeti taşeron şirketler eliyle gördürülmeye başlanmıştır. Bu nedenle özelleştirme uygulamalarından biran önce vazgeçilmesi ve emeği sömüren, ucuz işgücünün bir yolu olarak görülen, güvencesiz ve kayıt dışı istihdama imkan sağlayan taşeronlaşma uygulamasına son verilmelidir.
TÜM SÖZLEŞMELI PERSONEL KADROYA GEÇİRİLMELİ
Konfederasyonumuzun yoğun çabaları ile geçtiğimiz Haziran ayında bir kısım sözleşmeli çalışanın kadroya geçirilmesi bu yolda atılan olumlu bir adım olmakla birlikte, başta belediyelerde ve il özel idarelerinde çalışanlar olmak üzere, TRT gibi kurumlarının özel kanunları gereği sözleşmeli olarak çalışan personel ile 4/C'li personelin de derhal kadroya geçirilmesi ve sözleşmeli istihdamına son verilmesi bir gerekliliktir. Bu sağlanıncaya kadar, özellikle 4/C'li personelin de aile yardımı gibi sosyalyardımlardan faydalandırılması ve maaşlarının artırılması gerekmektedir.
4688 SAYILI KANUNDA GEREKLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILMALI
4688 sayılı Kanunda gerekli değişikliklerin bir an önce yapılarak; Toplu sözleşme ve grev hakkımızı kullanmamızın önündeki engeller kaldırılmalı, sendika üyesi olmayı engelleyen kısıtlamalar azaltılmalı, sendika üyeleri ve sendika yöneticilerinin güvenceleri artırılmalıdır
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ
Konfederasyonumuz, kamuda uygulanan ücret politikalarında adaleti bozan;a) Lojmanda oturan personel ile bu haktan faydalanamayan personel arasında ortaya çıkan eşitsizlik,b) Ek ödemelerde meydana gelen eşitsizlik,c) Fazla çalışma ücreti ve uygulamalarında ortaya çıkan eşitsizlik,d) Kurumlar arasında farklı ödemelerden dolayı yaratılan eşitsizlik gibi tüm adaletsizliklerin giderilmesi için yapılacak çalışmaların bir an önce başlamasını ve 2008 yılında mutabakat altına alınan madde hükümlerine uyulmasını beklemektedir.

ÜCRETLENDIRMEDE REFAH PAYI UYGULANMALI
Ücretlerin reel olarak yükselmesi ve ülke içinde adil bir gelir dağılımı sağlanabilmesi için, çalışanların maaşlarına enflasyon oranlarının üzerinde bir miktar daha artış yapılması zorunludur. Konuya bu açıdan yaklaşıldığında milli gelirlerin büyüklüğü kadar, gelirin dağılımı da hayati bir önem taşımaktadır. Bu nedenle Hükümet, sosyal politika uygulamaları, maliye ve para politikaları, ücret ve vergi sistemlerini kullanarak ülkedeki en zenginle en yoksul arasındaki gelir farkının kabul edilebilir birnoktaya gelmesi için maaşlara yapılacak artışlarda mutlak surette refah payının da dikkate alınması zorunludur.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
HEDEFLENEN DEĞİL, GERÇEK ENFLASYON ESAS ALINMALI
AKP hükümeti ile birlikte, 57. hükümet döneminde başlatılan kamu görevlilerine "gerçekleşen enflasyon" oranının üzerine refah payı eklenerek maaş artışı yapılması uygulamasından vazgeçilmiş ve böylece kamu görevlileri hak kaybına uğratılmışlardır. Bu durum verilen hakkın geri alınması anlamını taşımaktadır. Anılan dönemde, birçok defa gerçekleşen enflasyon, hedeflenen enflasyonun iki katı düzeyinde olmuştur. Dönem sonlarında yapılan enflasyon farkı artışı, mevcut erimeyi telafi etmemekte yalnızcadurdurmaktadır. Buna ek olarak zorunlu tüketim harcamalarındaki artış, enflasyon rakamlarının üzerinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle kamu çalışanlarının maaşlarının enflasyona karşı korunması için hedeflenen enflasyon uygulamasından vazgeçilerek, kamu çalışanlarına gerçekleşen enflasyon üstüne refah ücreti eklenerek ücret artışı yapılmalı, konfederasyonumuzun bu konudaki talepleri göz önünde bulundurulmalıdır.
VERGİ ADALETINI SAĞLAYACAK TEDBİRLER ESAS ALINMALI
Asli görevi çok kazanandan sağladığı vergilerle dar gelirli vatandaşların alamadığı hizmeti sunmak olan vergi politikaları, Türkiye'de tam tersine işlemekte ve fakirden alıp zengine vermektedir. Bunun sonucunda da vatandaşlarımız her gün bir yenisi eklenen vergilerle ve adaletsiz vergi politikaları nedeniyle mağdur olmaktadırlar. Ülkemizde toplanan gelir vergisinin yüzde 50'ye yakınının çalışanlardan tahsil edildiği düşünüldüğünde kişilerin geliri ile orantılı vergi ödemediği ortaya çıkmaktadır. Buçerçevede vergi politikalarının yeniden düzenlenerek, dolaylı vergi sisteminden, doğrudan vergi sistemine geçilmesi, herkesin gelirine göre vergi ödemesi sağlanarak çalışanlar üzerindeki vergi yükünün azaltılmasını temel hedef olmalıdır.
EMEKLİ MAAŞI VE EMEKLİ İKRAMİYESINDEKI ÇİFTE STANDART KALDIRILMALI
Ülkemizde 30 yıl çalışan vasıfsız bir işçinin emekli maaşı ve emekli ikramiyesi; aynı sürede çalışmış bir memurun emekli maaşı ve emekli ikramiyesinin iki katı dnüzeyindedir. Norm ve standart birliği sağlamak iddiasıyla hazırlanan 5510 sayılı Kanunun bu adaletsizliği gidermemesi, kamu çalışanlarına yapılan büyük bir haksızlık olarak karşımızda durmaktadır. Bu nedenle 5510 sayılı kanunun 80. maddesinde yapılacak düzenleme ile şu anda görev yapmakta olan memurların prime esas kazanç tanımlarınındeğiştirilerek, tüm ödeneklerin emekli keseneğine dâhil edilmesi ile kamu görevlilerinin emeklilik haklarının ilerletilmesi ve kamu çalışanlarının emekli ikramiyelerinin işçilerle eşitlenmesi gerekmektedir.
YPK KARARI DERHAL ÇIKARILMALI
Bilindiği gibi KİT'lerde çalışan personelin maaşları YPK kararlarına göre ödenmektedir. Ancak yılın 8. ayına gelinmiş olmasına rağmen hala 2011 yılı için hazırlanan YPK kararı onaylanmamıştır. Bu bakımdan KİT'lerde yaşanan aksaklıkları çözecek, adaletsizlikleri giderecek bir YPK kararının sendikaların görüşleri doğrultusunda ivedilikle çıkarılması zorunludur.
YENİDEN YAPILANDIRILAN BAKANLIKLARDAKI ADALETSİZLIKLERE SON VERİLMELİ
Yeniden yapılandırılan Bakanlıklarda görev yapan personelle, emsal kamu görevlileri arasında yeni adaletsizlikler ortaya çıkmıştır. Bu adaletsizliklerin bir an önce giderilerek, yapılan yeni uygulamanın yeni adaletsizlikler doğurmaması sağlanmalıdır.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU YASALAŞMALI
Kamuda çalışanlar için hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili taslağın bir an önce TBMM'ye sevk edilerek yasalaşması zorunlu hale gelmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. TEDAŞ Özelleştirme Mağdurları olarak..

    KAMU-SEN sendikasıda 657 sayılı yasanın 4/c maddesi hakkında bilgi sahibi olduğu ve bu konuyuda bildirgelerinde değerlendirdiği görlmektedir. Ancak bu bildirge sözlü olarak Maliye Bakanlığına ve Çalışma Bakanlığına ve Sayın Başbakanamıza anlatılmalıdır.. "Özelleştirme Mağduru" nun ne anlama geldiğinin sorulması gerekmektedir. Bugün ve yarınki Memur-Sen sendikalrının "toplu sözleşme" ve "toplu görüşme" de gündeme getirilip somut elle tutulur, gözle görülür bişeyler istiyoruz.. Sözle havada kalan cümlelere karnımız tok artık

    YanıtlaSil
  2. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Arkadaşında dediği gibi boş laflara karnımız dok. Başbakanın seçimden önce ntv'de söylediği sözü yerine getirmesini bekliyoruz. Başka birşey değil.

    YanıtlaSil
  3. Kadro için mücadele verin sendikalar.. Aile Yardımı için değil... Gerçi sendikacılarda Türk-İş Başkanının yaptığı gibi kapalı kapılar ardında konuşur.. Biz anlaştık derse.. 4/C den bahsetmeden çıkar gelirse şaşmamak lazım çünkü sendikaılar da güzel cümleler kurar herkesin hoşuna gidecek cümleler ama icraat sıfır hükümet ile görüşmelerde bir kere söylediği sözü, cümleyi bi daha söyleyemezler.. Yürekli sendikacılara ihtiyacımız var bizlerin, ellerine dizlerin arasına saklamış sendikacılara karnımız tok. işçi sendikalrında haddinden fazla gördük zaten...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com