Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES): 4/C ye Son Verilsin



Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES): 4/C ye Son Verilsin.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sivas, Batman ve Edirne şubelerinden 4/C, vekil ebe ve taşeronlar adına açıklama yapıldı.
Sivas Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri toplu iş sözleşmesi isteğinde bulundu ve temel ücretin asgari 1600 TL olması, 4/B, 4/C, vekil taşeron gibi istihdama son verilmesi ve bu şekilde çalışanların tamamının kadroya alınması gerektiğini belirtti. Meslek hastalıkları, iş kazası ve iş güvenliği ile ilgili önlemlerin alınması gerektiğini de belirten üyeler, "Kadına yönelik ayrımcılık kaldırılmalı, çalışma yaşamında eşitlik sağlanmalıdır. Sağlık emekçilerine dayatılan günlük 9 saat mesai uygulamasına son verilmelidir. Çalışma süreleri günde 7, haftada 35 saate, iyonize radyasyona maruz kalınan yerlerde çalışanların günlük mesai saatleri ise günde 5, haftada 25 saate indirilmelidir" dedi.

www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Esat Altunışık ise, Toplu İş Sözleşme Talepleri için alanlara çıkacaklarını, Temel ücretin asgari 1600 TL olması gerektiğini söyledi.Şube Başkanı Altınışık, bu tutar 4 kişilik bir aile için Temmuz 2011 tarihi itibariyle kira, elektrik, su, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç hesaplanmalı, alınan tüm ücretler emekliliğe yansıtılacak şekilde ödenmelidir. Performans, denge tazminatı vb. gibi adlarla ücretlendirme sisteminden vazgeçilmeli, eğitim, kadro, hizmet yılı, iş riski vb. değişkenler gözetilerek ücret sıkalası oluşturulmalı, tüm çalışanlara yılda iki kez aylık net ücreti kadar ikramiye verilmelidir.4/B, 4-C, 4924, Vekil, Taşeron, vb. istihdama son verilmeli, bu şekilde çalışanların tamamı kadroya alınmalı, kamuda personel açığı kadrolu istihdamla giderilmelidir dedi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Edirne Şube Başkanı Bülent Yıldırım ise, 4/B, 4-C, 4924, vekil, taşeron ve buna benzer istihdama son verilmeli, bu şekilde çalışanların tamamı kadroya alınmalı, kamuda personel açığı kadrolu istihdamla giderilmelidir şeklinde görüşlerini dile getirdi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Başkan Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, 3-4 Ağustos 2011 tarihlerinde Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde ve üniversite hastanelerinde yapılacak olan 2011 yılı Toplu İş Sözleşmesi taleplerini yeniledi.

Yıllardır yasal ve meşru toplu sözleşme haklarını tanımayan, kullanılmasını engelleyen siyasi iktidarın, bu yıl da farklı bir oyun oynadığını ileri süren Yıldırım, ''4/B, 4-C, 4924, vekil, taşeron ve buna benzer istihdama son verilmeli, bu şekilde çalışanların tamamı kadroya alınmalı, kamuda personel açığı kadrolu istihdamla giderilmelidir. Sağlık emekçilerine dayatılan günlük 9 saat mesai uygulamasına derhal son verilmelidir'' görüşlerini bildirdi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Bugün memur zam oranları da görüşülecekmiş. Çalışma Bakanına bu sıkıntımızı inş. anlatırlar bu sendikalar bu açıklamamlrı üyelerine söyledikleri gibi bürokratlarada söylerler.. anlatırlar..

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com