Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

23 Ağustos 2017 Çarşamba

4. Dönem Toplu Sözleşme Sonrası 4/C'lilerin Durumu (Video Haber)

4. Dönem Toplu Sözleşme Sonrası 4/C'lilerin Durumu (Video Haber)

4. Dönem Toplu Sözleşme Sonrası 4/C'lilerin Durumu (Video Haber)


4. dönem toplu sözleşme görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yetkili sendika Memur-Sen arasında imzalandi. İmzalanan sözleşme sonrası en çok merak edilen konuların başında olan 4/C çalışanlarının durumu merak konusu oldu.
Toplu sözleşme sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 4/c çalışanlarının durumları ile alakalı açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Yalçın 4/C çalışanları hakkında şu açıklamaları yaptı.

4/C'Lİ PERSONELLERİN DURUMU
4/C ve sözleşmeli tüm personellerin kadroya geçirilmesi temel hedefimizdir. Bu konu hakkında mücadelemiz devam etmektedir. Masada 4/C'li, TUİK ve YSK'da istihdam edilen geçici personellere yapılan ek ödemelere ilaveler gerçekleştirdik. Bu bağlamda; 4/C'li personele ödenen 184 TL ek ödeme tutarının 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren %40 artışla 256 TL olarak verilmesi sağlandı.
4/C'li personele çalışmayan eşi için brüt 270 TL eş yardımı, 0-6 yaş grubundaki çocukları için 63,44 TL, 6 yaş üstü çocukları için 31,72 TL aile yardımı verilmesi sağlandı. 4/C'li personelin ayda 50 saate kadar fazla çalışma ücreti alabilme hakkı devam edecek. Böylelikle bu personel aylık 91,50 TL fazla çalışma ücreti alabilecek.
Önceki toplu sözleşme metninde 4/C'li personel'e verilen madde 24'de belirtilen ek ödeme maddesi şu şekilde idi:

Geçici personele ek ödeme
Madde 24- (1) Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile parça başı ücret vermek suretiyle istihdam edilenler hariç olmak üzere 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası hükmüne istinaden yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararları kapsamında Yüksek Seçim Kurulu ve Türkiye İstatistik Kurumunda istihdam edilen geçici personel ile 29/12/2014 tarihli ve 2014/7140 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen geçici personele, 1.800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ek ödeme verilir. Bunlara kurumlarınca döner sermaye dahil başka bir kaynaktan ek ödeme ve benzeri adla herhangi bir ödeme yapılmaz.
Yukarıda belirttiğimiz geçici personel'e ek ödeme maddesi 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleri sonrası şu şekilde değiştirildi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Geçici personele ek ödeme
Madde 24- (1) Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile parça başı ücret vermek suretiyle istihdam edilenler hariç olmak üzere 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası hükmüne istinaden yürürlüğe konulan Bakanlar Kurulu kararları kapsamında Yüksek Seçim Kurulu ve Türkiye İstatistik Kurumunda istihdam edilen geçici personel ile 29/12/2014 tarihli ve 2014/7140 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen geçici personele, 2.400 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ek ödeme verilir. Bunlara kurumlarınca döner sermaye dahil başka bir kaynaktan ek ödeme ve benzeri adla herhangi bir ödeme yapılmaz.
Yenilenen madde gereği 4/C'li geçici personele verilecek ek ödeme miktarı 64 lira tutarında artırılmış oldu.
Toplu sözleşme görüşmeleri sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 4/c personelin kadro ve ek ödeme durumu hakkında şu açıklamaları yaptı:



Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. bu saatten sonra hiçbir sendikaya bağlı kalıpta sendika kesintisi ile bunları nemalandırmanın bir anlamı yok. hiçbir getirisi olmadığı gibi bizleri umutlandırıp sonrada hayal kırıklığına uğratanları allah'a havale ediyorum. tüm sözleşmeli arkadaşların da istifa ederek tepkilerini ifade etmeleri dileğimle.

    YanıtlaSil
  2. kadro vermeyi bırakın bütün kadrolar elden gidecek diyor

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com