Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

4 Nisan 2012 Çarşamba

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi 4/C Personelini Sordu

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi 4/C Personelini Sordu
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi 4/C Personelini Sordu
Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla. Süleyman ÇELEBİ İstanbul Milletvekili
4-C olarak tanımlanan, iş güvencesiz ve kuralsız çalışma biçimi, yoğunluklu olarak, TEKEL direnişiyle kamuoyunda tartışılmaya başladı. Birçok eleştiriye, açıklamaya, insanların yaşadığı sıkıntılara rağmen, bugün hala binlerce 4-C mağduru sorunlarının çözülmesini bekliyor.
Özelleştirmeler sonrasında kurumlarından alınarak 4/C statüsünde başka kurumlara dağıtılan personeller, bütün özlük haklarını ve sosyal haklarını kaybederek, eğitim durumları, hizmet süreleri, uzmanlık alanları, branşları gözetilmeden güvencesiz ve zor koşullarda çalıştırılmaktadırlar.
Bu durumun bir mağduru da özelleştirilmeler sonrasında 4-C ’li olan teknik personellerdir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Kamu İktisadi teşebbüslerinde işçi olarak çalışan elektrik teknisyenleri, elektrik teknikerleri, harita teknikerleri, bilgisayar programcıları gibi birçok teknik personel, özelleştirme sonrasında diğer kamu kuruluşlarına 4/C personeli olarak atanmıştır.
Ancak Kamu kurumlarında teknik personel ihtiyacı bulunmasına rağmen, birçoğu üniversite mezunu olan bu personeller, kaloriferci, hademe, çaycı vb. işlerde görevlendirilmişlerdir.
Bu nedenle;
1- Kurumları özelleştirildikten sonra 4/C statüsünde çalışmaya başlayan Teknik Personelin, atandığı kurumlarda hangi işlerde çalıştıklarını biliyor musunuz?
2- Teknik eleman olarak çalışıp 4/C’ye geçtikten sonra, temizlik işlerinde, kalorifer bakımında, hizmet alanında çalışan personel sayısı kaçtır?
3- 4/C kadrolarında çalışan personelin her yıl sözleşmelerinin feshi sebebiyle bir ay maaş alamadıkları, bazılarının da göreve başlama süresi geç tebliğ edildiğinden maaşlarını geçen tebliğ sürecinde alamadıkları bilinmektedir. Bu uygulamaya son vererek oluşan maaş kayıplarını gidermeyi düşünüyor musunuz?
4- 4/C’ li personeli kadroya alarak özlük haklarına kavuşturmayı düşünüyor musunuz?
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. TEKEL MAĞDURU
    Sayın çelebi bizleri hatırladığın için ve sorunumuzu dile getirdiğin için teşekürle.
    Sizden TEKEL Mağduru olarak beklentimiz (büyüktü) ama inanın bizlerin özellikle Özeleştirme Mağdurlarının içinde bulunduğu gerek çalışma şekilleri olsun gerekse Aylık durumumuz olsun sizden bu konuyu daha sık gündeme getirme ve konuyu takip etme konusunda daha duyarlı olmanızı beklerdik.
    17 Yıllık Daimi Kadrolu çalıştıktan sonra tüm haklarımızın alınarak şimdi ise hem iş konumumuz birde aylığımızın çok düşük olması gerçekten bizleri çok perişan ediyor. Hani Özelleştirilen Kurumlarda ayrım yapılmadan Memur, İşçi ve ayrıca Çaykur, Seka, YSE Yani şimdiki adıyala Özel İdare buralrın hepsi tüm haklarıyla dağıtılmadımı?? Dağıtıldı. Bizlerin iş Hakkım fesh edildikten sonra yaklışık 400 Yüz bin personele kadro verildi verilmesin demiyorum ama bizim sayımız sadece 8500 bin kişiydik bizleri var olan üstelik en az çalışanımız 15 yıllıktı.
    Umarım bakalım bizleri yönetenler bizlere ne zaman Haksızlık ettiklerinin farkına varacaklar.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com