Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Ağustos 2013 Cumartesi

4/C Çalışanlarına Kadro Konusu Masanın Konusuydu


4/C Çalışanlarına Kadro Konusu Masanın Konusuydu
4/C çalışanları şimdilik sus payıyla idare edecek. Toplu sözleşme heyeti, programcı, çözümleyici ve itfaiye erinin hizmet sınıfını değiştirebildiği gibi, 4/C'liye kadro konusunu da ele alabilirdi ama sadece maaşları iyileştirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, uzlaşma sonrasında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Bugün de o sözümüzün gereği olarak mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda son derece önemli bir adım attığımızın inancı içerisindeyim. Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Kadro yani statü konusu, bu masanın konusu değil. Onu özellikle toplu sözleşme görüşmelerine başlamadan önce ifade ettim. 'Bunların mali ve sosyal hakları iyileştirilmesi, gündemimizde olacak' dedim, diğer konu Parlamento'nun, Meclis'te ele alması gereken konulardır. Dolayısıyla bu masada görüştüklerimizi sizlerle paylaşmış olduk. Özellikle 4/C'li kardeşlerimizin artışlarının hayırlı olmasını diliyorum."
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Yine sendika heyetinin başkanı olan Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin 6 Ağustos'ta sunduğu teklif sonrasında yaptığı değerlendirmede, 4/C'lilere bayram ettirecek tek teklifin kadro olduğunu vurgulamıştı.
Ancak, nihayetinde, 2013 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde 4/C'lilere kadro verilmeyip,
- 2011 yılından bu yana verileceği söylenen aile yardımının verilmesi konusunda karar alınmış,
- ve maaşlarında iyileştirme yapılmıştır.
Oysaki, 2013 yılı toplu sözleşmelerinde sadece mali ve sosyal haklar ele alınamıştır. Kadro konusu da ele alınmıştır. Örneğin, programcı ve çözümleyicilerin hizmet sınıfı ile itfaiyeci ve ARFF memurlarının hizmet sınıflarını değiştirmiştir.
Heyetin aldığı bu karar, kadroya ilişkin bir karar olup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in sözleri bu anlamda doğru değildir.
Ortaya çıkan sonuç, mali haklarda yapılan iyileştirmenin 40 bin 4/C'liye kadro vermemek için verilen bir sus payı olduğunu göstermektedir.
Kaynak:www.memurlar.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

4 yorum:

  1. Siz kimi kandırıyorsunuz yeter artık hiçmi Allah'a inancınız yok hiçmi Allah korkunuz yok be utanmaz arlanmazlar o masalarda 4/c lilerin sefilliğini hergün yarı aç yarı tok uyuduklarınımı konu yapıtımızda onun içinmi 100 tl ücret artışı yaptınız. AKP ve onun emirerleri olan sendikalar hepinize yazıklar olsun. Sizlere ne yazılsa yazılsın eminimki zerre kadar yüzleriniz kızarmaz Sultan Süleyman'a kalmayan bu dünya kimseye kalmaz tabiiki sizlerede !!!!!!.

    YanıtlaSil
  2. akp gene yapacağını yapttı4/cliler olarak akp memur senden uzak durmamız lazım aksi taktirde yalan dolanlarıyla tv de 350 zam diyo zam 235 e düşüyo damga vergisi maaşımızdan hala kesiliyo memura ise 175,arı 40+40 zam yapmıştır yani memurada aynı zammı yaptı fark aile yardımı b,ze kadro vermesiydi doğrusu akp nin malesef medya şnternet siteleri akp borazanlığı yapıyo 5,6 ay önce çocuk teşfiki için akp memur çocuk parasını 100 tl çıkaraca müjde haberleri vardı malesef 2015 kadarçocuk parasına zam yok 2014 de 3+3 eflasyon farkıda yok akp nin bunu vereceğini hiç tahmin etmedik yinede bu akp memur sen ali cengiz oyunuydu 2015 de masaya oturduklarında bişey vermiyecekler katsayı harici kadroluyla 250 fark olsaydı kadro olabilirdi

    YanıtlaSil
  3. Kameraların karşısına geçip 70 Milyonun karşısında BİZ 4/C lilerin aylığın 0/0 42 arttırdık diyen ZATLAR... Peki neden Biz Özelleştirme Mağdurlarının aylığı zaten 2000 bin liraydı fakat biz askari ücrete indirdik yani 3/1 indirdik demiyorsunuz??? Özelleştirme Mağdurlarının Kadroları vardı biz mevcut iktidar ellerinden aldık demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının daimi işlerini ellerinden alarak bunları perişan ettik demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının 15-20 Yıllık çalışmalarını hiçe saydık demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının Tüm Kazanımlarını hiçe saydık demiyorsunuz??? Biz 450 bin Kişiye Kadro verdik fakat bizim Özelleştirme Mağdurlarına olan kinimiz daha bitmedi diye Biz Özelleştirme Mağdurlarına Kadro vermedik demiyorsunuz???? Bunların Normal bir yaşantısı vardı fakat biz akp onu alt üst ederek hayatı onlara zehir ettik demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının ve Çocuklarının Geleceğini karartık demiyorsunuz???? Biz Özelleştirme Mağdurlarına Kadro vermedik ama onların aylıklarını suspayı olsun diye artdırdık demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarını size Bu Dünyada gücü yetmiyor ama!!! Ahirette Bizim ve Çocuklarımızın elleri sizlerin yani Bizlere tüm bu sıkıntıları yaşatanların yakasında olacaktrır....Sizleri yani bizlere Merhamet Ettiklerini Söleyen Merhametsizleri ALLAH'a Havale ediyoruz... Hala Sendikalara Üye olan Arkadaşlar yeter artık istifa edin SENDİKALRDAN...

    YanıtlaSil
  4. SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR. SAYIN BAŞBAKANIMIZ VE BAKANIMIZ DULLARA NEDEN YARDIM ETMİYORLAR. BEN 18 YILDIR DULUM.TEKEL MAĞDURUYUM. ÇOCUKLARIM 18 ÜZERİNDE. İŞ YOK PARA YOK. EVLENMELERİ LAZIM. HERKESLER ALIYOR YARDIM ASIL BİZİM GİBİ ASLEN ALMASI GEREKEN DULLARA DUL YARDIMI NEDEN YOK. ASIL MAĞDURLAR BEN VE BENİM GİBİLER . VİCDANLARINA DUYURSUN RABBİM.HİZMET YILIMI DOLDURMUŞ BULUNMAKTAYIM.YAŞTAN DOLAYI 3. SENE 8 AY BEKLEMEK ZORUNDA KALDIM. AYRICA 800 MAAŞLA 3 YILDIR 4.C STATÜSÜNDE ÇALIŞMAKTAYIM. MİLLETE MUHTAÇ OLDUM. EMEKLİ ETSİNLER DE HAYIRLISIYLA MAAAŞIM BARİ ARTAR BİRAZ. LÜTFEN BU YAZIMI BAŞBAKANA BAKANA DUYURUN. SALICAKLA.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com