Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Kadro Verilmeyen 4/C Çalışanlarına Sus Payı mı?


Kadro Verilmeyen 4/C Çalışanlarına Sus Payı mı?
657 sayılı Devlet Memurları kanununun 4/C maddesine göre istihdam edilen ve ücretleri düşük seviyelerde belirlenmiş olan geçici personelin kadro beklentilerinin karşılanmamasının ardından, kamu personeline ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde, 2014 yılında 4/C'li personele aylık net 235 TL maaş artışı yapılması ile çocuğu olan ya da evli olup eşi çalışmayan personele aile yardımı ödenmesi kararlaştırıldı.
Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda imzalanan sözleşme metninde, kamu çalışanlarına ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılırken 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesine göre istihdam edilen geçici personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin bazı hükümler de yer aldı. Ancak, kararlaştırılan hususların yürürlüğe girmesi halinde bile, 4/C personelin düşük ücret sorununun çözülmüş olmayacağını değerlendirmekteyiz.
Aile yardımı ödeneği
4/C'li personel, aile yardımı ödeneğinden Devlet memurları ile aynı miktarlarda yararlanacak. 4/C personelin aile yardımından gelir ve damga vergisi kesintisi yapılacağından, net ödenek miktarının memurlarla aynı olmasını sağlamak için, aile yardımı gösterge rakamları memurlara göre daha yüksek belirlendi. Buna göre, 4/C'li geçici personele;

**Çalışmayan eşi için: 163,86 TL net ödeme yapılacak.
**72 aydan küçük her çocuk için: 38,40 TL net ödeme yapılacak.
**72 aydan büyük her çocuk için: 19,20 TL Net ödeme yapılacak.
Aylık ücretler
4/C'li geçici personelin aylık ücreti, eğitim durumuna göre farklı belirlenen gösterge rakamlarının memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucunda hesaplanmaktadır. Belirlenen brüt tutar üzerinden sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası primi ile gelir ve damga vergisi kesilmek suretiyle aylık net rakamlarına ulaşılmaktadır.
Toplu sözleşme ile, 4/C'li personel hakkında halen uygulanmakta olan katsayı rakamları yükseltildi. Yeni göstergeler; yükseköğrenim mezunları için “25.482”, lise ve dengi okul mezunları için“23.507”, ilköğretim mezunları için “21.507” şeklinde düzenlendi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4/C personelin 2014 yılı aylık ücretleri
Mevcut belirlemelere göre, 2014 yılında ücretlere ayrıca zam yapılmayacağı da göz önünde bulundurularak (2013 yıl sonu enflasyon farkı zammı yapılması ihtimali hariç) yapılan hesaplamalara göre, 2014 yılında 4/C'li personelin aylık net ücretleri şu şekilde olacak. Bu hesaplama bekar olan 4/C çalışanı baz alınarak yapılmıştır. Evli ve çocuk durumuna göre asgari geçim indirimi oranı artmakta ve aile ve çocuk yardımı eklenmesi gerekmektedir.

EĞİTİM DURUMU

MEVCUT AYLIK NET ÜCRET

 (15 Ağustos 2013)

2014 YILINDA AYLIK NET ÜCRET

 (1 Ocak- 31 Aralık 2014)

AYLIK ÜCRETTEKİ ARTIŞ (TL)

YILLIK ZAM ORANI %

Yükseköğrenim mezunları

1.253,88

1.488,97

235,09

18,75

Lise ve dengi okul mezunları

1.144,16

1.379,26

235,10

20,55

İlköğretim mezunları

1.033,06

1.268,15

235,09

22,76


Fazla çalışma ücreti
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 4/C personele, normal çalışma saatleri dışında fiilen yapacakları fazla çalışmalar karşılığı ücret ödenmesi uygulamasına aynı usullerle devam edilecek.
Kaynak:www.memurunyeri.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. Şu mübarek bayramı biz 4/c li modern kölelere zehir ettiniz. Başta AKP olmak üzere tüm sendikalar Allahınızdan bulun.

    YanıtlaSil
  2. ne çok iş olmuş yahu kepçeyle al , çay kaşığıyla geri ver
    Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  3. benim anlayamadıgım bu ücrete aile yardımı dahilmi değilmi ?

    YanıtlaSil
  4. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU11 Ağustos 2013 23:15

    Kameraların karşısına geçip 70 Milyonun karşısında BİZ 4/C lilerin aylığın 0/0 42 arttırdık diyen ZATLAR... Peki neden Biz Özelleştirme Mağdurlarının aylığı zaten 2000 bin liraydı fakat biz askari ücrete indirdik yani 3/1 indirdik demiyorsunuz??? Özelleştirme Mağdurlarının Kadroları vardı biz mevcut iktidar ellerinden aldık demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının daimi işlerini ellerinden alarak bunları perişan ettik demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının 15-20 Yıllık çalışmalarını hiçe saydık demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının Tüm Kazanımlarını hiçe saydık demiyorsunuz??? Biz 450 bin Kişiye Kadro verdik fakat bizim Özelleştirme Mağdurlarına olan kinimiz daha bitmedi diye Biz Özelleştirme Mağdurlarına Kadro vermedik demiyorsunuz???? Bunların Normal bir yaşantısı vardı fakat biz akp onu alt üst ederek hayatı onlara zehir ettik demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının ve Çocuklarının Geleceğini karartık demiyorsunuz???? Biz Özelleştirme Mağdurlarına Kadro vermedik ama onların aylıklarını suspayı olsun diye artdırdık demiyorsunuz??? Biz Özelleştirme Mağdurlarını size Bu Dünyada gücü yetmiyor ama!!! Ahirette Bizim ve Çocuklarımızın elleri sizlerin yani Bizlere tüm bu sıkıntıları yaşatanların yakasında olacaktrır....Sizleri yani bizlere Merhamet Ettiklerini Söleyen Merhametsizleri ALLAH'a Havale ediyoruz... Hala Sendikalara Üye olan Arkadaşlar yeter artık istifa edin SENDİKALRDAN...

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar daha ne istiyorsunuz bize 600 tl zam yapmışlar insaf adıyamanlı

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com