Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

6 Ağustos 2013 Salı

Ahmet Gündoğdu, 4/C'lilere Bayram Ettirecek Tek Teklif Kadrodur


Ahmet Gündoğdu, 4/C'lilere Bayram Ettirecek Tek Teklif Kadrodur
Hükümet, toplu sözleşme görüşmelerinde memura 2014-2015 yılları için yüzde 3+3 veya 100 TL zam teklifinde bulundu.
Hükümet öğretmenlere ayrıca 40+40 TL seyyanen zammın yanı sıra 4/C'li çalışanlara da 150 TL brüt zam ile eş ve çocuk yardımı önerdi.
Hükümetin bu teklifini değerlendiren Kamu Çalışanları Sendikaları Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu şunları söyledi.

"Bu öneri, müzakere edilebilir olmasından öteye geçen bir öneri değil. Çünkü rakamlar kabul edilemez. Müzakere edilebilir, alanlar itibari ile sıkıntıyı keşfetmiş görmüş bir devlet aklı var. Bu verilen rakamlar asla kabul edilebilir derecede değil." dedi. Hükümete çağrıda bulunan Ahmet Gündoğdu, alanlara davetiye çıkartan teklif değil, beklentileri karşılayan teklifle bulunmasını isteyerek, görüşmelerin gece boyu yarın saat 13.00'e kadar devam edeceğini ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, memura ve memur emeklisine teklifini sundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ahmet Gündoğdu başkanlığında gerçekleşen görüşmelerde, Bakan Faruk Çelik, memura 2014 yılı için 3+3 oranında zam yada taban maaşa 100 TL zam teklifinde bulundu. Bakan Çelik, yine 2015 yılı için de 3+3 teklif etti. Faruk Çelik, bu zam oranlarının yanında 2 yıldır ek ödemelere zam bekleyen öğretmenlere 40+40 TL seyyanen zam getirdi. Sayıları yaklaşık 23 bini bulan 4/C'li geçici personeller için ise Bakan Faruk Çelik, taban maaşa 150 TL zam ile eş ve çocuk yardımı teklif etti. Hükümetin bu teklifini sendikalar kabul etmedi ve pazarlıklar devam edecek.
Teklifin ardından basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu işveren heyetinin kendi tekliflerine karşı teklifi bugün sunduğunu belirterek, 2014 yılı için 3+3 veya 100 TL taban aylığa zam, 2015 yılı için de 3+3 teklifinde bulunduğunu dile getirdi. Öğretmenler için de 40+40 TL olmak üzere 80 TL zam teklif edildiğini aktaran Ahmet Gündoğdu, 4/C'lilere aile ve çocuk yardımı ile 150 TL seyyanen zam teklif edildiğini bildirdi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
"2014 ENFLASYON TAHMİNİ REVİZE EDİLDİ"
Bakan Faruk Çelik ile 2 gün önce yaptıkları görüşmelerde taban aylığa zammı öne çıkarttıklarını ifade eden Ahmet Gündoğdu, 2014 yılı için önerdikleri 6+6 zammı rafa kaldırarak, 250 TL taban aylığa zam istediklerini hatırlatarak, buna karşılık 100 TL'lik bir teklifte bulunulduğuna dikkat çekti. Bu tekliflerin tek iyi yanının emeklilerin mağduriyetinin dikkate alınması, öğretmenlerin mağdur olma gerçeğini görme, 4/C'lilerin mağdur olma gerçeğini görme olduğunu kaydeden Başkan Gündoğdu, yüzdelik zam değil taban aylığa zam yapılma yolu için bir denemenin söz konusu olduğunu belirterek, "Bu öneri, müzakere edilebilir olmasından öteye geçen bir öneri değil. Çünkü rakamlar kabul edilemez. Müzakere edilebilir, alanlar itibari ile sıkıntıyı keşfetmiş görmüş bir devlet aklı var. Bu verilen rakamlar asla kabul edilebilir derecede değil. Hükümetin memuru enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz söylemi var. Ama önerilen rakamla gerçekleşen rakama baktığımızda, Temmuz ayı yıllık enflasyon 8.82; bu 2013 yılı sonu hedefi. 2014 hedefi revize edildi; 7.2'ye çıkartıldı." diye konuştu.
"TEKLİF İYİYE GİDEN EKONOMİNİN TEKLİFİ DEĞİL"
Ekonominin iyiye gittiğini söyleyen bir Maliye Bakanlığı'nın olduğunu bildiren Başkan Ahmet Gündoğdu, bu tekliflerin iyiye giden ekonominin tekliflerinin olmadığını bildirdi. Hükümetten yüzdelik olarak 6+6 veya 250 TL zam ve 2015 yılı için 6+6 yüzdelik zam beklediklerini yineleyen Başkan Gündoğdu, öğretmen ve öğretim görevlisi için önerilen 80 TL'nin yeterli olmadığını, 328 TL'lik tekliflerinin de pazarlık edilebileceğini dile getirdi. 4/C'lilerle ilgili isteklerinin kadro olduğunun altını çizen Ahmet Gündoğdu, 4/C'lilere bayram ettirecek tek teklifin kadro olduğunu vurguladı.
"HÜKÜMETE ÇAĞRI: ALANLARA DAVETİYE ÇIKARTAN TEKLİF DEĞİL, BEKLENTİLERİ KARŞIYAN TEKLİF BEKLİYORUZ"
Hükümete çağrıda bulunan Başkan Gündoğdu, alanlara davetiye çıkartan teklif değil, beklentileri karşılayan teklifle gelmesi olduğuna işaret ederek, bu teklifin bu gece gelebileceğini, sadece toplu sözleşme masasında değil, gerek Başbakan ile gerekse de Bakan ile görüşmelerinin devam edeceğini söyledi. Bu gece yarın saat 13.00'e kadar çalışanlara iki bayram yaşatacak bir sonuca varmayı istediklerini belirten Gündoğdu, bu olmazsa sürecin sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Geçen yıl son saate kadar mücadele ettiklerini, memnun edecek bir karar çıkmayınca iş bırakma eylemi başlattıklarını hatırlatan Başkan Gündoğdu, bunun çalışmalarını yine başkanlık kurulunda yürüttüklerini kaydederek, amaçlarının çalışanları memnun edecek bir sonuca varmak olduğunu belirtti.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. Memursenin bu yalandan horoz döğüşünü daha önce ki toplu sözleşmede 4 c liye sadece çalışma süreci 11 ay iken 11 ay 28 gün yaparak 28 günle güya iyileştirme yaparak bizleri geçiştirdiklerini gördük. Onuda hala öğünerek çok yol katetmiş gibi öğüne öğüne anlatırlar. Şimdide aynı şeyi yapıyorlar güya kadro alacaklar bizde bayramda sevineceğiz.Birileri kendilerini rüyadan uyandırsında önümüze bakalım.Bizi savunur gözüküpte toplu sözleşmeyi sayın Baknımızın teklifiniyle geçiştirirseniz sizlere diyecek bir şeyimiz yok artık.Sözün bitti yer olur.Yok eğer kazara işçi kadrosuna gecipte kaygınız aidatlarsa kolayı var.Memura verilen adına denge tazminatımı dersiniz ek ödeme mi dersiniz döner sermayeden pay mı dersiniz önce 4 C li için onu alın da samimiyetinize inanalım.
    200 tl net Zam + Aile Yardımı + denge tazminatı. Siz sendikacılara aidat + dua hükümetede seçimlerde oy olarak geri döner. .önce ver sonra al.Yanımızda olunki yanınızda olalım.daha ne istiyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. 4 c li HATIRLATIYOR İLGİLİLERE
    SAYIN BAŞBAKANIMIZ ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA DEMEDİ Mİ MEMURA NE VERİLMİSSE 4 CLİDE ONU ALIR.
    MEMURUN BU GÜNE KADAR ALDIĞI DENGE TAZMİNATINI 4 C LİYE ÖNCE VERİN.SAYIN BAŞBAKANIMIZA VE BAKANIMIZA 4 C YE OLAN İLGİLERİNDEN DOLAYI BURADA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
    150 tl net Zam + Aile Yardımı + DENGE TAZMİNATI.

    YanıtlaSil
  3. uyuyan sendika üyeleri ve yalaka sendikalar6 Ağustos 2013 22:50

    memursen ağzında kuyruğu ile konuşuyor yani kuyruğunu bacağının arasından ağzına almış öyle konuşuyor işi gücü yalan yalakalık3+3 ve 4/c liye kadro vermediler diye yalandan itiraz ediyor yalakalık yapıyor ayrıyeter üye olduğu memurlarıda hukümete yalaka yaptılar şimdi birtane itiraz edecek memur yok çünkü hepsi cemaatci memursen,(hukumet memursen türkiş) elele memuru işciyi istediğiğibi yönlendiriyorlar hatta istediği partiyede oy bile verdiriyorlar bu yazıma memurlar biraz kızacak ama malisef doğrusubu verilen zam oranını beğenmeğen sendika biraz gırev sinyali verir lafınıda yapamıyorlar başbakan sendika görevinden alır diye kıralın çıplak olduğunu kimse görmek istemiyor.

    YanıtlaSil
  4. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU6 Ağustos 2013 22:53

    Bu Mabarek Ramazan aynın Bayram Arifesinde, Üç Büyük Sendikaya buradan Çağrıda bulunuyoruz Biz Özelleştirme Mağdurları: Lütfen Bizleri için KADRO'nun dışında hiç bir talepte ALLAH Rızası için B U L U N M A Y I N... Yeter mevcut hükemetin biz Özelleştirme Mağdurlarına yaptığı Haksızlık, Ayrımcılık, Vicdansızlık ya bizde bu Ülkenin vatandaşoyız,Bizlerde İnsanız, Bizlerin Geçindirmekle Yükümlü olduğu Ailemiz, Bizlerin Üniversitede Askerde olan Çocuklarımız var yetmedimi bunların bizlere olan Kini Nefreti.... Bizler 4/c li Olarak İşe girmedik Bizler sınavla Mülaktla işe girdik ve 15-20 Yıl arasında Daimi Kadrolu çalıştık Gençliğimizi verdik. Şimdi 35-45 Yaşımızdan sonra Askari ücrete denk bir aylıkla ve gittiğimiz Kurumlarda en kötü işlerde çalıştırılıyoruz Dünyanın neresinde var böyle bir ADALETSİZLİK... Bizler Ankarada 78 Gün Emeğimiz ve Ekmeğimiz için direndik 1 bir tek cam dahi kırmadık Kırmayızda çünki bizim derdimiz Ailemiz ve Geçim derdi başka bir şey değildi... Biz Özelleştirme Mağdurlarının Tüm Hakları zaten vardı Daimi İşimiz, Kadromuz, Özlük Haklarımız ve 17 yılda kazanılmış tüm haklarımız ve Bütün Bunları biz Çalışanların dışında gelişen ve bu Hükümet tarafında Özelleştirilmeler neticesinde Bunlar tarafından elimizden alındı.... EEE Dün bizden bütün Hakalarımızı alanlar bu gün aylığımızın 3/1 birini veriyor onuda bu 5 yıldır bekleterek... Daha sayamadığım bir çok nedenden dolayı Buradan Yetkili Sendikalara Sesleniyorum Yeter artık Dayanacak ne Maddi nede Manevi takadimiz kalmadı ve Lütfen Biz Özelleştirme Mağdurları için KADRONUN Dışında Hiç bir Talepte bulunmayın.... Buradan Biz Özelleştirme Mağdurları için birşeyler yapmaya çalışan tüm Sendikaların Bayramını Kutlar ve Bizlere bu Sıkıntıları Yaşatanlarıda Bu Mubarek Ramazan Bayramı Arifesinde ALLAH'a Havale ediyoruz....

    YanıtlaSil
  5. bizim bayram etmemiz için çok çalıştınız şimdi ama nemelazım . bu yorgunluklar anca yurt dışında bir taille giderilir avrocukları harcayıp eşlerinize de veya hayat arkadaşlarınıza da pahalı oyuncaklar alındımı ohhhhhhhhhhhhhhhhhh maaşlarınız nasılsa 70 adet asgari ücret li işçi maaşı nolcek işçiler nolcek emekçiler canlarınız keyifleriniz tıkırında ya boş verrrrrrrrrrrrr alt tabakayı ayaklarını yesin. size hergün bayram ya BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN .......................

    YanıtlaSil
  6. SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR. SAYIN BAŞBAKANIMIZ VE BAKANIMIZ DULLARA NEDEN YARDIM ETMİYORLAR. BEN 18 YILDIR DULUM.TEKEL MAĞDURUYUM. ÇOCUKLARIM 18 ÜZERİNDE. İŞ YOK PARA YOK. EVLENMELERİ LAZIM. HERKESLER ALIYOR YARDIM ASIL BİZİM GİBİ ASLEN ALMASI GEREKEN DULLARA DUL YARDIMI NEDEN YOK. ASIL MAĞDURLAR BEN VE BENİM GİBİLER . VİCDANLARINA DUYURSUN RABBİM.HİZMET YILIMI DOLDURMUŞ BULUNMAKTAYIM.YAŞTAN DOLAYI 3. SENE 8 AY BEKLEMEK ZORUNDA KALDIM. AYRICA 800 MAAŞLA 3 YILDIR 4.C STATÜSÜNDE ÇALIŞMAKTAYIM. MİLLETE MUHTAÇ OLDUM. EMEKLİ ETSİNLER DE HAYIRLISIYLA MAAAŞIM BARİ ARTAR BİRAZ. LÜTFEN BU YAZIMI BAŞBAKANA BAKANA DUYURUN. SALICAKLA.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com