Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

20 Şubat 2013 Çarşamba

Bakan Çelik: Sözleşmelilerle İlgili Konuştu "Taraflarla Görüşeceğiz"


Bakan Çelik: Sözleşmelilerle İlgili Konuştu "Taraflarla Görüşeceğiz"
Faruk Çelik, sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili olarak konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sosyal taraflarla görüşmediğimiz için bunların nasıl bir şekil alacağı veya sosyal tarafların konfederasyonlarının taleplerinin bu çalışmaya nasıl bakacağı noktasına geldiğimizi söyleyebilirim. Bunu taraflara açtığımız zaman çok daha net şeyler söylememiz mümkün" dedi.
Faruk Çelik, "Kamu personel rejiminin çok parçalı olduğunu defalarca paylaştık. Bu konuda 1965-2013 süreçlerini dikkate aldığımız zaman ciddi bir vizyon ve değerlendirmeye ihtiyacı olduğunu, bu konuda çalıştığımız ve Bakanlar Kurulu'na sunum yaptığımızı da ifade etmiştik" dedi.
Sözleşmeli personel yapısının 6 gruptan oluştuğunu belirten Bakan Çelik, sözleşmeli personel istihdamı veya sözleşmeli personelden vazgeçip bunların sözleşmelilikten alınıp süreçten çıkmalarını ve kamuya geçmeleriyle ilgili alternatifli çalışmalar yapılacağını paylaştıklarını ifade etti. Faruk Çelik, çalışmaların ve personel rejimine ihtiyaç duyulan konulardaki çalışmaların tamamlandığına işaret ederek, "Sosyal taraflarla görüşmediğimiz için bunların nasıl bir şekil alacağı veya sosyal tarafların konfederasyonlarının taleplerinin bu çalışmaya nasıl bakacakları noktasına geldiğimizi söyleyebilirim. Bunu taraflara açtığımız zaman çok daha net şeyler söylememiz mümkün" dedi.
Bakan Çelik, "Sayın Başbakanımız, bu ve benzeri önemli konu başlıklarında mutlaka bir mutabakatın sağlanarak bu konuların parlamentoya taşınmasını bize her zaman ifade ettiler. Biz de o bütünlüğü, birlikteliği sağlama noktasında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yakın bir zamanda taraflarla bu konuları konuşacağız" şeklinde konuştu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
YENİ İSTİHDAM PAKETİ
Başka bir gazetecinin, '6. bölgede mevcut işletmelere yeni bir istihdam paketi olup olmadığını' sorması üzerine Çelik, mevcut teşvik sisteminin 6 bölgeden oluştuğunu hatırlatarak, bu 6 bölgedeki 49 ilin daha önceki mevcut işletmelerle yeni yatırımlar arasında bir farklılığın oluştuğunu dile getirdi. Bu illerde istihdamın olumsuz etkilenmemesi adına taleplerin söz konusu olduğuna dikkati çeken Çelik, "Bütçe öngörüleri çerçevesinde tüm bu konular bütçede değerlendirilmesi yapılmadan yapılan konular değil. Bütçe hazırlığı aşamasında bu konular değerlendirilmiş, o çerçevede bu illerimizde mevcut işletmelerle ilgili ne yapılabiliriz konusunu tamamladık. Başbakanımıza da arz ettik, kısa sürede bununla ilgili tek maddelik yasal düzenlemeyi devreye koymuş olacağız. Böylece istihdamın olumsuz etkilenmemesiyle ilgili de alandaki çalışmamız tamamlanmış olacak" şeklinde konuştu.
Faruk Çelik, istihdam desteğinin sigorta primiyle alakalı olduğunu ifade etti.
Kaynak:Takvim
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

10 yorum:

  1. personel rejiminde 4/C 'ler varmıdır yokmudur onlar kadroya dahil edilecekmi

    YanıtlaSil
  2. Değerli ziyaretçilerimiz şu an itibari ile 4/C çalışanlarının personel rejimine dahil edilip edilmediği hususunda net bir cevap bulunmamaktadır.Ancak yakın zamanda bu konu netlik kazanacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar 80 bin kişilik kadroda 4/c li personelde var Haksen Genel Başkanıyla yaptığımız görüşmelerde 4/c li lerin'de verilecek olan kadrolarda olduğunu istişare toplantısında Sayın bakanın 4/c lide kapsam içine alacaklarını ifade ettiğini belirtti.

    YanıtlaSil
  4. yakında belli olacaksa 4c lilerin durumu iş işten geçincemi belli olacak belli olacaksa şimdi belli olsun sendikalar ne iş yapıyorlar uyuyorlarmı.kadro ya şimdi olur yada bundan sonra kimse ümitlenmesin neden sözleşmelilerden bahs ediyor biliyorsunuz ki bizler geçici statüdeyiz ince çizgi burada arkadaşlar bizleri uyutuyorlar bilgisi olan varsa paylaşsun

    YanıtlaSil
  5. 4B TARİH OLUYOR

    Çalışma Bakanı Faruk Çelik, geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunumda, kamudaki memur statülerinin teke indirilmesiyle ilgili bilgi vermişti. Buna göre; 4B olarak bilinen sözleşmeli personelin tamamının kadroya alınması gündeme geldi. Böylece statüler teke indirilince, kamuda 4B pozisyonu kalmayacak. 4B'li personel, ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere devletin tüm kurumlarında görev yapıyor. KİT'lerde çalışan üniversite mezunu personelin de kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmalar yürütülüyor.
    memurlar nette yayınlanan habere göre 4 c lileri bu kapsamıyor

    YanıtlaSil
  6. değerli arkadaşlar geriden geriye vah tüh demeyle bizi hükümetin pekte dikkate alacağını sanmıyorum.oturup hayıflanacağımıza malum sendikalara ve tanıdığımız mail adreslerini bildiğimiz bütün milletvekillerine mail atalım.en azından bu kadro günlerinde 4c ucubesinide bir nebze gündeme taşımış oluruz.biliyorsunuz bu tren son tren buda kaçtı mı değil biz çocuklarımız bunun ezikliğini ömür boyunca hissederler.çocuklarımıza daha iyibir gelecek sağlamak için en azından evet en azından oturduğumuz yerden mail atalım

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar biz 4/c liler olarak yine hüsrana uğrayacağız.Şunu iyi bilelim ki biz sözleşmeli değiliz. işçi değiliz. memur değiliz.... değiliz değiliz.Bunların işine geldiğinde bize böyle diyorlar.Basından takip ettiğimize göre hiç biride demiyorki 4/c li personel de buna dahildir.Allah yardımcımız olsun.Çoluk çocuğumuzun rızkı için bizlerin yüzünü güldürsün inşallah.

    YanıtlaSil
  8. ARKADAŞLAR 4/C LİLER BU ÇALIŞMAYA DAHİLMİ NET BİR BİLGSİ OLAN VARMI? EĞER DAHİL DEĞİLSEK BİRŞEYLER YAPMANIN TAM ZAMANI YOKSA BU TRENDE GEÇERSE EN AZ 5 YIL DAHA BEKLEMEMİZ GEREKECEK

    YanıtlaSil
  9. 4/c liler bu kadroya dahil.Siz mecbursene ve kamusene bakmayın onlar sonradan 4/c savunucusu oldu.Bizler en baştan beri bu mücadeleye destek verdik.Tarih onları değil bizleri yazacak.Biz kimmiyiz biz HAKSEN' iz.

    YanıtlaSil
  10. aklıma birşey geldi.kit nedemek diye araştırdım
    TÜİK KİT dışında kalıyor.bakanın açıklamasına göre kitler hariç tüm sözleşmeliler diyor kadroya geçecek buradan ben kadroya geçecekler anlıyorum doğrumudur.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com