Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

20 Şubat 2013 Çarşamba

4/C Çalışanları Bu Ülkenin İnsanı Değil mi?


4/C Çalışanları Bu Ülkenin İnsanı Değil mi?
4/C kapsamında çalışan sözleşmeli personel kadro taleplerini dile getirdi. 4/C'li personeller adına yapılan ortak açıklamada, "Özelleştirme mağdurları bu ülkenin üvey evladı değildir. Düzenlenecek bir Kanun Hükmünde Kararname ile 4/C kapsamında istihdam edilenler hakkaniyet gereği, Anayasanın eşitlik ilkesi gereği kadroya alınmalıdır" denildi.
SÖZ DER (Sözleşmeli,4/C Çalışanlar Derneği), SÖZ SAĞLIK SEN (Sağlık Çalışanlarının Sözcüsü Sendikası), SÖZ EĞİTİM SEN (Eğitim Çalışanlarının Sözcüsü Sendikası) ve SÖZ BÜRO SEN (Büro Çalışanlarının Sözcüsü Sendikası) tarafından yapılan ortak açıklamada, 4/C'li sözleşmeli personelin kadro talebi dile getirildi. Açıklamada, hükümetin 2007 yılında 217 bin 683 kişiyi, 2011 yılında 215 bin sözleşmeli personeli yayımladığı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçirmesi, ancak bu haktan 4/C'li sözleşme ile çalışan "Geçici Personelleri" muaf tutmasının sayıları 44 bini bulan özelleştirme mağdurlarını derinden yaraladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bugünlerde kamu personel rejiminin çok parçalı olduğundan bahisle, sistemin ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğunu, sözleşmeli personelden vazgeçip, devlet memuru olmaları, kadroya geçmeleriyle ilgili alternatif çalışmalar yapıldığı açıklanarak, 80 bin ila 164 bin civarında daha sözleşmeli personelin kadroya alınacağı çalışmalarının başlatıldığı bildirilmekte ve geçici personel olarak kamuda istihdam edilen, özelleştirmeden geçen 4/C çalışanı personellerin kamu personeli olduğu bir kez daha unutulmaktadır. 4/C kapsamında istihdam edilenlerin kadroya alınmaması bir haksızlıktır.
ÖZELLEŞTİRME MAĞDURLARINA KADRO İSTİYORUZ
4/C çalışanlarının aile yardımı başta olmak üzere birçok sosyal hak ve yardımdan mahrum bırakıldığın dile getirildiği açıklamada, bu statüde çalışanların ücretlerinin yarıya düşürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, "Özelleştirme mağdurları birikimleri, tecrübeleri ile kadroya geçmeyi hak etmişlerdir, özelleştirme mağdurlarının kendileri kadar eş ve çocukları da mağdur olmuşlardır. Bir kere daha Sayın Başbakana hatırlatmak istiyoruz; özelleştirme mağdurları bu ülkenin üvey evladı değildir. Düzenlenecek bir Kanun Hükmünde Kararname ile 4/C kapsamında istihdam edilenler hakkaniyet gereği, Anayasanın eşitlik ilkesi gereği kadroya alınmalıdır" ifadeleri kullanıldı.(ANKA)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Söz Eğitim Sen çok güzel ve dos doğru yazmış belirtmiş lakin karşınızda nefsine yenilmiş siyasi ihtiras hırs ve kızgınlıkla hareket eden lafta Adalet,Hak,Hukuk,vicdan,ve İMAN edebiyatı yapan bir iktidar var 4C Lİ ve TAŞÖREN firmalar emrinde süründürülen çalışan ve aileleri asla ve asla vebal altında devlet yönetenlerin imanlarına şahadet etmeyecektir bu böyle biline esasen CENAB-I ALLAH,I hiç kimse kandıramaz aldatamaz ancak yaradan sizin gibileri gözlerin dehşetle bakacağı kıyamet gününe erteliyor.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com