Vazgeçilmesi Gereken En Önemli İstihdam Modeli Sözleşmeli Çalışmadır.
Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, 4/B ve 4/C'ye karşı olduklarını belirterek, sağlık alanında vazgeçilmesi gereken en önemli istihdam modelinin sözleşmeli çalışma olduğunu söyledi.
İbrahim Ekiz, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, kamuda çalışma hayatının her geçen gün zorlaştığı, sağlık çalışanlarının haklarının gasp edildiği, ayrımcılığa tabi tutulduğu bir dönemde sendikal mücadelelerini yürüttüklerini ifade etti.
Döner sermaye sisteminden, mesai saatlerine kadar birçok konuda adaletsizliğin sağlık çalışanlarını kuşattığını iddia eden Ekiz, "Bugün sağlık kuruluşlarında taşeron işçi sayısı 100 bini geçmiş, sözleşmeli personel sayısı ise 100 bine yaklaşmıştır. İş güvencesiz, düşük ücretle ehil olmadıkları işlerde taşeron firma çalışanları istihdam edilmektedir" dedi.
Sağlık alanında yaşanan bu olumsuzluğun sadece çalışanlara değil, yürütülen hizmetlere de zarar verdiğini savunan Ekiz, şunları söyledi:
"Sağlık alanında vazgeçilmesi gereken en önemli istihdam modeli sözleşmeli çalışmadır. Bu istihdam modeline 2003 yılında başlanmış, bugüne kadar 4924'lü, 4B'li ve döner sermayeden maaş alanlar olarak farklı modelleri geliştirilmiştir. Bunların yanına düşük ücretle çalıştırmak için vekil ebe-hemşire ve 4C modelleri de hizmete sokulmuştur. Döner sermaye kesintileri maaşa ve emekli keseneğine yansıtılmalı, 4B, 4C, 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli çalışanlar ile vekil ebe-hemşire olarak çalışanlar hemen 4A statüsüne geçirilmelidir. Bunların tamamına kadro verilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak sendikamız yaptığı çalışmalar sonucunda sözleşmelilerin sorunlarının çözümünde önemli mesafeler katetmiştir."
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.