Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Faruk Çelik'ten 4/C Çalışanları Hakkında Önemli Açıklamalar


Faruk Çelik'ten 4/C Çalışanları Hakkında Önemli Açıklamalar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK 29 Mayıs 2015 tarihinde CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve Akif BEKİ'nin sunduğu Baştan Sona programına konuk oldu. Bakan Çelik programda 4/C çalışanları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Programda Akif Bekinin, çok soru geliyor bende artık bunaldım şunları bir soralım izleyicilerimizin bir kesimi çok merak ediyor. Bu 4/B'li sözleşmeli memurlar var birde 4/C'liler var bunlar sizden müjde bekliyorlar ben yani tabi anlamaya çalıştım sorularını ama çok vakıf olduğum bir konuda değil 35 bin 4/B'li sözleşmeli memur varmış. Nedir bunlar ne bekliyorlar sizden verebilecekmisiniz o müjdeyi sorusuna Bakan Çelik:

Tabi bizim bakanlığımız yetmiş sekiz milyonu ilgilendiren bir bakanlık. Tüm kesimlerle ilgili bir bakanlık olduğu için tabi bu soruları doğallıkla karşılıyoruz. Herkes bir şey bekliyor. Şimdi sözleşmeli personelle ilgili biz geçtiğimiz yıl önemli bir karar aldık 100 bin sözleşmeli personeli biz kadroya aldık. Yani 4/A, 4/B, 4/C diye kamuda istihdam edilen personeller var. Bunların 4/B'lileri sözleşmeli personel bunların aslında 4/A'lılarla aralarında bir fark kalmadı. Eskiden aralarında bazı farklar vardı her yıl sözleşmeleri yenileniyordu bunlar ortadan kalktı. 4/B'li sözleşmeli olduğu için bu kavramdan rahatsız olunuyor. Biz geçtiğimiz yıl 100 bin sözleşmeliyi kadroya aldık şimdi yeni sözleşmelilerin de böyle bir talebi var zaman içerisinde bunlar değerlendirilir geçmişte olduğu gibi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4/C'liler farklı bir şey. 4/C'liler özelleştirme neticesinde açıkta kalan işçilerdi veya çalışanlardı. Özelleşen kurumdan dolayı açıkta kalanlar. Bunlarla ilgili 4/C statüsünü biz ihdas ettik. Bizim Hükümetimiz döneminde bunlar işe alındılar tekrar kamuda işe başladılar.
Fakat statüleri farklı oldu. 10 ay çalışıyorlardı bunlar ve her yıl sözleşme yapmak durumundaydılar. Yani her yıl sözleşmesi yapılmayınca işsiz kalma durumu vardı. Birçok dezavantajlı noktaları vardı. Biz 10 ayı 12 aya çıkardık yani şu an bir yıl tam çalışıyorlar. Bu sorun kalktı bir. Her yıl sözleşmeyi kaldırdık artık emekli oluncaya kadar iş güvenceleri geldi. Oda sağlandı. Aile yardımları yoktu oda sağlandı. Şimdi Ağustos ayında toplu sözleşme var. Bazı talepleri var o talepler Ağustos ayında toplu sözleşmede yerine gelirse 4/C'lilerin hiç bir sorunu kalmamış oluyor onlarda 4/A'lı pozisyonuna geçmiş oluyorlar. Dolayısıyla çok önemli haklar elde ettiler.
Akif Beki'nin, ama bu son taleplerini Ağustos ayındaki gündeme gelecek taleplerini karşılama ihtimaliniz nedir. İyi bir şey duyabilirlermi sizden sorusuna Fark Çelik:

Yani büyük ölçüde karşılanır. Çünkü geçtiğimiz toplu sözleşmede bizzat ben vardım Hükümet'i temsilen orda aile yardımını güvence altına aldık ücretlerine yüzde kırk zam yaptık. Yani geçmişle ilgili 4/C ile ilgili bir sorun, yaşadıkları ile ilgili bir sorun kalmadı. Ama buna ilave olarak ek ödeme ve benzeri bazı talepleri var bunlar toplu sözleşme gündeminde Ağustos ayında ele alınacak konulardır ben inanıyorum ki 4/C'liler bu kazanımları elde ettiler evet sıkıntılı günler yaşadılar onlarla ben defalarca görüştüm bu sorunları da önümüzdeki toplu sözleşmede çözülebilecek olan sorunlardır.
Akif Beki, Umut veriyorsunuz ama kesin birşey demiyorsunuz. Toplu sözleşme talebi, toplu sözleşme için belli ki rakam talepleri var herhalde değilmi.
Bakan Faruk Çelik, umut değil akif bey çözüldü bir çok sorunları çözüldü. Yani statü olarak 4/A ile aralarında kalan çok cüzi meseleler var onların tamamlanmasını istiyorlar bende diyorum ki bunların yüzde seksen'i tamamlanmış diğer konularda Ağustos ayında gündeme gelecek ve 4/C'lilerde bu konuyu çözmüş olacaklar cevabını verdi.
ÖZEL HABER
Yasal Uyarı: Haberimiz aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

11 yorum:

  1. Değerli 4/c li kader arkadaşlarım,kamu çalışanları arasında en az hakka sahip olan,en çok çalıştırılan,işyerinde 3.sınıf insan muamelesi gören,amirleri karşısında her türlü mobing uygulanan iznini bile peşin kullanamayan,ek ödemeyi mahkeme kararıyla alan(o da kazanırsan),,,emekliliği dolduğunda hemen emekli edilen ey gariban.Saraylarda yaşayan,100 araç parasına çerez parası diyen,her seçim yaklaşırken 4/b-4/a kadro verecez diye kandırılan kadro talebi her zaman ülke ekonomisi batar diye geri çevrilen,garibanın garibanı kardeşlerim artık boş sözlere,kandırmacalara,yalanlara,çalanlara inanmayalım.Biz çalmıyoruz hakkımız olanı istiyoruz ey hükümet.Sonra da ben söyledim demek zorunda kalmayayım.

    YanıtlaSil
  2. önümüzde seçim var hala laf kalabalığı yapıyorlar bunlar 4/c lilere kadro falan vermez biz 7 haziranda yolumuzu çizeriz

    YanıtlaSil
  3. arkadaşlar bunlardan bir cacık olmaz bubakan memursen olduğu müddetce her seçim her yetki zamanı aynı şeyler kamu işcisine yüzde onbir 4/c lide ekonomi batar oyüzden geçin bunları işcilerde dua edin kılıçdar oğluna yada bunlarıda göremezdiniz

    YanıtlaSil
  4. 4a ile fark yok diyorsa neden 4a yapmıyorlar, neden kadronun içindeki maaş kalemlerini bizim için yıllara bölüyorlarda kendi istediklerine kadroyu direk veriyorlar
    ALLAH rızası için biri çıkıp bu soruları direk sorsun .

    YanıtlaSil
  5. Bazı 4/c li arkadaşlar duydum ki hala akp ye oy veriyormuş..ne diyim Allah sizi süründürmeye devam etsin..koyun gibi başınızı kaldırmadan birilerinin peşinden gidiyorsunuz ya ne diyim..size müstehaktır.

    YanıtlaSil
  6. tek kelime inanmayın her seçim döneminde ortalarda dolaşan laflardan başka bir şey yok sandığa gidince çektiğiniz rezilliği ve çalıştığınız kurumda zurnanın son deliği olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın yeter

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar bunlar inkar ederler recep tayyip erdoğan başbakanken söz verdi...seneler geçti çıt yok bide tuttu ben söz möz vermedim dedi...Allah aşkına kanmayın...yapmayın inanmayın bizi adam yerine bile koymuyolar...bakın ben üniveraite mezunuyum lise mezunu 3 aylık kontenjan memurunu benden daha çok geliri ve itibarı var....insanı kendinden şüphe ettiriyorlar...uyanık olalım,birlik olalım yeterince hakkımız yenildi...yeter

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar bazı hakları bazı mahkemeler veriyor bazı mahkemeler vermiyor bakan yandaş çantacı sendika bi verdik diyor madem verinde mahkemelerle uğraştırmayın obakanda yüz olsa 10 yıldır aynı demogojiyi yapıyor pek inanmayın dinlemeye değmez

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar bütün alt yapısı hazır. bizim kadro için başbakanın ağzından çıkacak iki kelime yetecek. o yüzden tam da seçim arefesinde umutlarımızın yitirmesine vesile olacak açıklamalardan kaçınmaya çalışalım.

    YanıtlaSil
  10. koalisyon ve erken seçim gündemdeyken 4/C gündemini yaratıp sıcak tutalım. Onların oy menfaatinden faydalanmaya çalışalım. Ne olursa olsun yazılı ve görsel medyada aynı zamanda internette 4/C Kadro istemimizi sıcak ve güncel tutalım...Gerekirse partilere yazalım, partilerle irtibata geçelim...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com