Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

28 Mart 2013 Perşembe

Toplantıda Bakanlar Kuruluna Arz Edilen 6 Başlık Değerlendirildi


Toplantıda Bakanlar Kuruluna Arz Edilen 6 Başlık Değerlendirildi
Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'nda yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Başkanlığındaki toplantıya, Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Müsteşar Fatih Acar, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı.
Bakan Faruk Çelik, konfederasyon başkanlarının konuşmaların ardından, ağustos ayında memur sendikaları ile hükümet arasında yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerine şu anda gündemde olan konuların taşınmaması ve o zamana kadar bu konuların çözüme kavuşturulması yönünde talepler olduğunu belirtti.
Toplantıda Bakan Faruk Çelik'in konfederasyonlara ''Bakanlar Kurulu'na arz edilen 6 başlık'' hakkında bilgilendirme yapılarak kamu personel rejiminin temel sorunlarının çözümü konusunda, tarafların değerlendirmeleri alındı,
Basınada yansıyan pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda kamu personel sisteminin temel sorunlarına ilişkin 161 maddedeki sorunları içeren bir sunum yapılmış bu sunumda belirttiği 6 başlıkta özetlenebilecek konuları, sendika başkanlarıyla paylaştı.
Toplantıda konuşulan, Bakan Faruk Çelik'in, fikirlerinizi alalım en verimli şekilde personel rejimi çıkartabilelim noktasında olduğunu '' kılcal damarlarıma kadar samimiyim'' dediği o maddeler .
www.4cmagdurlari.blogspot.com
''Bakanlar Kurulu'na arz edilen 6 başlık''
Bakan Çelik toplantıda sendika başkanlarına kabineye sunduğu konuları başlık halinde sıralayarak şunları söyledi.
" Bu 6 başlığı sizlere açıklıkla, bu kadar şeffaf şekliyle söylüyorum, bu kadar netiz yani, bu konunun bir cümle üzerinden ve yüzeysel değerlendirmek bir kelime alıp, bunu kamuda huzursuzluk oluşturacak bir şekle dönüştürmek büyük haksızlıktır. Çünkü verilmiş bir karar yok. Bakanlar Kurulu'nun vermiş olduğu karar çok net, taraflarla görüşüp, olgunlaştırıp, bu konuların o şekilde Bakanlar Kurulu'na gelmesi söylenirken, karar verilmiş, taslak gönderilmiş gibi bir yaklaşım kesinlikle doğru değil, bunu hep birlikte olgunlaştıralım" diyerek bu 6 maddeyi şöyle açıkladı.
1-Personel statülerinin değerlendirilmesi, Kamuda 4A, 4B, 4C,ve 4D (işçi) şeklinde istihdam var bunu nasıl yapalım.
2-Personelin ülke düzeyinde dengeli dağılımı konularında ne yapabiliriz.
3-Kamuda yöneticilerin hizmet süreleri, Seçilmiş bir Bakan istediği Müsteşarla yani Genel Müdür üstü görevler için verimli olabileceğimiz bir üst idareciyle çalışmak iyimidir değilmidir?
4-Kariyer meslekte yardımcılık ve süresi,yardımcılıkları 3 yıldamı bitsin 2 yıldamı bitsin? Tez hazırlasın mı? hazırlamasınlar mı? Yoksa tezle birlikte sınava mı alalım, sadece sınava mı alalım?
5-Disiplin Sistemi, eskimiştir değiştirmek lazım daha verimliye doğru el atalım diyorum,
6-Kamuda Yönetim, dışardan özelden kişi gelsin mi?,
Bakan Çelik şunu bilelim önümüzde net metin yok, kimsede metin koymadı bunları tartışalım diyorum ve Sayın Başbakanımız taraflarla görüşüp, olgunlaştırıp, bu konuların o şekilde Bakanlar Kurulu'na gelmesini söyleyerek,sosyal taraflarla görüş, anlaş dedi, bizde bunu yapıyoruz dedi.
Sendikalardan çalışmalarını yaparak bakanlığına iletilmesini isteyen Faruk Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun haftaya Perşembe günü tekrar toplanacağını söyledi.
Kaynak:Memurdan.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com