Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Haziran 2011 Pazar

Kadro Beklentileri - Nazlı Ilıcak


Kadro Beklentileri - Nazlı Ilıcak
Sabah gazetesi yazarlarından Nazlı Ilıcak bugünkü yazısında 4/C lilerin sorunlarına değinerek 4/C lilerin kadro beklentilerini dile getirdi.
Nazlı Ilıcak en azından birkaç sağduyulu Milletvekili bu sese kulak verip onların sorunlarının takipçisi olamaz mı dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sabah Gazetesinin Haberi:
Kadro beklentileri
TRT sözleşmelileri, 2954 sayılı kanunun g bendinde tanımlanan "kadro karşılığı sözleşmeli personel" statüsüne geçmek istiyor.
Ayrıca, belediye ve özel idarede çalışan sözleşmeli personel de kadro bekliyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre, her yıl yenilenen sözleşmelerle çalışanlardan gelen talebi ilgililere iletiyorum. Bakın ne diyorlar: "Bizler, Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşleri ve yargı kararlarıyla 657 sayılı Kanun'un 4/b maddesi hükümlerine tâbi tutuluyoruz. Son çıkan 632 sayılı kanun hükmündeki kararnameyle (KHK) tüm 4/b çalışanları kadroya geçti; biz KHK'nın dışında kaldık. Sebeb olarak 'Siz 4/c'siniz' dediler. Bugüne kadar bütün özlük haklarımız 4/b'ye göre düzenlendi. Bizler, işgüvencesinden yoksun sözleşmeli personel, bugüne kadar 4/b'li statüsündeyken, KHK'nın dışında tutulmamızı büyük bir haksızlık olarak görüyoruz."
Bu kişiler, mühendis, mimar, avukat, teknisyen, tekniker gibi meslek mensupları... Haksızlığın giderilmesini bekliyorlar. Dedim ya ateş düştüğü yeri yakıyor. Hiç değilse birkaç sağduyulu milletvekili, bu sese kulak verip, onların sorunlarının takipçisi olamaz mı?
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

13 yorum:

  1. Yok nazlı Nazlı hanım Yok malesef sağ duyulu olmaları mümkün değil. Çünkü ancak kendilerini miletvekili seçen parti başkanları ne kadar sağ duyulu olursa onlarda okadar sağ duyulu olurlar.... yada Onun ön gördüğü kadar.. Eyer Halk tarafından seçilmiş olsalardı inanın bu güne kadar Biz TEKEL'cilerin ve 4-c lilerin sorunu çoooktan çözülürdü..Belki dersin kim seçti sizde bizde biliyoruzki parti başkanı kim derse o.. kim olduğu, neci olduğu, nerden geldiği,hiiç önemli değil.. Bakın Biz TEKEL' ciler Anakra da 78 gün Elimizden alınan KADRO muz, için eylem yaptık karda kışta kaldırımlar üzerinde sabahladık, Biber Gazına Maruz kaldık, Joplandık, Havuzlara atıldık, Tek amacımız bize yapılan haksızlıktı, Bize reva görülen İnsan Hak. ve Hukundan uzak Adeta Kölelik düzennini çağrıştıran Bir Statü olan 4/C de çalışmamak içindi, 18-20 yıl emek verdiğimiz işimiz içindi, İnsanca yaşamak İçindi, Bütün Dünya duydu sesimizi birtek İktidar Başbakanı ve Onun milletvekilleri duymadı.. Ama dikatinizi çekerim Muhalif Parti Milletvekili olanların dışında Kesinlikle İktidardan Hiç bir Milletvekili değil yanımıza gelmeyi Kızılay semtinden bile geçmediler.. Şimdi anladınızmı?? Neden sağ duyulu olamayacaklarını.. 320 vekilden hiçmi bir tanesi yabu TEKEL cileri haklı, Haklarını arıyorlar demezmi???? Demdiler ama inanın bire bir kaldığımızda evet haklısınız siz TEKEL cilere yapılan haksızlıktı diyorlar... Neyse inşallah soylediğiniz gibi yeni dönemde birileri görür, duyar, bu haksızlığa uğrayanları..

    YanıtlaSil
  2. 4b lilere kadro veridi iyi güzel ama onlar mağdur değildi ki zaten işe girerken bu şekilde çalışmayı bilerek girmişlerdi sadece nakil hakları yoktu bizler ise kadrolu olarak başladığımız özelleştirme sebebiyle işten ayrılmak zorunda kaldık ve şimdide 4-c ye mahkum oluruyoruz

    YanıtlaSil
  3. evet arkadaşım çok haklısın bizler Devletimizin bize verdiği görevle TEKELde en az çalışanımız 20 yıl emek verdik. alnımızın teriyle çalışarak çocuklarımıza evimize ekmek götürdük kimimiz hem anne hem baba olduk şimdi tek dileğimiz iş güvencesi TEKEL işçilerinin yatarak para kazandığı gibi kamu oyuna yayılan sözlerin bizlerin çok canını yaktı. tek derdimiz ekmeğimiz aşımız.başka gayemiz yoktur olmazda.tek bayrak tek yürek tek ekmek.bizlerde 20yıllık verdiğimiz emeğimiz karşılığı bumu.emekli olabilmek şimdi bir ay ücretsiz evde oturacağız.peki bizim evimize kim bakacak aldığımız maaşla geçinemezken bir ay ücretsiz izin parasız neler yapabiliriz. sayın vekillerim. artık sesimizi duyun. bizlere ekmeğimizi aşımızı geri verin. biz sizlerden milyonvar verin demiyoruz emeğimizin karşılığı çocuklarımıza ekmek götürmek derdimiz.

    YanıtlaSil
  4. slm bende bir 4c li bende tekelciyim sayın ılıcak ın dediğigibi ateş düştüğü yeri yakar bunu yaşamayan bşlemez bir geçmiş yerel seçimi anlatayım size yer samsun 19mayıs ilçesi 27 yıllık dyp belediye başkanı kimse devirememiş bizlerinde malüm iş yerimiz kapandı kapanacak samsun milletvekili suat kılıç ve şuanki 19mayıs belediye başkanı osman topaloğlu biz tekelcileri topladılar bu seçimde bizi desteklen biz kazanalım size söz özlük haklarınızla başka kurumlara geçiş hakkı vereceğiz gideceğiniz yer belki memleketiniz olmaz ama biz devreye geçeceğiz sizi ilinize en yakın yere göndereceğiz dediler ve seçim kazanıldı 27 yıllık çınar devrildi ve fazla geçmedi bizim eylem başladı suat kılıçla görüştük ben öyle birşey demedim dedi şuanki belediye başkanına dedik benim yapabileceğim birşey yok elimden birşey gelmez dedi ve meşur ata sözü gerçekleşti işin bitenekadar ayıya dayı deyeceksin kısacası bunlar tekelci 4c li düşmanı bunlar bize kadro bile vermezler şahsım adına konuşayım bunların allah bir dediklerinden başka hiçbir sözlerine inanmıyorum bende geçmişte akp ye oy verdim ama elim kırılsaydıda vermeseydim saygılarımla

    YanıtlaSil
  5. Sayın Ilıcak Devlet erkanları herkesle Barış, Herkesle Helalleşme diyor sanırım unuttukları birinci sıradaki Helallaşacakları Biz TEKEL cileri unutuyorlar... Sizcede öyle değilmi.. Biz Devletin Daimi Kadrolu çalışanlarıydık, Hükümetlerin yanlış Politikaları ve Yanlış yöntemlerinden dolayı İşyerimiz kapandı yada Özelleşti bundan dolayı biz çalışanların ne gibi bir suçu olabilir... Kadrolu işimizi elimizden aldılar Bizleri 4/c de çalışmaya mecbur bıraktılar?? Bizleri Prişan ettiler, Rızkımızla oynadılar, Bizlere Nerden bakarsanız bakın A den Z ye haksızlık ettiler eğer birileriyle Helallaşacaksalar Önce Biz TEKEL cilerle Helalleşsinler???

    YanıtlaSil
  6. sizi tebrik ediyorum sayın ılıcak.Bu konuya değindiğiniz için,teşekkürler.Blki birileri duyar sesimizi ,kimse bir açıklama yapmıyor.Bu insanların yüreğine su serper yeter artık bizler oyuncak değiliz.Milyonların önünde tv de evet seçim sonrası süratle 4/c v.. çalışacağız, deyip sonrada bakan şimşek öyle bir çalışmamız yok diyor bizler oyuncak değiliz.ALLAH büyük ona herkes hesap verecek boşuna helallik almasın önce hakkımızı versinler sonra helallik istesinler....

    YanıtlaSil
  7. tüik çalışanı 4 c liler de nazlı hanım yıllardır kadro beklemektedir başbakanlığa bağlı önemli kararlar alan bir yer ve yükselme imkanı yok kar yağmur çamur demeden çalışan bu insanlar artık hak ettikleri iyleşmeyi görmelidirler....

    YanıtlaSil
  8. çaykur rize de çalışan 4857 sayılı işçiler 2 yıllık ve 4 yıllık fakülte mezunlarına 399 sayılı sözleşmeliye özel kanun çıkarıyorlarda diğer kitlerde özelleşen yerlerdeki arkadaşlar ne olacak 4c onlardada var fakülte mezunu yazık şimdi onlar okullarda ve diğer kurumlarda pas pas çekiyorve hiçbiride hakkını başbakana helal etmiyor adalet bumu hemşerilerine kıyak geç gerisini boşver malesef cumhurbaşkanımızda bu günaha ortak oldu.bizler fakülte mezunları 4c ye mahkum olduk hakkımızı helal etmiyoruz taki hakkımız verilinceye kadar cennete girmeleri için bizi çok beklecekler taki bizler helal olsun diyene kadar.

    YanıtlaSil
  9. sayın ılıcak biz 4c lileri sizin gibi usta bir kalemın yazısı bize umut verıyo cok teşekkurler katıldınız tv programlarında dile getirmenizi bekleyen 100000.bin kişi var teşekkurler.

    YanıtlaSil
  10. sayın hükümet yetkilileri,lütfen bumağdur 4clilerin sorunlarına kulak tıkamayın,hakkımızı bize geri verin,kanser hastası hayrullah

    YanıtlaSil
  11. 4/B lilerin çok kayıpları yoktu tayin gibi kayıpları vardı ancak biz 4/C liler yılda 11 ay çalışıyoruz, asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyoruz ve mesai veya ek bir ücret alamıyoruz ve sözleşmemizde başka bir ücret ödenemez diye madde var esas biz 4/C lilerin kodroya veya 4/B ye ihtiyacı vardı ancak biz sürekli ihmal ediliyoruz Nazlı hanıma ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum ve ALLAH Razı olsun diyorum teşekkürler inşallah başkalarıda duyar sesimizi.

    YanıtlaSil
  12. allah sizden razı olsun bu konuyu dile getirdiğiniz için size ne kadar teşekkür etsem azdır

    YanıtlaSil
  13. Sevgili büyüklerim; Allah rızası için yalvarıyorz,artık bu buhrandan bizleri çıkarın.20 yllık kamu hizmetinin ardından 3 çocuğun 2 si ünivesteye gidiyor.Sabrım tükendi kafayı yemek üzereyim ne olur şu sorunumuzu halledin artık.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com