Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

25 Haziran 2011 Cumartesi

4/C lilere Hak ve Kadro Talebi


4/C lilere Hak ve Kadro Talebi
Karaman İlinin değişik kamu kuruluşlarında çalışan 4/C’li personel, Memur-Sen İl Temsilciliğinin organize ettiği toplantıda bir araya geldi.
Eğitim-Bir-Sen konferans salonunda yapılan toplantıda Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir toplantıya katılan bütün 4/C’li personele teşekkür etti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Başkan Yunus Özdemir:
Arkadaşlar 4/B’liler için verdiğimiz mücadele ve aldığımız sonuçlar ortadadır. Biz Memur-Sen olarak her zaman şunu söyledik: Sorunun bir parçası değil, çözümün adresi olacağız dedik. Elde ettiğimiz kazanımlarla da bunları ispat ettik. 4/B lilerin kadro sorununu hamdolsun çözdük. Buradan Memur-Sen 4.Olağan Kongremizde verdiği sözü yerine getiren ve bu hususta duyarlı davranan Başbakanımıza tekrar teşekkür ediyoruz. Yalnız kadro verilirken hem 4/B liler hem de 4/C’liler olarak düzenleme yapılacağı konusunda sendikamızın ve kamuoyunun beklentileri vardı. 4/C li arkadaşlarımız yapılan düzenleme dışında kalınca hayal kırıklığı yaşamışlardır. Hem maddi hem manevi sıkıntı içinde olan 4/C li arkadaşlarımızın vakit geçirilmeden kadroya geçirilmeleri gerekmektedir. Kadro sorunu çözümlendiğinde, 4/C li arkadaşlarımızın özlük hakları, tayin, atama, unvan, maddi sorunlar, gelecek kaygısı, insanca muamele gibi birçok sorunların ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz. Bu sene toplu sözleşme masasında genel yetkili sendika olarak bunun için mücadele edeceğiz. Yalnız mücadele ederken, dünyaya bakışınız ve siyasi görüşünüz ne olursa olsun, siz değerli arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olduğunu, omuz omuza bu çatı altında mücadele etmemiz gerektiğini belirtir, toplantıya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Toplantıda söz alan 4-C li çalışanlar ise:
Bizler üvey evlat muamelesi görüyoruz. Sosyal statümüz ve haklarımız net olarak belli değil. Kendi aramızda bile değişik kategorilere ayrılmış durumdayız. Çalışma sürelerimiz farklılık arz ediyor. Özelleştirmenin cezası bize kesilmiş gibi hem maddi hem de manevi birçok kayıplar yaşadık, hala da yaşıyoruz. Acaba yarın ne olacağız endişesi ve stresi ile yaşıyoruz. Gelecek kaygısı yaşayan ikinci sınıf çalışan muamelesi gören, kendisine tepeden bakılan, ekonomik sıkıntılarla boğuşan, bunların yansıması olarak yuvalarında huzur kalmayan bizlerin hali ortada. Seçimden önce sözleşmeli personelin kadroya alınacağı haberleri ile çok sevinmiştik. Başbakanımızın kadro haberleri bizleri çok umutlandırmıştı ama maalesef bu hayalimiz gerçekleşmedi. Fakat umudumuzu yitirmedik, Memur-Sen in bu mücadelemizde her türlü desteği vereceğine inancımız tamdır. Ayrıca Başbakanımızın bu konuda yaptığı açıklamaların arkasında duracağını ümit ediyoruz. Siz sendika yöneticilerinden de bizlerin sorunlarını çözmeye yönelik yoğun çaba harcamanızı bekliyoruz. 4/B lilerde bunu ispat ettiniz. Sizlerin sendikacılıktaki duruşunuz ve üslubunuzu takdir ediyoruz. Sizlere destek vermeye hazırız. Böyle bir toplantı ilk defa yapılıyor. Sorunlarımızla ilgilendiğiniz ve böyle bir toplantı yaptığınız için sizlere teşekkür ediyoruz dediler.
Karamandan.com

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. Memursen Seçimlerden öncede kadro ve Aile yardımını Adeta bir Müjde Çok Büyük bir kazınım olmuş gibi haberlerle yine 4/c lileri Hayal kırıklığına uğrattı... Yeter artık ALLAH Aşkına bırakın bu oldu olacakları, 4/c yada TEKEL denince adamların yüz şekli değişiyor izlemiyormusunuz.. Hepimiz seçimlerden önce sevindik Çoluk Çocuk Tv lerin başında sabırsızlıkla bekledik aha şimdi, aha şimdi, Bizlerede verir sevinçli haberi başbakan ama ne oldu hayal kırıklığına uğramadıkmı.. İktidardan Bir Alahın kulu çıkıpta ya biz ikiyüzbin kadro dağıtıyoruz şu ellerinden kadrosunu aldığımız TEKEL cilrede verelim haklarını dedimi???? Daha hala çıkmış 4/c lilere kadro diyorsunuz Kusura bakmayın ama bizim ALLAH tan başka kimseye kalmadı inancımız.. sitemimizi hoş görün.. Çünkü bilmiyoruz Biz TEKEL ciler ve 4/c lilerin ne günah işledide, Kurban seçildi hala anlamış değiliz.. Çünki biz yeni bir hak yada iş istemedik bizim var olan kadromuzla başka kurumlara dağıtın dedik... her söylemimizde ama ne oldu???? var olan kadromuz elimizden alındı?? 15 ile 20 yıllık emeğimiz yerle bir edildi??? özlük haklarımız gitti?? işimize son verildi??? Aile içi trajediler geçirmeye başladık?? aylığımız yarı, yarıya indirildi?? eve ekmek götüremez olduk?? perişan edildik??? yetmedi ne ne diyelim.. Ankarada 3 ay eylem yaptık EKMEK İçin, EMEK İçin, Çoluk çocuğumuz için ne oldu ne değişti??? Bırakın Kadroyu adamlar bizleri nelerle itham etmediki??? nelere maruz bırakmadı?? Ama herşeye rağmen hepimiz Seçimlerden önce umutlandık yine her dönem olduğu gibi akp ye oy verdik yine sonumuz hüsran olmadımı??? Yeter artık lütfen duyun bu feryadımızı..

    YanıtlaSil
  2. 4/B lilerin çok kayıpları yoktu tayin gibi kayıpları vardı ancak biz 4/C liler yılda 11 ay çalışıyoruz, asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyoruz ve mesai veya ek bir ücret alamıyoruz ve sözleşmemizde başka bir ücret ödenemez diye madde var esas biz 4/C lilerin kodroya veya 4/B ye .... ihtiyacı vardı ancak biz sürekli ihmal ediliyoruz Nazlı hanıma ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum ve ALLAH Razı olsun diyorum teşekkürler inşallah başkalarıda duyar sesimiz --TOKAT {REŞADİYE]

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com