Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

2 Haziran 2016 Perşembe

Sağlık-Sen: 4/C'lilere Kadro Çalışması Malesef Yavaş İlerliyor


Sağlık-Sen: 4/C'lilere Kadro Çalışması Malesef Yavaş İlerliyor
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Genel Başkan Vekili Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Himmet Bayar, İdris Baykan, Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a, yeniden bakan olması sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Metin Memiş, ziyarette sendika olarak taleplerini Bakan Recep Akdağ’a iletti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Sağlık-Sen’in Geçen yıl 211 bin 648 olan üye sayısını bu yıl 233 bin 690’a çıkardığını söyleyen Metin Memiş, çalışanlarının tercih etmesindeki en önemli etkenin sorunların çözümüne yönelik gösterdiğimiz çaba ve elde ettiğimiz kazanımlar olduğunu ifade etti. Bu anlamda Sağlık-Sen ve SASAM Enstitüsü olarak sağlık hizmetlerinin sunumunda yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirmek için çok sayıda çalıştay ve bilimsel çalışma yaptığımızı söyleyen Başkan Memiş, elde edilen sonuçların da ilgili bakanlık ve kurumlarla da paylaşıldığını söyledi. Genel Başkan Metin Memiş sözlerine şu şekilde devam etti.

Başkan, yıpranma payı, sağlık çalışanlarının emekli maaşlarında artış yapılması, 4/B, 4/C bütün sözleşmelilerin kadroya alınması ve sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden kesilen verginin kaldırılması konularındaki taleplerini dile getirdi. Lisans tamamlamada yaşanan sorunları da gündeme getiren Genel Başkan, 112 çalışanlarının yemek sorununun çözülmesini, süt izinlerinden döner sermaye kesilmemesini, döner sermaye sisteminin yeniden ele alınması ve hakkaniyet esasının gözetilmesini, aile hekimlerinin nöbet sorunu gibi konuları Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a iletti.
Geçtiğimiz yıl yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın hem yapılması aşaması, hem değerlendirme aşaması, hem de yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlar sebebiyle beklentiyi karşılamadığını söyleyen Başkan Memiş, bu yıl da en kısa sürede yeni bir sınav yapılması gerektiğini kaydetti. Bu yönde büyük bir beklenti olduğunu da ifade eden Metin Memiş, verilecek müjdenin sağlık çalışanlarını memnun edeceğini kaydetti. Başkan Memiş kadro konusunda şunları söyledi.

4/B 4/C SÖZLEŞMELİLERE KADRO VERİLMELİ, EK ÖDEMELERDEN VERGİ KESİLMEMELİDİR
Kadro konusunun da bir an önce hayata geçmesi gerektiğini söyleyen Başkan Metin Memiş, “Taşerona iktidarımız kadro sözü verdi, 4/C’lilere kadro verilmesi de toplu sözleşmede kabul edildi. Taşeron ve 4/C kadro çalışmaları maalesef yavaş gidiyor. Yapılan kadro düzenlemesinin 4/B’liler, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla, ASBP’deki ek ders karşılığı görev yapanları kapsaması da gerekmektedir. Kamuoyunda bu yönde büyük bir beklenti de oluştu. Kadro, çalışma barışını sağlayacak, çalışanlar arasındaki adaletsizliği ve mağduriyeti de giderecektir” şeklinde konuştu.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com