Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

24 Mayıs 2016 Salı

Sendikaların 65. Hükümetten Beklentileri

Sendikalar Çankaya Köşkünde Bir Araya Geldi 4/C'ye Kadro İstedi
Sendikaların 65. Hükümetten Beklentileri
Kamu-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanları İsmail Koncuk ve Ali Yalçın, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti 65.Hükümetinin; insanlığa, milletimize, ülkemize ve kamu görevlilerine hayırlar getirmesi temennilerinde bulundular. Konfederasyon Başkanları 65. Hükümetten öncelikle kamu personel sisteminde tam güvenli istihdam modelini benimsediklerini, bu kapsamda 4/C ve 4/B çalışanları başta olmak üzere taşeron işçi ve diğer statülerde çalışanların kadrolu pozisyonlara geçirilmelerini istediler. Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın Konfederasyon olarak isteklerini şu şekilde sıraladılar:

Kamu personel sisteminde her alanda ve herkes için tam güvenceli istihdam sağlanmasını istiyoruz. Bu kapsamda 65. Hükümet, başta 4-C, 4-B ve taşeron işçi statüsünde görev yapanlar ile vekil ebe, hemşire, vekil imamlar, ek ders ücreti karşılığı göreve yapan ASPB personeli, kamu dışı aile sağlığı çalışanları olmak üzere kamuda görev yapan bütün personeli kadrolu statüye geçişini gerçekleştirmelidir. Yeni Hükümetin çalışma hayatına ilişkin ilk icraatının bu çerçevede olması, sorun çözme ve beklentileri karşılama iradesinin kamuoyu tarafından tescillenmesi sonucuna da katkı sağlayacaktır.
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk 65. Hükümetten isteklerini şu şekilde sıraladı:

Yeni hükümeti başta terörle mücadele olmak üzere birçok problem beklemektedir. Ekonomi, terör en büyük problemlerdendir. Zor dönem başlıyor.
Gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğu sürece huzur olmayacaktır. Memur, emekli pastadan payını yıllardır alamamış, adeta yok sayılmıştır.
4 C, 4 B, sözleşmeli, vekil tüm güvencesiz ve kadrosuz çalışma huzurun kaçmasının temel sebeplerindendir. Bu konularda hiç bir çalışma yoktur.
Bunlarla birlikte kiralık işçiliğin başlayacak olması, taşeronlarla ilgili çıkacak yasanın ucube bir özel statü öngörmesi yeni sıkıntılardır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Yeni hükümetin bu konularda açıklamalarını bekliyor ve kazanımlarımız ve kamu çalışanlarının iş güvencesiyle uğraşmamalarını salık veriyoruz.
Türkiye Kamu-Sen olarak çalışma hayatı, kamu çalışanları, hukuk devleti, ayrımcılığın kaldırılması konusundaki tüm çalışmaların takipçisiyiz” dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com