Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Metin Memiş 4/C'liler İçin Olmazsa Olmazımız Kadrodur


Metin Memiş 4/C'liler İçin Olmazsa Olmazımız Kadrodur.
2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerini değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, her yıl yeni kazanımlar elde ettiklerini, bu yıl da bu kazanımlara yenilerini eklediklerini kaydetti. Başkan Memiş 4/C çalışanlarına yapılan maaş artışı ve sosyal haklar içinde şunları söyledi.

Toplu sözleşme görüşmeleri, sizin de bildiğiniz üzere, Ramazan Bayramı’ndan önce tamamlandı. Hükümet, ilk kez taban aylığa zam yaptı. Hükümet, ilk teklifini 2014 yılı için 3+3 yüzdelik zam veya taban aylığa 100 TL zam, 2015 yılı için de 3+3 zam önerisiyle geldi. Ayrıca, yüzdelik zamlara enflasyon farkının ödenmesi de teklifler içindeydi. Yapılan görüşmeler sonrası, memurların taban aylığına 2014’te 175 TL zam yapılması, 2015 yılında ise ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 için yüzde 3 zam ve enflasyon farkının ödenmesi, 4/C’lilere aile yardımı yapılması ve 350 TL’lik iyileştirme zammı, toplu sözleşme ikramiyesinin de 3 ayda 60 TL olarak ödenmesi kabul edilerek, toplu sözleşme imzalandı.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Burada, 4/C’lileri ayrı bir şekilde ele almak gerekiyor. 4/C’liler için olmazsa olmazımız, kadrodur. En düşük maaş alan 4/C’li bin 22 TL, en yüksek alan ise bin 264 TL alıyor. Bu toplu sözleşmede 175 TL taban aylığa zam, 175 TL seyyanen iyileştirme zammı olmak üzere; 350 TL artış sağladık. Bu rakama ek olarak ocak ayından geçerli olmak üzere 163 lira eş yardımı, çocuğun yaşına göre de 18 ya da 36 lira çocuk başına yardım aldık. Yani, 4/C’lilere 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 550 TL bir artış yansıyacak.
Elde edemediğimiz kazanımlar mutlaka var. Talep listemizin tamamı internet sitemizde yayınladık, kamuoyuna açıkladık. Ek ödemenin emekliliğe yansıtılması, fiili hizmet süresi zammı, döner sermaye katsayılarının iyileştirilmesi, vekil ebe hemşireler, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanları ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, ek ödemeden vergi kesintisinin yapılmaması, mesai saatlerinin fiili 8 saat olarak uygulanması, araştırmacıların mağduriyetinin giderilmesi ve görevde yükselme sınavını kazanmışların mağduriyetinin giderilmesi öncelikli taleplerimiz içinde yer alıyor. Bunlarla ilgili mücadelemiz tüm platformlarda devam edecek dedi.
Kaynak:www.gazetekamu.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. nasıl olsa 4/c liler birşey yapamaz ,23,000 kişilik minik bir zümre , nedersek onu yaptırırız mantığı oldukça ,asla hak hukuk alınmaz . gariban ve naçar bırakıldık kimse elimizi tutmuyor en üzüldüğümde azı olan hakkımızda konuşuyor sanki bizleri savunuyormuş gibi . bizler çok sessiz kalmışız neydi o gezi direnişi . tekel eylemleri masum bir öğrenci edasıyla geçmiş demek kırıp dökmek lazımmış. ama bizler vicdanlıyız devletimize asla kabahatte bulunmadık, bulunmayalım da asıl olan gururumuzla mücadele etmek...nasip

    YanıtlaSil
  2. ya kardeşim meti memişsen dal gamı geçiyon yok sa cahil misin ya sen bu hesa bın netini bi söylesene 350 dediğin para 240 tele artı yüzde 15 vergi hesa bı üzerine eş yardımı 82 tele net cocuk yardımı 14.5 tl ya hesaplasana nasıl 550 tl maaşa yan sıyor bana bi anlatsana

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com