Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Ağustos 2013 Çarşamba

İsmail Koncuk: 4/C'lilere Kadro Verilseydi Ortalama Maaşları 2000 TL Olacaktı


İsmail Koncuk: 4/C'lilere Kadro Verilseydi Ortalama Maaşları 2000 TL Olacaktı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, BengüTürk Tv’de yayınlanan “Söz Hakkı” isimli programına konuk oldu. Toplu sözleşme görüşmelerini tarihi bir hezimet olarak niteleyen Toplu Sözleşme sürecinin enine boyuna değerlendirildiği programda Genel Başkan İsmail Koncuk, sürecin detaylarını ve 4/C çalışanları hakkındaki düşüncelerini izleyicilerle paylaştı. Koncuk şunları söyledi.

4/C çalışanlarının masadan kazançlı çıktığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Eğer 4/C lilere kadro verilseydi en düşük 4/C li maaşı 2000 TL. olacaktı” dedi. Koncuk, “ 4/C lilerin aile ve çocuk yardımını 2014 Ocak ayından sonra alacağını biliyoruz ayrıca, 175 +175 TL. zam verilecek. Burada en karlı çıkanlar 23 bin kişi civarında olan 4/C liler gibi görünüyor. Ancak durum göründüğü gibi değil.
Bizim Türkiye Kamu-Sen olarak derdimiz 4/C lilere kadrodur. Eğer bu masadan 4/C li çalışanlarımıza kadro çıksaydı maaşları ortalama 2000 TL. olacaktı, iş güvenceleri olacaktı. Kadro vermediler ama diyorlar ki, aile ve çocuk yardımı verdik. Bu sizin zaten borcunuzdu. Tüm çalışanlara bu yardımları verirken onlara vermemek koskoca bir ayıptı zaten. Ben bunu verilmiş bir hak olarak değil, bu ayıbı yapanların, ayıptan kurtulmaları olarak değerlendiriyorum.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
175+175 TL. nin neti 250 TL. civarında yapar. Bu yeterli mi, hayır değil. Bu masada 4/C lilerin kadrosu için baskı yapmak lazımdı. Sayın Bakan, bu masada 4/C lilere statü getiremeyiz, bu masanın buna yetkisi yok diyor. Yine burada insanlar aldatılıyor. Sistem değişikliği bu masada yapıldı. ARFF memurları dediğimiz memurlar Genel idari hizmetler sınıfına alındı. Mesela, İLKSAN üyeliği kanunla düzenlenmiştir. Siz bu kanuna rağmen bu masada İLKSAN üyeliğini isteğe bağlı hale getirdiniz. Bizde destekliyoruz bunları ama 4/C lilere kadro sözkonusu olunca, bu masanın bu konuda yetkisi yok diye doğru olmayan şeyler söyleyeceksiniz.
Şimdi bu masada bunlar yapılırken 4/C lilere kadro neden konuşulmasın. 4/C TBMM’nin görevidir diyorlar, doğru ama zaten orada çözülse idi problem yoktu, çözülemediği için bu masaya gelmiştir. Elbette bu problem bu masada çözülebilirdi ve 4/C liler kadro alsaydı en düşük 4/C linin maaşı 2000 TL. civarında olacaktı. Şimdi bu kar mı, zarar mı?” dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. sayın başkana aynen katılıyorum.tarafsız biri olarak kendisini tebrik ediyorum.yeter artık gelsin kadrolarımız diğer sözleşmelilere bile bu 3. kadro bi defa da bize versinler bakalım.

    YanıtlaSil
  2. sayın koncuk biz 4/c liler mutlu değiliz ve hiç bir iyileştirmeyi kabul etmiyoruz.Ak parti hükümeti bizi anlamıyor.sağolsun sendikalar da çok yardımcı oluyorlar:)).BİZ ELİMİZDEN ALINANLARI İSTİYORUZ.şu ana kadar yapılan herşey oyalamadır.SAYIN BAŞBAKANIMIZ UNUTMASIN...DUA mazlumun SİLAHIDIR..özelleştirme..İZMİR..

    YanıtlaSil
  3. 4c lilerin eşeğini çalan iktidar sadece semerini geri vererek 4c lilere çok büyük lütuf gibi yutturdu maalesef,4c li bir çok kardeşimiz,de bu civciv yemini kışlık un olarak düşündü ama maalesef 1 ocak 2014 tarihine kadar genel tüketim zamları fiyayat güncellemeleri ile 4c liler aldıkları 400 tl gibi net zammın bir bölümünü harcayamadan ellerinden buharlaştıracaklar,esasen en düşük devlet memuru olan hizmetli,odacı kadar maaşa bile layık görmeyenler sakın ahkam kesip riyakarlık yapmasınlar CENAB-I ALLAH-I kimse kandıramaz,özü itibarı ile kısaca bu apaçık adaletsiz durumu hiç bir 4c li kardeşimiz zafiyet gösterip çok büyük lütuf olarak görmesin,hak,adalet ve vicdanın gerekleri henüz 4c liler için yapılmış değil bilesiniz.

    YanıtlaSil
  4. halamın .......olsa amcam olurdu . geçiniz bunları sadete gelmek çok mu zor efendiler . bilinen gerçek gasp edildik okadar ama hakkımızıda alamıyoruz. herkesin mağduriyetimizi bilmesine rağmen hemde .

    YanıtlaSil
  5. anlamaak bu kadarmı zor biz sadece bızden zorla aldıgınız el koydugunuz kodromuzu gerı ıstıyoruz bu bır kul hakkıdır bu hukumet bunu bılmıyormu 3 aylık vekıl ımamlara kadro verıken bızım hakkımız olan kadromuzu bıze gerı vermeyen basbakana hakkımızı helal etmıyoruz verdıgı sozu nasıl bır basbakan unutur ama burası turkıye

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com