Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

12 Nisan 2013 Cuma

Kamu Personeli Danışma Kurulunda Neler Görüşüldü


Kamu Personeli Danışma Kurulunda Neler Görüşüldü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapmak istedikleri değişiklikler için bugün Kamu Personel Danışma Kurulunu toplayarak, üç memur konfederasyonu ile yeniden masaya oturdu. 3.5 saat süren toplantıda memurun statüsünden rotasyona, üst düzey yöneticilerin görev süresinden kariyer memurluğun şartlarına kadar altı gündem maddesi tartışıldı.
Toplantıda, bir önceki toplantıda iletilen 6 konuya ilişkin olarak sendika temsilcilerinin görüşleri alındı.
Bir önceki toplantıda belirtilen konular ve görüş özetleri şu şekilde:
-Kamu görevlilerinin statüleri: Bu başlık altında sendika başkanları genel olarak iş güvencesinin olmazsa olmaz bir şart olduğunu belirttiler.
-Üst düzey yöneticilerin atanma şartları ve görev süreleri: Her konfederasyon kendi görüşünü belirtti.
-Personel dağılındaki dengesizlik: Her 3 konfederasyon da res'en rotasyona karşı olduğunu belirtti.
-Kariyer mesleklere atanma şartları: Her konfederasyon kendi görüşünü belirtti.
-Disiplin cezalarının yeniden tanımlanması: Memur Sen uyarı cezasının kaldırılmasını, Kamu Sen ise cezaların hafifletilmesini istedi.
-657 sayılı Kanunda yapılması öngörülen diğer değişiklikler: Her konfederasyon kendi görüşünü belirtti.
Bu 6 konuya ilişkin olarak Memur Sen konfederasyonun personel statüsü görüşleri şu şekilde oldu.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA ÖNGÖRÜLEN PERSONEL STATÜLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

657 sayılı DMK’nın 4’üncü maddesinde tanımlı statülerin “memur” ve “işçi” şeklindeki iki kategoriye indirilmesi yerinde olacaktır. Bununla birlikte;
a) 657 sayılı Kanun başta olmak üzere çeşitli kanunlara dayalı olarak kamu kurum ve kuruluşlarının merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında sözleşmeli personel statüsünde görev yapan tüm kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesine ilişkin yasal düzenleme ivedilikle hayata geçirilmelidir.
Bu çerçevede, sözleşmeli personelin kadroya geçiş süreci kapsamında oluşan beklentilerin karşılanması ve 632 sayılı KHK ile oluşan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla;
1- İl özel idarelerinde 5302 sayılı Kanun ve belediyeler bünyesinde 5393 sayılı Kanun kapsamında görev yapan sözleşmeli personelin,
2- TRT’de 2954 sayılı Kanuna göre görev yapan sözleşmeli personelin,
3- 3289 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi kapsamında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde sözleşmeli personel statüsünde görev yapan spor uzmanı ve antrenörlerin,
4- Diyanet İşleri Başkanlığında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilen 7.936 sözleşmeli personelin,
5- Görev yaptıkları kurumların kuruluş kanunlarında yer verilen “ 657 sayılı Kanun ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin hükümlerine bağlı olmaksızın” hükmü çerçevesinde istihdam edilen sözleşmeli personelin,
6- Yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak görev yapan sözleşmeli personelin,
7- Başta Tarım Gıda Hayvancılık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı olmak üzere, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan; 632 sayılı KHK’nin kapsamında yer almalarına rağmen KHK’nin yürürlüğe girdiği tarihte atanmış fakat fiilen göreve başlamamış olmaları nedeniyle kadroya geçiş hakkından yararlanamamış sözleşmeli personelin,
8- 632 sayılı KHK’nin yürürlüğe girdiği tarihten sonra 632 sayılı KHK kapsamında kadroya geçiş imkanı verilen sözleşmeli personel statüsündeki pozisyonlarda istihdam edilen tüm sözleşmeli personelin,
9- Kamu kurum ve kuruluşları bünyesindeki döner sermaye işletmeleri tarafından istihdam edilen ve mali hakları döner sermaye işletmesi bütçesinden ödenen sözleşmeli personelin, kadroya geçişlerine imkan sağlayan geniş kapsamlı bir içerikle düzenlenmesinin yerinde ve yararlı olacağına inanıyoruz.
b) 399 sayılı KHK’ye tabi olarak görev yapan sözleşmeli personele de, istekleri dahilinde kadrolu statüye geçiş hakkı verilmelidir.
c) 4/C (geçici personel) statüsünde istihdam edilen personelin,öğrenim durumlarına göre Genel İdare Hizmetleri Sınıfının uygun kadroları ile öğrenimleri itibarıyla atanabilecekleri hizmet sınıflarının uygun kadro-görev unvanlarıyla ilişkilendirilerek kadroya geçirilmesi gerekmektedir. (TÜİK’te görev yapan 4/C’li personelin kendileri için ihdas edilecek anketör unvanı ile kadroya geçirilmeleri noktasında özel bir düzenleme yapılması hem gerekli hem de uygun olacaktır.)
d) Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilmekle birlikte yürüttükleri görevler itibarıyla memur statüsündeki personel ile aynı görevleri yürüten yüksek öğretim mezunu işçi personel (Çay-Kur’da olduğu gibi) durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmelidir.

Kamu Sen Konfederasyonun personel statüsü görüşleri ise şu şekilde olmuştur.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA ÖNGÖRÜLEN PERSONEL STATÜLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin istisnasız olarak 657 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilmesi sağlanmalı, madde metninde sayılmayan kurum ve kuruluşlar da maddeye eklenerek kapsam içine alınmalıdır.
657 sayılı Kanunun 4. maddesinin “b” ve “c” bentleri kapsamında istihdam edilen personel ile diğer mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli, geçici, vekil gibi adlar altında çalışan personelin tamamı ilgili kanunun 4. maddesinin “a” bendinde çalışan kadrolu memur olarak değerlendirilmelidir.
Bununla birlikte geçici işçiler, 4. maddenin “d” bendi; kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite ve yüksek okul mezunu kamu işçileri de talepleri halinde bir defaya mahsus olarak memur kadrolarına atanmak üzere ilgili maddenin “a” bendi kapsamında değerlendirilmelidir.
Böylelikle kamuda personel statüleri memurlar ve kamu işçileri olarak belirlenmeli, güvencesiz ve esnek istihdam modelleri Kanundan çıkarılmalıdır.
657 sayılı Kanunun 4. maddesinin “b” ve “c” bentleri madde metninden çıkarılmalı, ilgili bentler kapsamında çalıştırılan sözleşmeli ve geçici personelden uygun şartları taşıyanlar bu Kanunun 4. maddesinin “a” bendi kapsamında değerlendirilerek pozisyonlarına uygun kadrolara geçirilmelidir.
Bununla birlikte geçici işçiler, 4. maddenin “d” bendi; kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üniversite ve yüksek okul mezunu kamu işçileri de talepleri halinde bir defaya mahsus olarak memur kadrolarına atanmak üzere ilgili maddenin “a” bendi kapsamında değerlendirilmelidir.
Sözleşmeli ve geçici personelin kadroya geçirilmesi uygulamasına paralel olarak maddede sözleşmeli personel için “B” bendinde öngörülen “Sözleşme Ücreti” ve “C” bendinde yer alan “Gündelik” tanımı kapsamında bulunan “4. maddenin (C) ve” ifadesi madde metninden çıkarılmalıdır.
Sözleşmeli ve geçici personelin kadroya geçirilmesi öngörüldüğünden, söz konusu personelin ücret ödeme günlerini ve esaslarını belirleyen maddenin 2. paragrafı metinden çıkarılmalıdır.

Memurun statüsü, iş güvencesi konusunda Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK ‘bu bizim kırmızı çizgimiz, hiçbir şekilde tartışmaya açmayız’ dedi. Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, “Hiç taviz vermedik, iş güvencesi ve kadrosuyla devlet memurluğu statüsünün aynen korunması gerektiğini söyledik. Bu konu üç konfederasyonun da kırmızı çizgisi oldu. Böyle bir şey aklınıza gelirse, her türlü gerginliği yaratır, tepkiyi gösteririz” dediklerini anlattı.
Memur-Sen Mevzuat ve Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, konfederasyonların kamu kadrolarının ‘memur’ ve ‘işçi’ olarak sadeleştirme yapılarak, 4/C’lilerin kamu işçisi olarak kadroya alınması önerisi getirdiğini söyledi. Bundan sonra ihtiyaç duyulan geçici personel için de 657’nin ilk çıktığı zaman yapılan 4/b ve 4/c uygulamasına dönülmesinin yeterli olacağını savundu.
Kamu-Sen Başkanı Koncuk, “Bakan da bize bunun maliyeti yüksek olur, dedi. Biz de ‘hiç para harcamadan çözülsün, istiyorsunuz ama bu mümkün değil, dedik. Bunun üzerine biz bir düşünelim, yanıtını verdi” dedi.
ROTASYON DEĞİL TEŞVİK
Hükümetin, az gelişmiş bölgelerde çalışacak memur bulamadığı ve bazı memurların yeterince çalışmaması gerekçesiyle gündeme getirdiği ‘rotasyon’ formülüne üç konfederasyon da itiraz etti. Mahrumiyet bölgelerinde ‘zorla çalıştırma’ yerine ‘teşvikli çalıştırma’ önerisi geldi. Kamu-Sen Türkiye’nin 4 hizmet bölgesine ayrılarak; 1. Bölgedekilere yüzde 40; 2.bölgedekilere yüzde 60, 3.bölgedekilere yüzde 80 ve 4. Bölgedekilere maaşlarının yüzde 100 fazlasının verilerek teşvik edilmesini önerdi.
Memur-Sen de mahrumiyet bölgelerinin teşvik bölgesi haline getirilmesini, bu teşviğin sadece hizmetine ihtiyaç duyulan personeli değil, tüm personeli kapsamasını istedi.
MAAŞTAN KESMEYE İTİRAZ
Hükümetin, memurlara ilişkin uyarma ve kınama cezalarını kaldırarak, doğrudan maaştan kesme, kademe ilerleme ve meslekten men etme cezası getirilmesi önerisi de konfederasyonların itirazına neden oldu. Üç konfederasyon da bu öneriyi kabul etmeyince Bakan Çelik, ‘o zaman uyarma kınamayı kaldıralım, yerine yazılı uyarma, ardından maaştan kesme getirelim’ dedi. Konfederasyonlar yine itiraz etti. Kamu-Sen vatandaşla kavga eden memurun işten atılması yerine maaştan kesme cezası verilerek bazı cezaların hafifletilmesini istedi.
Ayrıca ilk kez mobing uygulamasının disiplin cezaları arasına alınarak, maaştan kesme cezası verilmesini önerdi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
HÜKÜMETLE GELEN YÖNETİCİYE İTİRAZ
Hükümetle birlikte gelen hükümetle birlikte giden müsteşar, genel müdür, daire başkanı önerisi ise Kamu-Sen ve KESK tarafından kabul görmezken, ‘hükümetin değil, devletin memuru olur’ itirazına neden oldu.
Memur-Sen ise ‘çok gönüllü olmasa’ da ‘nispeten olabilir ama şartları iyi oluşturulmalı, yeni bankamatik memurları yaratmamalı’ görüşünü bildirdi.
DENEYİM ŞARTI
Üst düzey devlet memurluğuna atama sürelerinin 8 ila 12 yıl olan şartının 5 yıla indirilmesi teklifi de Kamu-Sen ve KESK’in itirazına neden oldu. Kamu-Sen, 8-10 yıla indirilebileceğini ancak özel sektörden kamuya geçecek olan yöneticilerin, bu sürelerin yarısı kadar da kamuda çalışma şartı getirilmesini istedi.
Memur-Sen ise Şube müdürleri için 8 yıl olan sürenin 5’e; daire başkanları için 10 yıl olan sürenin 8’e ve genel müdür yardımcıları, genel müdürler ve müsteşarlar için gerekli olan 12 yıllık sürenin 10’a indirilebileceğini bildirdi.
KARİYER MEMURLAR
Kamuda kariyer memuriyet olarak adlandırılan uzman yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığı sürelerinin 3 yıldan 2 yıla indirilerek; tez ve sınav şartının kaldırılması önerisine ise Kamu-Sen itiraz etti. Bunların kariyer memurlar olduğunu, bu şekilde sistemin sulandırılmaması gerektiğini savundu.
Memur-Sen ise bu sürenin 1 yıl kısaltılabileceğini, sınavın kalkabileceğini ama tezin kalması gerektiğini belirtti. Yabancı dil şartının ise bazı meslekler için devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Bu tartışmalardan sonra Bakan Çelik’in “Siz öneri getirmezseniz biz de Bakanlar Kurulu’nda görüşür, karara bağlarız” dediğini aktaran Kamu-Sen Başkanı Koncuk diyaloğu şöyle anlattı: “Bunun üzerine ben de söz alıp, biz de üç konfederasyon el ele verir, sendikacılığın en güzel örneğini gösteririz, dedim.”
Memur-Sen Mevzuat ve Toplu sözleşme Genel Sekreteri Hacı Bayram Tonbul ise bakanın konuyu bir kez de başbakanlıkta yapılacak toplantıda ele alacaklarını ve bu toplantıya da yine konfederasyon temsilcilerinin çağrılacağını söylediğini aktardı.
Kurul, gelecek hafta yeniden toplanacak. Sosyal haklara dönük bu tasarı, rotasyonla gündeme gelen 657 sayılı Memur Yasa Tasarısı ile birleştirilerek Meclis'e gönderilecek.
Kaynak:www.memurlar.net ve www.hurriyet.com.tr
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

37 yorum:

  1. Arkadaşlar ben yorumlarımda hep yazmıştım boşuna umutlanmayın diye çünkü ben 10 yıllık 2003 özelleştirme mağdurumun bizler bu boş laflara alıştık artık şunuda söylemek istiyorum 4/c linin 4/c den başka dostu yoktur eğer herhangi bir sendikaya üye iseniz hemen istifa edin. Uyanın artık eyyyy 4/c liler bunlar asla kadro vermezler vermeyecekler. Hadi geçmiş olsun bu seçiminde böyle geçirdik. Bizler emekli oluruz ama sizler inşallah 2018 seçimlerinde kadro alırsınız inşallah inşallah inşallah.

    YanıtlaSil
  2. bütçeden bahsediyorlar maliye diyorlar peki o kadar yer özelleştirildi hazineye o kadar para girdi işçinin maaşı yarıya kadar indi hazineye ordanda para girdi o zaman hazine maliye demiyorlardi da şimdi mi zorluyor bütçeyi insanın haklarıni ellerinden aldılar mağdur ettiler yaşam standartının altına düşürdüler biz o hakki kpps sınavına girdik ankaraya sözlü mülakata girip aldık havadan gelmedi. Allah bunu onların yanına koymaz inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Ne diyor pek muhterem bakan bey ? Sizinle zaman geçirip gündem değiştirmeye çalışıyoruz,aslında size su bile vermek değil niyetimiz..mi diyor ? Hep laf ebeliği,yersek..hala bu iktidardan kadro bekleyecek kadar kör varmı ki içimizde ?

    YanıtlaSil
  4. ya dervişin fikri zikrinden bellidir derler ama bunlar demedimi a-b-c ayrımı kalkacak sadece adımızın başından c yi kaldırırlar gerisi yalan kadro falan beklemyin yakınlarınızada söyleyip onları umutlandırmayın kendinizi yavaş yavaş alıştırın arkadaşlar bir kazanım olmayacağından UMUTLANMAYINIZ SAKIN kesinlikle bizleri artık nasıl görüyorlarsa

    YanıtlaSil
  5. evet bende yorumcu arkadaşa aynen katiliyorum doğru söyliyorsun vallahi bizlere kadro filan yok sadece belediyelere var kadro bize hiş bişey yok yıne boş laflar yok işçi yok mrmur yapacağız böyle geçiştiriyorlar 4 b ve diğer sözleşmelere kadro var biz 4 c lerde havamızı alırız açıklamalarda göruyoruz 4 c leri böle sanki bu ülkenın vatandaşları değildır sanki bizim yerimız sağlam dır başka kurumdakileride aynen 4 c yapmaya çalışıyorlar nerden kadro verecekler başka kamu kurmdakilere biziım yanınmıza gelırler biz alamayız kadro cok zor biz 4 c ler olarak cok büyük bir günah işledık pahdişaha karşı gelmiştık unutunuzmu? ankardaki eylemleri bünü asla ığtidar unutmaşıtır c h p yle birlık olmuştuk hükümeti düşürüyorduk bunu asla unutmazlar biz hepiz c h p li olarak göruyor bu hukumet başta olduğu surece bizlere hiç bişey vermez boş haylara girmiyelım arkadaşlar bu yandaş sendikalardan da toplu olarak istifa edelim ben dilekçemi yazdım mesai açıldığında pazartesi günü istifami verecem bu sendikalar değilmiydiler ankarada bizleri satmışlardi yıne satacakalr belidır bu oyzden ben asla inanmiyorum çalşma bakının söylediklerıne ve bu boş sendikalrın acıklamalarına asla inanmayın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  6. 4/c'lileri kadroya almak devlete büyük külfet getiriyor demek!... İyi de 2003'ten bu yana 4/c'lilerden kat kat fazla diğer sözleşmeli personelleri kadroya almadılar mı? Onlar devlete külfet olmadı mı? Tamam, bizimle dalga geçiyorlar orasını anladık da, 4/c'lileri ne olarak görüyorlar da böyle yapıyorlar orasını bir türlü çözemiyorum. Bu nasıl bir inat, nasıl bir kin gütmedir, bize karşı olan önyargının esas kaynağı nedir çok merak ediyorum.
    Allah hakkımızda hayırlısını versin arkadaşlar, elimizden geldiğince hak mücadelesi yapacağız ama neticede nasipten ötesi yok. Şahsen ben ümitlenmemiştim zaten. Çünkü 10 yıldan bu yana yaşadıklarımız ümitlenmemeyi öğretti. Saygı ve Selamlar. ysf

    YanıtlaSil
  7. El insaf insan hiç olmasa aile yardımı,maaşta iyileştirme verir bu ne iştir Ey Yüce ALLAH bu insanlara vicdan ver.İnsanların ahını alıp öbür dünyalarını 4/c li yapıyorlar!

    YanıtlaSil
  8. Çaykurda çay eksperi yakınıyım. Çocuk sayısı fazla olmalı diyen çok değerli hükümet yetkililerimiz. 4 ay çalışıp 1200 tl maaşla geride kalan 8ayı çocuklarına ne yedirebileceğini düşünüyor. evet hep beraber çoğalalım ama çalışan,ümidini devlete bağlamak zorunda kalan aile babalarına da biraz cesaret vermek hanımıyla çocuğuyla onu açlığa ve isyana terketmemek gerekir. Her yıl bu sefer sürekli çalışabilirim diye ümitlenmek nedir bilir misiniz? sosyal hak görecek durumda değil bu durmdaki insanlar. ancak evlerine getirebilecekleri mama, ekmek, yeşillik derdindeler. et tavuk sosis demiyorum dikkat edin. sadece belki kadro gelir deyererk delirmeden sabreden insanları kastediyorum. Yeter artık ya asla kadro vermeyeceğiz deyin insanlar ümitlenmesin ya da adı her ne ise eşine çocuğuna mahcup olmayacağı iyiki bir aradayız duygusunu hissedebileceği birşeyler verin. Allah rızası için bunları düşünerek karar verin.

    YanıtlaSil
  9. boşuna umutlanmayın.faruk açıkladı İngiliz Mehmet olmaz bütçeye yük getirir demiş.çalıştıgımız yerleri sattılar bize sürünün diyorlar aynen devam.şu an için emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili bir şey olursa emekliliği yakın olanlar için bir umut o kaldı.seçimlerdende bir şey beklemeyin ordada ümit yok.padişahlık sistemine devam.yaşasın akp......!
    ha unutmadan o dandik sendikalardan da istifa edin.ben pazartesi günü istifa ediyorum hiç bir sendikaya da üye olmayı düşünmüyorum.onların kendilerine hayrı yok.bir tek haksen biraz bize destek oluyor.

    YanıtlaSil
  10. bunlar bizlerle dalga geçiyor.13 senelik kadromuzu elimizden aldılar.şimdide yok biz onlara iş verdik.tazminat verdik,saçmalıkları ile bizle eğleniyorlar.bize sanki dünyayı bağışlayacaklar.biz gasp edilen kadromuzu geri istiyoruz.sıfırdan kadro istemiyoruz.biz kimseden tazminat istemedik.tazminatlar otomatik olarak hesaplarımıza yatırıldı.bize sormadılar.ne yapmamızı bekliyorlar. bizi bu duruma düşürdükleri için birde teşekkür bekler gibi bir havaları var.ALLAH sizi bildiği gibi yapsın.

    YanıtlaSil
  11. Binlerce, onbinlerce insan ve bunların çoluk çocuğunun duaları birgün kabul olacak inşallah bu akp nin sonunu göreceğiz.İnşallah bu akp siyasilerinin binlerce insanın ahını aldığı için çoluk çocundan çıkmazda kendilerinden çıkar.

    YanıtlaSil
  12. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU14 Nisan 2013 22:52

    Arkadaşlar Umutsuzluğa hiç bir zaman kapılmadık çünkü bizim umudumuz Herşeyi yaratan ALLAH'tır.Çıkan haberlerden anlaşılıyorki Kadro yok yook.. Söyleyecek şey bulamıyorum ama şunu iyi biliyorum Daimi Kadrolu çalışırken Besmeleyle başladığımız işe, şimdi bizleri bu durumu düşüren, bizleri 4/C Statüsünde çalışmaya mahkum edenler için BEDUA'yla başlıyoruz ve Bizlere bu perişanlığı yaşatanları ALLAH'a have ediyoruz...

    YanıtlaSil
  13. BEN ŞAHSEN ŞOKTAYIM.ÇÜNKÜ KİM OLSA GELİŞEN OLAYLARDAN UMUTLANIRDI.AMA MAALESEF BAZI ŞEYLERİ UNUTTUK İŞTE.HÜKÜMETİN BİZE OLAN KİNİNİ,BİTMEK BİLMEYEN NEFRETİNİ.İNANIN İŞİN İÇİNDE TEKEL EYLEMLERİ OLMASAYDI BİZ ŞİMDİ ÇOOOOOKTAN KADROYU ALMIŞTIK.AKIL VAR MANTIK VAR.HERŞEY ORTADA HEPİMİZ AKIL MANTIK SAHİBİYİZ.KİM İNANIR BİZE KADRO VERİLSE MALİYE YÜK OLUR DİYE.BU SADECE(İPE UN SERMEK)BAHANE ARKADAŞLAR.BENİMDE ARTIK UMUDUM KALMADI.YA BARİ ÜMİTLERİMİZLE OYNAMASALARDI.İYİ KÖTÜ KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULUYORDUK.YANİ İKİ AY ÖNCESİNDEN SİZE KADRO YOK DENSEYDİ YA.ŞUANKİ DURUM ÇOKMU İYİ OLDU EN AZINDAN UMUTLARIMIZLA OYNANMAMIŞ OLMAZDINIZ.ALLAH'A HAVALE EDİYORUM.ZALİMİN ZÜLMÜ VARSA GARİBANINDA ALLAH'I VAR.....

    YanıtlaSil
  14. ayıp yaahu eyer 4.c lilerin kadroya geçirilmesi bu ülkeye külfet getiriyorsa yazıklar olsun oülkeyeki o ülke batmıştır ya asın bu 4.c lileride vatan kurtulsun ilkinde beni sayın bakana çok güvenmiş tim ama bu kelimeden sonra onada güvenim kal madı arkadaşlar allah hepimize yardımcı olsun

    YanıtlaSil
  15. neymiş tazminat vermiş mişlermiş
    ya bu tazminatı siz cebinizden mi verdiniz yoo bizden kesilen paralar bu tazminatlar hem biz tazminat falan a talep etmedik ki etmeden zorla hesabımıza yatırdınız sanki tazminattan bir kuruş fazla devlet cesinden bize para vermiş gibi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyor var olan kadromuzu gasp ediyorlar ondan sonra zeytin yağı gibi üste çıkıyorlar bu ne pişkinlik
    yeni personel rejimi yap arkada mağdur bırak
    yeni anayasa yap arkada mağdur bırak
    olmaz böyle

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar hep boş hep umutsuz konuşuyorsunuz.Ne dedi bakan olursa işçi olabilirler dedi. Ama nedense bazı arkadaşlarımız memurluk hayalleri kurmaya başladı. Ne bekleniyordu.Kamu Personeli Danışma Kurulunda ne diyecekti bunları memur yapalımmı demesi bekleniyordu. Bu olmayacak Tek umut işçi kadrosuna dönüş, verebilecekleri en iyi kazanım bu, Bakanın söylediği bu.Heskes bunun için çabalasın olmayacak memur kadrosu için değil.

    YanıtlaSil
  17. 70 bin yeni personel alındığı zaman bütçeye yük olmuyormu tedaşta aynı yaşlarda ikiside elektrik teknikeri ve ikiside 4 yıllık çalışyorlar özelleşme sürecinde devir olduğu zaman aralarındaki tek farktan dolayı birisi aşırı derecede mağdur diğeri ise bütün haklarıyla adete bir kuş misali diğer kurumlara geçiyor bu fark biri memur biri işçi başka hiçbir fark yok ikiside yıllarca aynı işi yapmışlar gelde buna adalet de

    YanıtlaSil
  18. 4/C'liye kötü haber

    Görüşmelerde sözleşmelilerle 4/C'lilerin durumu tartışılırken Çelik, 4/C'li personelin 4/A kadrosundaki memuriyete geçirilmeyeceğini açıkladı. 4/C'lilerin yasal olarak özelleştirme sonrası bu kadroya geçtiklerini, tazminat haklarının da verildiğini belirtirken, iş garantisine de işaret etti. Sendikalar, buna karşılık 4/C'lilerin maaşının yükseltilmesi talebinde bulundu. Sözleşmeli personele ilişkin ise Çelik, tek garantiyi belediyelerde çalışan 18 bin sözleşmeli için verdi. Çelik burada çalışanlara Başbakan Erdoğan'ın kadro sözü verdiğini hatırlattı.

    YanıtlaSil
  19. bizim içimizdeki akil adamlarda görüştüler on gün önce ve onlardan hiç bir açıklama gelmemişdi demek bu ki onlarada aynı kadro sizlere yok dendi onlarda açıklamada bulunamadılar

    YanıtlaSil
  20. 78milyon insanı kandırıyorlar 23 binin ne önemi var

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar allah hepimize kolaylık versin..ancak karamsar olmayalım..İnşaallah olumlu gelişmeler olacaktır. Bu görüşmeler muhakkak çeşitli kazanımlar getirecektir..Sakin olup agrasifleşenmeden lisanı münasiple ilgili kurum ve sendikalara mail atmaya devam edelim..

    YanıtlaSil
  22. Bu makamların gelip çeçici olduğunun bi farkına varsalar şimdiye kadar kimler geldi kimler geçti bi düşünseler. Belki o zaman yapmaları gerekeni anlayıp biran önce kadrolarımızı veririler inşallah. Geride iyi anılmak ve hayır dualar almak istiyorlarsa bunu yapmaları gerekir.

    YanıtlaSil
  23. KADRO İŞİ FOS ÇIKTI YANİ.HİÇ BİR ŞEY BİLMESEMDE BİLDİĞİM TEK ŞEY VAR.HÜKÜMET İSTERSE BİR SAAT İÇİNDE KADRO İŞİNİ HALLEDERDİ.HAZİNE MAZİNE AYAĞI HEP FASA FİSO.BUNUN ÖRNEKLERİNİ ÇOK GÖRDÜK.OZAMAN ÜLKE BATMADI ŞİMDİMİ BATACAK İŞTE BUNA GÜLÜNÜR YA.AMA SORUN DEĞİL EĞER DEVLET BİZİM MAAŞIMIZLA REFAHI HUZURU BULACAKSA BEN ZATEN BANA VERİLECEK KADROYU DEVLETE BAĞİŞLIYORUM.ZATEN 13 YILLIK KADROMU ALMADILARMI.VARSIN ÜLKE BATMASIN BEN 1 TL MAAŞLA 2 ÇOCUĞA BAKMAYA RAZIYIM.SÜRÜNMEYEDE RAZIYIM.YETERKİ ÜLKEDE BARIŞ HUZUR MİLLİ GELİR FAZLASIYLA OLSUN....BU ÜLKEYİ BATIRMAYA NE HAKKIMIZ VAR DEĞİLMİ????BİZ ZATEN VATAN HAİNİYİZ BİZE SU BİLE VERİLMEMELİ.SAĞOLSUNLAR ÇALIŞMADAN EMEK HİÇ VERMEDEN YANGELİP YATARAK YETİMİN HAKKINI FAZLASIYLA YEDİK.BUNA RAĞMEN TAZMİNATIMIZI VERMEDİLERMİ.ÜSTELİKTE BİZİ 4 C YE VERMEDİLERMİ.BİZİM HAKKIMIZ İDAMMIŞTA BİZ BUNU ANLAYAMADIK....ZALİMİN ZÜLMÜ VARSA GARİBANINDA ALLAHI VAR....

    YanıtlaSil
  24. Binlerce 4/C’li kadro beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan “kadro mali yük getirir” gerekçesi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye’nin buna itiraz edebileceğini söyledi. Çelik, tüm memurların rotasyon kapsamına alınmasında da ısrarcı oldu.

    Kamu Personeli Danışma Kurulu, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik başkanlığında toplandı. Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı. 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda yapılması öngörülen değişikliklerin masaya yatırıldığı toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. Alınan bilgiye göre Bakan Çelik, bütün memurlara “rotasyonda” ısrarcı oldu. Ancak üç konfederasyon da buna karşı çıktı. Konfederasyonlar, rotasyon yerine hangi bölgede gereksinim varsa buraların “cazibe merkezi” haline getirilmesi, fazla maaş gibi teşvik uygulaması sağlanarak bütün memurların istekli çalışmasının yolunun açılmasını istedi. Bakan Çelik, konfederasyon başkanlarına hangi unvanların rotasyon kapsamında olması gerektiğini de sordu. Ancak konfederasyon başkanları bir kez daha rotasyona karşı olduklarını söyledi.

    Toplantı ile ilgili bilgi veren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, üç konfederasyonun da 4/B, 4/C statülerinin kaldırılarak bütün memurların kadroya alınmasını istediklerini belirtti. Buna karşın Çelik, 4/C’lilerin kadroya alınmasının mali yük getireceğini söyledi. Disiplin cezalarının hafifletilmesini, mobingin de ceza kapsamına alınmasını talep ettiklerini belirten Koncuk, “Grev hakkının yasak olmaktan çıkarılmasını istedik. Üst düzey görevlere gelecek olan müsteşar, genel müdürlerin hükümetle gelip hükümetle gitmesinin yanlış olduğunu, ‘hükümet memuru’ kavramını doğrucağını ifade ettik” dedi.



    YanıtlaSil
  25. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU15 Nisan 2013 06:29

    Yazıklar olsun per perişan ettiğiniz bu kadar insanı önce umutlandırın sonra kadro yok külfetli oluyor deyin... faruk bey bizler 17 yıl Daimi Kadrolu olarak anlımızın teriyle çalıştık, Daimi işimiz Kadromuz sizlerin sayesinde elimizden alındı, Verilen Tazminatlarımızı üç yıldır aldığımız 4/c aylığına ek yaparak geçindik oda bitti ALLAH'tan korkun bizler kime külfet oluyormuşuz bizleri bu 3 üç yıldır sizler yani bizlere Merhamet ettiklerini söyleyenler yüzünden neler çektiğimizi biliyormusunuz yeter artık yeter... Arkadaşlar ALLAH'tan korkmayan bunca insanı perişan edenlerden daha ne umud ediyoruz.. Bunlardan bir şey B E K L E M E Y İ N N???Tazminatları verdik diyorsunuz acaba verilen tazminatları nereden getirdinizde verdiniz zaten aylığımızdan kesilen ve Emeklilikte alacağımız Tazminat değilmiydi onuda bizlere zehir ettiniz, Belki Hac Umresi için belki Çocuğumuzu evlendirecektik, belki ev alacaktık onuda Zehir ettiniz bizlere.. İş verdik diyorsunuz ne işi bizlerin dışında gerçekleşen siz siyasiyetçiler yüzünden ÖZELEŞTİRİLEN ve ÖZELLEŞTİRMELER neticesinde çalışmaya Mahkum, Mecbur bırakıldığımız 4/c statüsünde 45 yaşımızdan sonra tüm işlere müsait 960 TL ye tuvelet temizlemekmi?? Bumu verdiğiniz iş çünki sadece geri hizmetlerde çaıştırılıyor ve sizin İnsan yerine koymadığı gibi çalıştığımız kurumlarda İnsan yerine koymuyor haksız değiller çünki belirli bir Statümüz yok..Üniversiteye giden çocuğumuz var, Askerlik yapan Çocuklarımız var 960 TL ile bunlara nasıl bir gelecek hazırlayacağız, Aile yerine koymadığınız için Aile yardımını dahi vermediğiniz 7 kişi olan Ailemiz nasıl geçindereceğiz acaba... Bizlerin değilsede Perişan ettiğiniz, Derbeder ettiğiniz Çocuklarımızın Hakkı sizlere kalmayacaktır İnşallah..Sizleri Mahşeri Kubrada ALLAH'ın Adaletine Havele ediyoruz çünki başka bir şey elimizden gelmiyor..

    YanıtlaSil
  26. ARKADAŞLAR BUNLAR BABALAR GİBİ SATARIZ DEDİKLERİ GÜZİDE KURUMLARIMIZI SATTILAR VE PEŞKEŞ ÇEKTİLER KENDİ YANDAŞLARINA SANKİ ONLAR BİZİ İŞE ALMIŞLAR GİBİ SONRA KADROLARIMIZI ELİMİZDEN ALDILAR ZATEN BİZİM DÜZENLİ BİR YAŞAMIMIZ VARDI BUNU UNUTMAYALIM Kİ BU ELİN AHI BU ELE KALMAZ SİZLERİ ALLAH A HAVALE EDİYORUZ KURBAN OLAYIM ALLAH A ELBET BİR GÜN ONLARA SORAR ÇOLUK ÇOCUĞUMUZDAN ALDIKLARI RIZKIN HESABINI İSTEMİYORUZ SİZDEN KISMETİMİZİ VERİSENİZDE ALLAH RAZI OLMASIN VERMESENİZDE ALLAH RAZI OLASIN DİYORUM TÜM 4/C ARKADAŞLARIMI SELAMLIYORUM

    YanıtlaSil
  27. slm tüm arkadaşlarıma...
    yorumları okudum hemen hepsini..
    verilen sözlerin tutulmayacağı ortak ana fikir...haksızmı bunu yazan arkadaşlar.. elbetteki değil.nice verilen sözleri duydu bu kulaklar...tüm bunları geçtim artık ben
    tahmin ediyorum ki buraya yazdığımız yorumları bizlerden başka okuyanyok. yani daha açığı hiç bir hükümet yetkilisinin okudugunu düşünmüyorum.
    hal böyle olunca duyması gerekenlere diye bişeyler yazmamıza gerek yok çünkü tavşanın dağa küsmesinden öte bişey olmuyor...
    illaki küslüğümüzü belli etme niyetimiz varsa hepimiz biliyoruz ne yapmamız lazım olduğunu. burdan okuyacaklarını bilsem neler yazmam kii. ama bakmazlar bile arkadaşlar. sadece ne yapıyoruz buraya yazmakla içimizdeki öfkeyi dışa vuruyoruz ve belki kendimizi rahatlatmış oluyoruz.allahdan umut kesilmez evet ama allah korkusunu taşıdıklarına şüphem olandan geleçekse o umut ben bu kelimenin anlamını unuttum çoktan. allah hakkkımızda hayırlısını versin. sevgi ve saygılarımla....

    YanıtlaSil
  28. 4/C’liye kötü haber

    Görüşmelerde sözleşmelilerle 4/C’lilerin durumu tartışılırken Çelik, 4/C’li personelin 4/A kadrosundaki memuriyete geçirilmeyeceğini açıkladı. 4/C’lilerin yasal olarak özelleştirme sonrası bu kadroya geçtiklerini, tazminat haklarının da verildiğini belirtirken, iş garantisine de işaret etti. Sendikalar, buna karşılık 4/C’lilerin maaşının yükseltilmesi talebinde bulundu. Sözleşmeli personele ilişkin ise Çelik, tek garantiyi belediyelerde çalışan 18 bin sözleşmeli için verdi. Çelik burada çalışanlara Başbakan Erdoğan’ın kadro sözü verdiğini hatırlattı.

    YanıtlaSil
  29. elimizde ki kadroyu alıp yoldan geçene veriyorlar ya nasıl bir zihniyettir bu arkadaş biz bu hükümetten birşey istemiyoruz zaten hakkımız değilmi işçi kadrosu bize ne maliyeden.

    YanıtlaSil
  30. UYAN 4/C Lİ UYAN NE İŞÇİ NE MEMUR BAKAN SADECE BAŞBAKAN BELEDİYE İŞÇİLERİNE SÖZÜ VAR DEDİ GERİSİNİ İLERSİNİ SİZ DÜŞÜNÜNÜN

    YanıtlaSil
  31. *yeni personel rejimi yapıyorlar

    arkada mağdur bırakıyorlar

    *yeni anayasa yapıyorlar

    arkada mağdur bırakıyorlar

    hepsi anamoli doğacak sakat olacak

    YanıtlaSil
  32. 4/C Açlık Grevi
    kamu personel rejimi biterse biz 4/c lilerde içinde olmazsak mağduriyetimiz devam ederse 4/c liler olarak açlık grevine gidelim

    YanıtlaSil
  33. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU16 Nisan 2013 01:58

    Biz Özelleştirme Mağdurları bunlardan hiç bir şey istemiyoruz. Bizlerden Gasp ettiğiniz Kadromuzda sizin olsun, Bizlerden Gasp ettiğiniz Daimi İşimizde ama en azında Namert'de Muhtaç olmayacak kadar İnsan Onuruna yakışır bir ücret verin. Ama nerde Biz Özelleştirme Mağdurlarına karşı Sizin bu Öfkeniz ve Kininiz olduğu sürece hiç birşey vermezsiniz... Arkadaşlar Sorunumuzu ya imralıya yada İsraile tmeliyiz başka yolu yok. Ya bizleri atın yurttaşlıktan sınır dışı edin belki ozaman rahat edersiniz.Yeter artık cinnet getirttiyorsunuz ne bu ya şuanda emekli olsak dahi çalışarak aldığımızın aylığın 2 katını alacağız ama emeklide olamıyoruz onada 10 yıl var..Bu nasıl bir iştir nerde var dünyanın neresinde var 15-20 yıl arası çalış sonrada işsiz bırak ve ne olduğu belli olmayan 4/c de çalışmaya mahkum ol üstelik her işe müsait bir pozisiyonda 960 TL ye çalış varmı böyle bir uygulama... Sizlere nasıl anlatmalıyız bilemiyoruz tek kelimeyle Kadromuzu Aldınız, Daimi İşimizi Aldınız, 15-20 Yıllık Emeğimizi yerle bir ettiniz, Bizleri Yetim Hakkı Yemekle, Devletin Malını yemekle, Yan Gelip Yatmakla itham ettiniz hepsini sineye çektik ama (G E Ç İ N E M İ Y O R U Z) Emeğimizi-Ekmeğimizi elimizden aldınız yeter artık yeter...

    YanıtlaSil
  34. 2004' den beri dedikleri biz onlara iş verdik ya. Hangi işi vermişler bizler 4 c olmadan önce ne kendileri nede şuanki hükümetleri vardı. Aksine bizleri kadrolu işimizden eden bu zihniyet değilmi ? kimi kandırıyolar. Ayrıca tekel eyleminden öncede bizlere bakış acıları buydu.Bizlere olan kinlerini anlamak mümkün değil.Sanki ağız birliği yapmış gibi yediden yetmişe hepsi bizlere güya iş vermişler.Rızkı vereninin kim olduğunu unutan zihniyet o rıska sadece vesile olduklarınıda unutmuşlar.

    YanıtlaSil
  35. Faruk Çelik
    17.04.2013 tarihinde
    Fatih Portakal'ın Fox TV'de yayınlanacak olan Çalar Saat programına katılacak.
    Programa;
    https://twitter.com/fatihportakal
    http://www.twitter.com/FOXTurkiye
    Twitter adreslerinden ve
    info@fatihportakal.com

    YanıtlaSil
  36. İsdemir Maduru16 Nisan 2013 23:49

    Hala hükümet yanlısı sendikalara üye olan onlardan medet umam mağdurlara diyorum bunlardan bi cacık çıkmaz.
    Maden bukadar inanıyor destekliyorsunuz sendikalarınıza bukadar güveniyorsunuz şu öneride bulunun bakalım size ne cevap verecekler. Önümüzdeki toplu sözleşmede maaş zammı istemesinler devlet ne verirse kabul desinler (zaten istedikleri zammı alamıyorlar yani) bu sözleşmede tek şart tek koşul kamuda sözleşmeli kalmaması için mücadele etsinler kadroya geçiş işlemleri bitmeden asla ve asla toplu sözleşmeye imza atmayın diyin alacağınız cevap ne olacak? Dediğinizi yapacaklar mı? Arkanızda olacaklarmı? Bizlere gerçekten destek verip vermediklerini ozaman görürsünüz.Enson yapılan toplu sözleşmede enaz bir ay daha bizler için kadroda diretselerdi şimdiye çoktan kadroluyduk. Bu sendikalardan kimse umut beklemesin birde öğretmen sendikasıysa bunlar boşuna kendinizi yormayın derim ben.

    YanıtlaSil
  37. Suriyedeki mültecileri besledik yük olmadı asker ailelerine 250 tl dedik yük olmadı uçakla bedava seyehat yolu açıldı yük olmadı çocuk başına para dedik 15 çocukluyada verdik yük olmadı teröristleri mecliste besledik yük olmadıar bütün kurumlara kadrp verdik TÜİK hariç yük olmadı şimdi üvey evlatlar olarak özelleştirmeden önce de vardık başkanlarımız kurum içi sınav açmadılar 1 gün bizi düşünmedikleri köle olmamız işlerine geldiği içinmi yük olduk TÜİK te çalışıp memur sene üye olnlar boşa verdikleri paraları istifa edip tek tek hesap sormalılar bu hükümet özelleşmeye gıcık o yüzden bişey yok emin olun artık ....uyanın köleyiz köle kalacaz....

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com