Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

21 Nisan 2013 Pazar

Çelik: 4B ve 4C Çalışmasında Sona Geldik


Çelik: 4B ve 4C Çalışmasında Sona Geldik
4C'lerin kadroya alınmaları çalışmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Çelik, 4C, 4B gibi çok parçalı bir sistem olduğunu, bunların toparlanmasıyla ilgili de kamu sendikalarıyla, memur sendikalarıyla bir araya geldiklerini hatırlattı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bu iş (çözüm süreci) politik bir mesele değil. 76 milyonun kronik bir sorunu, bir derdi, bir problemi. Bunda el birliğine ihtiyaç var. Netice itibariyle bu iş çözülecek" dedi.
Çelik, partisince Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde bir otelde düzenlenen "Nevşehir-Kırşehir Teşkilat İçi Eğitim Programı" öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Çözüm sürecinin şu anda sağlıklı gittiğini belirten Çelik, siyasi partilerin sürece destek vermelerinin önemli olduğunu her defasında parti olarak vurguladıkların söyledi.
Milletin kafasını bulandırmaya kimsenin hakkının olmadığını belirten Çelik, milletin çok acılar yaşadığını ve artık bu acılardan kurtulmak istediğini dile getirdi.
Süreçle ilgili muhalefet partilerinin yaptıkları açıklamaları değerlendiren Çelik, "Çözüm süreci sağlıklı giderken çok anlamsız, içerikten yoksun, çözüm sürecine karşı çıkmak, karşı çıkanları çözecek. Karşı çıkanlar çözülecekler. Nitekim bunların işaretlerini partiler vermeye başladı. Biz siyasi partilerin, rakip partilerin küçülmesinden çözülmesinden yana değiliz. Siyasi partilerin iktidara alternatif olmaları gerekiyor. Bu şansı kaybetmeleri bizi çok da memnun etmez" diye konuştu.
Muhalefetin gördükleri yanlış varsa, gelip söylemeleri gerektiğinin altını çizen Çelik, şöyle devam etti:
www.4cmagdurlari.blogspot.com
"Fakat maalesef içerikten yoksun, yanlış gideni düzeltmeye dönük bir alternatifi ortaya koyamama durumuyla karşı karşıyalar. Katkı sağlasalar bu badireden, sıkıntıdan el birliğiyle kurtulmanın yollarını birlikte aramamız bulmamız gerekiyor. Yoksa muhalefetin birisi şiddetle karşı. Ne oldu ki neye karşısın- Ne çıktı ki ortaya hangi verilere karşısın- Bunun cevabını vermekte zorlanıyorlar. Ana Muhalefete bakıyorsunuz. (Aslında güzel, katılıyoruz ama-) Amanın ötesi nedir onu dolduramıyor. Bu iş politik bir mesele değil. 76 milyonun kronik bir sorunu, bir derdi, bir problemi. Bunda el birliğine ihtiyaç var. Netice itibariyle bu iş çözülecek. Çözülünce de bu işte kimin ne kadar tuzu, biberi, katkısı var, o ortaya çıkacak. Ben birlikte çözmemizin, herkesin taşın altında elinin olduğu bir ortamda çözülmesinin Türkiye'nin geleceği açısından yararlı olacağına inanıyorum. Muhalefetin bu noktaya gelmesini bekliyoruz."
-Akil adamlara yönelik eleştiriler-
Çelik, bir gazetecinin akil adamlara Kayseri ve Nevşehir'de bazı kişilerce tepki gösterilmesini sorması üzerine şunları kaydetti:
"Şu an ben burada Kırşehir ve Nevşehir teşkilatlarıyla birlikteyim. Buraya 10-15 kişi getirebilirsiniz. Bakana olmadık sorular sordurabilirsiniz, protestolar yaptırabilirsiniz. Bu zor bir şey değil. Burada 76 milyon insan yaşıyor. Akil insanlar aynı düşüncede aynı dünya görüşünde insanlar mı, değil. Bu sürece farklı görüşteki insanların katkı sağladığını milletle paylaşıyorlar. Siz farklı siyasi anlayışta, farklı dünya görüşünde olabilirsiniz. Fakat bu sorun farklılıkları ortadan kaldırmak için yeterli büyüklükte bir sorundur. Bu mesajı vermeye çalışıyorlar. Daha akil insanlar ağzını açmadan bunu siz protestoya dönüştürebilirsiniz, sabote edebilirsiniz bunlar mümkündür. Ancak bunların halk nezdinde karşılığı yoktur."
-"Müjdecilik yok"-
4C'lerin kadroya alınmaları çalışmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Çelik, 4C, 4B gibi çok parçalı bir sistem olduğunu, bunların toparlanmasıyla ilgili de kamu sendikalarıyla, memur sendikalarıyla bir araya geldiklerini hatırlattı.
Çelik, "Bu konuda sona yaklaşmış bulunuyoruz. Yani ne olacağı konusunda nihai bir değerlendirmeyi Sayın Başbakanımıza takdim edeceğiz. Personel rejimimizde yapılması gereken değişiklikler nedir, bunun kararını yakında vereceğiz. Müjdecilik yok. İşi yapacaksınız yaptıktan sonra çözdük diyeceksiniz. Hesabı kitabı yapmadan müjde verip de 'yarın olmadı' gibi bir anlayış AK Parti döneminde hiçbir zaman olmadı" ifadesini kullandı.
Bakan Çelik, erken yaşta emeklilikle ilgili de vatandaşların bazı alternatif çözümler getirdiklerini, bunların üzerine çalışabileceklerini ancak meselenin mali bir yönü olduğunu kaydetti.
Popülist politika uygulamayan bir iktidar olduklarının altını çizen Çelik, "Mali dengeleri bozacak bir yaklaşımda bulunamayız. 'Sıkıntıları anladık, dinledik. Çözümle ilgili önerilerin üzerinde bir mali projeksiyon çerçevesinde çalışalım. 'Çıkış yolu varsa paylaşırız, yoksa da yok deriz' dedik. Bu olayın özü bir gecede oyunun kurallarının değiştirilmesi sonucu oluşan bir tablodur" şeklinde konuştu.
Çelik daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
Kaynak:www.memurlar.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

20 yorum:

  1. adalet adınızda var sadece ama kalbiniz taş gibi 4c li işçiler size ne yaptı anlamadım başbakan çocuk deyip duruyor allahın izniyle 3 çocuklu bir aileyim ama bizler aileden sayılmıyoruz.aile yardımı bile alamıyoruz ben meslek lisesi mezunuyum paspas ve temizlik yapıyorum ama kadrolu ilkokul mezunundanda 700 tl eksik alıyorum sayın başbakan yetişmiş eleman sıkıntısı var diyor ama özelleştirmeden gelen meslek sahibi insanları paspasçı temizlikçi olarak harcıyor taktir sizlerin kafamız çalışıyor ama gücümüz yetmiyor hakkımız olan kadromuzu istiyoruz.sadaka istemiyoruz 230 bin işçiye bilerce 4bliye belediyedeki binlerce yandaşa kadro var bütçeye birşey olmuyor özelleştirme maduru 4c liye gelince ekonomi batıyor benim 2 yaşıdaki oğluma sorsalar BABA BUNLAR YALAN SÖYLÜYOR DERRRRRRRR.saygılarımla ne mutlu türküm diyene aman şimdide buna kızarlar.hakkım canım ülkeme helal siz sayın bizim hakkımızı yiyen akp li vekillerimize haram olsun.kul hakkına inanan insan kul hakkı yemez.MEB HİZMETLİ 4C Lİ YALÇIN

    YanıtlaSil
  2. Yazıklar olsun size yaaaa.221 bin kişiyi almadın mı, şimdi yine belediyelerde 20 bin kişi alacaz diyorsunuz.Allah başınıza belediyeler kadar taş düşürsün emi.Ne demek ya bu 4/c ye kadro verirsik ekonomi bozulur.Kardeşim biz zamanında kadrolu değilmiydik siz nasıl bir anlayışa sahipsiniz ya.Nasıl hak ve adaletten bahsediyorsunuz analaşılmaz bişey.Biz elimizden gasp edilmiş haklarımızı istiyoruz.Sizin akp olarak yaptığınız yanlışı düzelmenizi ve haklarımızı geri vermenizi istiyoruz.Biz sadaka istemiyoruz.Çoluk çocuğumuzun geleceğini karanlıktan aydınlığa taşımak istiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) Mağduru21 Nisan 2013 22:48

    Evet arkadaşlar Özelleştirme Mağdurlarının'da Yine Umutlarının sona Erdiği görülüyör sayın Çook Merhametlilerin açıklamalarından anlaşılıyorki 4/c li Çalışanlara olan kinleri nefretleri hala bitmemiş dolayısıyla bizlere yani Özelleştirme Mağdurlarına hiç bir şey yok yok.... Özelleştirmeler nedeniyle bu güne kadar Sendikalrın bizler için hangi eylem Kararı aldığına bir bakın= YOK, Bizler için Elde Edilen bir Ücret Artışı varmı= YOK,Hükümetin Bizlere bakış açısı belli Bizlere tüm bu Mağduriyeti yapanlardan tekrar kadro beklemek çook safca olmazmı?? evet ALALH'tan Umudumuz kesmedik ama ne Bu Hükümetten nede bu Sendikacılardan bizler için yine herhangi bir şey yok. Eyer Gerçekten Mağdur olduğumuza inanıyorsanız, Bizlere Haksızlık Yapıldığına inanıyorsanız vede Onurlu davranmak istiyorsanız Bulunduğunuz Sendiklardan istifa edin..

    YanıtlaSil
  4. 4C li dava arkadaşlarım bizi uyutmaya devam ediyorlar. söz konusu 4 C olunca kaçamak cevaplarla geçiştiriyorlar. Belediyelerdeki sözleşmelilere gelince onların kadroya geçmesi kesin bir sorun yok diyorlar. Biz yani 4C lilere gelince Sn. Bakan kaçamak cevaplarla geçiştiriyor.Bakın herkes kadroya kavuşacak. Ancak, biz yine ortada kalacağız. Sendikalarda inandırıcı değil hükümet yetkilileri de inandırıcı değil. Seçimlerde gereken cevabı alacaksınız....

    YanıtlaSil
  5. 4 c' lilerin kadroya alınması ile ilgili Sayın Bakan Çelik, "Bu konuda sona yaklaşmış bulunuyoruz. Yani ne olacağı konusunda nihai bir değerlendirmeyi Sayın Başbakanımıza takdim edeceğiz. Diyorsunuz da bu nihai değerlendirmenin içind ne var kadromu, iyileştirme mi, aile yardımı mı, ek ödeme mi ? Personel rejimimizde yapılması gereken değişikliklerinde 4 c nin konumu ne ? Kararı yakında vereceğiz. Müjdecilik yok. Diyorsunuz. İnşallah Sayın Başbakan 4 C' liler için bugüne kadar olan bu hakzılığı düzeltip. Siz Sayın Bakanın gayretiyle kadrolarımızı vererek hayır dualara vesile olursunuz inşallah...

    YanıtlaSil
  6. Sayın Bakan 4 C lilerle ilgili çalışmalarınızı Sayın Başbakana sunumunuza inanıp sizden kadro vereceğinizi umut ederek sizden bu hayırlı müjdeyi bekliyoruz. Bu işi çözerse Karadenizliler çözer inşallah.

    YanıtlaSil
  7. 2004 YILINDAN BU GÜNE KADAR BİR ÇOK BAKAN GELDİ - GİTTİ. SAYIN BAKANIN SAMİMİYETİNE İNANARAK KENDİSİNDEN 4 C NİN KADRO HABERİNİ BEKLİYORUZ. FANİ OLAN BU DÜNYADA BİZLERİN HAYIR DUALARI KENDİLERİNE NASİP OLUR İNŞALLAH. SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  8. ağzımıza yine bir parmak bal çalıp geçecekler
    ellere var yine bize yok
    Gece nasıl yastığa başlarını koyup rahat uyuyorlar bu nasıl insanlık bu nasıl vicdan bu nasıl merhamet yeter ne bu yeter

    YanıtlaSil
  9. ROTASI YALAN,ENTRİKA OLAN ADAMLARDAN BEKLEMENİZ HATA İDİ.

    YanıtlaSil
  10. 4/c liye kadro vesaire ne verecek olsalar hemen bütçe batıyor vekiller bile kadro aldıysa bizim de hakkımız var Hayırlısı kimse ye beddua etmiyorum Allahın bir ismi Adil bu dünyada tecelli etmezse bile ahirette tecelli edecek bunu unutmayın

    YanıtlaSil
  11. biz 4/c lilerde sona geldik artık.....

    YanıtlaSil
  12. iSDEMİR MADURU22 Nisan 2013 05:08

    4 C İÇİN YOLUN SONU YOKTUR. ANCAK ANLAŞILDIKİ VATANDAŞ GRÇEKLERİ NE ZAMAN GÖRECEK? BUNLARA YOLUN SONUNU GÖSTERECEĞİ GÜNÜ SABIRLA BEKLEMEKTEYİM. AZ BİRAZ TARAFSIZ OLUP, YAPILAN HER İYİ OLUMLU İŞİN ARKASINDAKİ ÇİRKİNLİKLERİ FARKEDECEK, SATILAN YERLERE BİR BAKIN RESMİ GAZETEDE VERİLEN YERLERİ YAPILAN İŞLERİ TEK TEK İNCELİN, GÖRÜN Kİ! VATAN TOPRAKLARININ TEK TEK NASIL ELDEN ÇIKTIĞINI! YAPILAN İCRAATLERİ İNCELEYİN, MİLLETİ, GARİBAN HALKI NE HALE GETİRDİKLERİNE BAKIN. ELEKTRİK PARASINI ALAMADIKLARI KESİMLERİ İNCELEYİN, BİRDE DİYORLAR KAÇAK KULLANIM ARTTI. SİGARALARA YAPILAN ZAMLARA BAKIN VE ARKASINDAN KAÇAK SİGARANIN TÜM ESNAFLARDA VE BÜFELERDE RAHATÇA AÇIKTAN SATILMASINA BAKIN! BU SERBESTÇE HER YERDE SATILAN SİGARALARIN (POLİSLERİN BİLE UCUZ DİYE ALIP İÇTİKLERİ BU KAÇAK SİGARALARIN) KAZANCININ NERELERE GİTTİGİNE BAKIN.
    O ZAMAN GÖRÜRSÜNÜZ BİRAZCIK AKLINI ÇALIŞTIRAN VARSA, KİMLERE, NELERE HİZMET ETTİNİ, NERELERE OY KULLANDIĞINI ANLAYACAKTIR ELBET.
    OY DEYİP GEÇMEYİN OYUNUZUN ARKASINDA DURUN VE BAKIN OYUNUZU VERDİKLERİNİZİN YAPTIKLARINA! BUNUN VEBALİ SADECE YAPANIN DEĞİLDİR BİLİNKİ İŞLENEN HER SUÇUN VE GÜNAHIN ALTINDA OY KULLANAN HER KESİN PAYI VARDIR...

    YanıtlaSil
  13. Memursen 4c lilerde satti toplu istifa edelim

    YanıtlaSil
  14. Yılan adama demişki bende bu kuyruk acısı sende bu evlat acısı oldukça bi daha bi araya gelemeyiz!!!!!!

    YanıtlaSil
  15. tekel+4/c li demektir tekel mağduru arkadaşların durumuna bakın 17veya 20 yıl tekelde hizmet etmiş arkadaşlarım bugünlerde emeklilik haberlerinden ayrı tutulduklarının yanında hiçbir şekilde kadroya dahil edilmedikleri gibi pirimi yılı dolu olan tekelci ve4/cli olanlar ayrımına doğru hesaplamalar yapılmaktadır bakan çelikin söylemi 4C ile bağkurluya erken emeklilik olmayacak.4/cli kim kamuda çalışan neolduğu belli olmayan eski tekelciler.

    YanıtlaSil
  16. sevgili 4/cli arkadaşlarım hükümet bize kadro verecekse verir .vermezse vermez ..ama bizim yapacağımız.mevcutta üyesi olduğumuz sendikalarımızdan istifa etmektir.çünkü sendikacılığı biz onlardan iyi biliyoruz...işçilikten geldik hepimiz ve bu mevcut sendikaların hiçbir aktivitesi ve yetkisi yoktur.tepkimizi ortaya koymak için istifa, istifa ... şimdilik başka yol görünmüyor gazamız mübarek olsun....tekelci asker...

    YanıtlaSil
  17. karadenizli.değil.uzayli.gelse.bunlarda.adam.ayırma.oldugu.sürece.veeğer.memur.senliyseniz.vay.halimize.hayal.güzel.şey.ama.bunlar.adama.hayal..bile.gördürmezler.bol.hayalli.günler.köle.valiliktrn.ali

    YanıtlaSil
  18. Sayın Bakanın sonuna geldiği çalışma içerisinde 4 C kadro çıkmassa bilsinlerki sonuna gelen bu çalışma 4 c lilerinde sonunu getirir. Elde avuçta bişey kalmadı geçim sıkıntısı çekmekteyiz.Çoluk çocuk perişan, bunalımdayız, iflasın eşiğindeğiz. Şimdiye kadar 10 üzerinde arkadaşımız intihar etti. Kamu çalışanları içerisinde mağdur olalar biz 4c lileriz bilesiniz.

    YanıtlaSil
  19. senmisin kafa tutan tekel işçileri alın size 4c

    YanıtlaSil
  20. sayın bakan bizi satma satamazsın kendine gel bırak şu sözleşme mözleşmeyi 4 cli perişan açlıktan ölüyor bizi kandıramazsın benim 7 nüfusum hepimiz açız sen dağa çıkmamızı istiyorsan söyle hemen çıkalım .yoksa şu yalan dolanı bırak insanca yaşama hakkımızı verin ve hakkımızı yemeyin sayın bakan

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com