Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

19 Nisan 2013 Cuma

Sendika Konfederasyonları ile Hükümetin Uzlaştığı 5 Konu


Sendika Konfederasyonları ile Hükümetin Uzlaştığı 5 Konu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in daveti üzerine Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, bakanlıkta bir araya geldi.
Toplantıda, geçen yıl hükümet ile memur sendikaları konfederasyonları arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde sonuçlandırılamayan ve Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülmesine karar verilen konular masaya yatırıldı.
Bakan Faruk Çelik, ilgili bürokratlar ve memur sendikaları konfederasyonlarının başkanları, görüşmeler sonucunda 5 madde de uzlaşma sağladı. Tarafların yasal düzenleme yapılması konusunda mutabakata vardığı maddeler şöyle:
www.4cmagdurlari.blogspot.com
1-En az bir yıl açıktan vekil olarak görev yapanlara yıllık izin verilecek.
2-399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli personel ile 4/B sözleşmeli personelin izin süreleri, memurlara paralel şekilde yeniden düzenlenecek.
3-Kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel statüsündeki kadın kamu görevlilerine daha az gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilecek.
4-Nöbetçi memur uygulayan kurumlarda bu uygulama kaldırılacak.
5-Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden kesilen işsizlik sigortası primi kesilmeyecek.
-9 madde de çalışmalar devam ediyor-
Toplantıda görüşülen 9 madde de ise taraflar uzlaşmaya varamadı. Çalışmaların sürdürülmesine karar verilen maddeler ise şöyle:
1-2005 yılından sonra göreve başlayan personel'e 1 derece verilmesi.
2-Yardımcı hizmetler sınıfına dahil personel'e ek gösterge verilmesi.
3-Yüz kızartıcı suçlar hariç disiplin cezalarının affedilmesi.
4-Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi.
5-Kamuda memuriyet dışında ve özel sektörde geçen hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi.
6-İş kazası riskine maruz kalanlara karşılık sorumluluk taşıyanlar ile mali işlerden sorumlu olan kamu görevlilerine rücu edilen tazminatlara karşılık kurum tarafından mali sorumluluk sigortasının yaptırılması.
7-4046 sayılı Kanun hükümleri uyarınca araştırmacı kadrosuna atanan personelin öğrenim durumları itibarıyla ibraz etmiş oldukları unvanlara istekleri halinde atanmalarına imkan sağlaması.
8-Adaylık süresi içinde uyarma veya kınama cezası alan aday memurların adaylıklarına son verilerek memurlukla ilişkilerinin kesilmesinin önlenmesi.
9-PTT Başmüdürlerinin il müdürü düzeyine getirilmesi.
-4/C'lilerin kadroya alınması talepleri-
Toplantıda, memur sendikaları konfederasyonlarının temsilcileri, yeni toplu sözleşme sürecinin başlayacağına işaret ederek, yasal düzenlemelerin tamamlanarak tüm maddelerin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini vurguladı. 4/B ve 4/C'lilerin tamamının kadroya alınması gerektiği dile getiren sendika temsilcileri, 4/C'lilerin aile ve çocuk yardımından da yararlandırılması gerektiğini kaydetti.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

20 yorum:

  1. Arkadaşlar gün birlik olma günüdür sadece Tekel Mağduru 10 bin civarında 4/c Kölelik Statüsünde çlışan var Lütfen Eyer Üye iseniz Sendikalardan istifa edin.. En onurlu Davranış bu olur..Karar sizin ama başka çeremiz yok en azında tepkimizi belli edelim...

    YanıtlaSil
  2. madem 4 c ye kadroyok niye insanı umutlandırıyo sendikalar topluca istifa yeter artık memurların stres topu olduk

    YanıtlaSil
  3. BİRDE LÜTFEN ŞÜNU PAYLAŞALIM BİR MEMUR 3 YILDAN FAZLA AYNI YERDE KALMASIN ÇÜNKÜ BİDAHA GELENE CANINDAN BEZDİRİYORLAR ÇİFLİK OLUŞTURUYORLAR ADETA

    YanıtlaSil
  4. Sayın Akil lerimiz sendika başkanı birşey yaptıramıyorsa, neden akil olmuşlar. İşçiliği geri versinler..istifa edelim,bizi savunmayanlardan olmayalım..

    YanıtlaSil
  5. utanmada kalmamış oyala kandır

    YanıtlaSil
  6. buneya 4C'yle alakalı hiç bi maddeyi geçmemişler,bunlarda utanma arlanma diye bişey yooookkkkkkk

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar bu sendikacıların işinede gelmiyor bizim kadro almamız.bu saatten sonra Allah aşkına bu adi sendikalardan istifa edin lütfen.bakın o ,bu,şu sendikası diye bişey telaffuz etmiyorum, hepsi için söylüyorum.bizi bu duruma getirenler bunlar değilmiydi zaten.bizim sendikalara en güzel vereceğimiz cevap, üye kaybına uğratmaktır.eğer hala oturup ben sendikama güveniyorum diyen varsa,yapacak bişey yok,yazıklar olsun bize demektir.saygılar

    YanıtlaSil
  8. Mecbursenden istifa edin arkadaşlar gördük neler yapamadığnı TÜİK kadrolularına rezil etti bizleri para yedirmeyin akllı olun....

    YanıtlaSil
  9. Suriyedeki mültecileri besledik yük olmadı asker ailelerine 250 tl dedik yük olmadı uçakla bedava seyehat yolu açıldı yük olmadı çocuk başına para dedik 15 çocukluyada verdik yük olmadı teröristleri mecliste besledik yük olmadıar bütün kurumlara kadrp verdik TÜİK hariç yük olmadı şimdi üvey evlatlar olarak özelleştirmeden önce de vardık başkanlarımız kurum içi sınav açmadılar 1 gün bizi düşünmedikleri köle olmamız işlerine geldiği içinmi yük olduk TÜİK te çalışıp memur sene üye olnlar boşa verdikleri paraları istifa edip tek tek hesap sormalılar bu hükümet özelleşmeye gıcık o yüzden bişey yok emin olun artık ....uyanın köleyiz köle kalacaz....

    YanıtlaSil
  10. ya arkadşlar bu durumda kımse hiç bir şey anladımi* allah aşkına ilk önce 4 clere kadro var dediler sonra yok dediler bir memur yaptilar bir işçi yapacaklardi hepsi fasofiso dır içi boş bir balan çıkti patladi biti bizleri oyalad,lar bakın arkadaşlar ben istifa ettım bu sahte sendikalardan kurtuldum hekes bu boş laf ureten sendiklardan istifa etsınler sadece bu beledeiylere ve 4 b lere ve imqamlara kadro vereceklermiş bizimki başka bahara kaldi ama yınde umudum hiç çünkü biz 4 c lerın yeri tamamdır hükümet yetkileri çikip tv lerde acıklama yapıyorlar biz onlara tanzimatlarıni verdık ve iş imkani verdık diyorlar öyle anlaşıyorki biz sağlam yerdeyız valahi artık yurmda yazmıyacam zaten yorumlarda okuyan sadece bizlerız başkalra okumuyor hekes hakıni hellal etsın inşallah bir gün bu yorulara gerek kalmazda biz 4 clerde hakımızi almış oluruz

    YanıtlaSil
  11. sıra bize gelince sadece dile getiriliyor el insaf

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar hükümetin 4/c ye olan düşmanlığı bitmez kadroyu zor alırız.Hala seydişehir aliminyumda söylenenlerin acısı var.

    YanıtlaSil
  13. özellikle..memursenli 4/cliler lütfen hep birlikte istifa edelim...bir ay yada onbeş günde bitsin bu istifalar. zaman kısalıyor.. haydi hayırlısı ALLAH sonumuzu hayır etsin amin..

    YanıtlaSil
  14. NEVŞEHİR ÇALIŞAN MEMURSEN DE KAYITLI 4/C Lİ PERSONEL OLARAK MEMURSENDEN BİZ İSTİFA ETTİK ARTIK YETER DİYER ARKADAŞLARINDA İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORUZ.

    YanıtlaSil
  15. 4/C MAĞDURLARININ DİKKATİNE21 Nisan 2013 23:47

    Memursen kayseri bölge müd/ üyesi olduğum memursen sendikasından istifa ediyorum gerekcem sendika sendikalıkdan çıkmış siyasi parti il başkanlığı gibi olmuştur üyesini değilde hukümeti savunmaktan başka işi kalmamıştır akil adam savunması çözüm süreci kılık kıyafet başörtüsü bunlarla uğraşmaktan üyelerinin sorunlarını unutmuştur gereğinin yapılmasına. arkadaşlar biz böyle bir dilekce ile istifa ettik darısı diyer ben madurum diyen insanlara gerçek madursan istifa et.NEVŞEHİR Lİ 4/C LİLER.

    YanıtlaSil
  16. 4/C MAĞDURLARININ DİKKATİNE21 Nisan 2013 23:50

    4/C LİLER MEMURSENDEN İSTİFA EDİYOR. YASİZ

    YanıtlaSil
  17. HALA BU MEMUR SEN DE OLANLAR VAR,MI YAZIKLAR OLSUN.

    YanıtlaSil
  18. İsdemir maduru22 Nisan 2013 03:29

    Sizler bunları daha yeni mi anlıyorsunuz ben taa toplu sözleşme sonrası istfamı verdim cevaplarını kenti adıma verdim. Aklı olan her 4 c li bunları gormeli bunların hiçbirinden bize fayda yok aksine zaha çok zararları var. Sendikalar hepsi öncelikle kendi menfaatlerini ve oy çoğunluğu hangi kesim üzerineyse onlara faydaları bile bi parmak bal çalmak oluyor.
    Aklına Yüreğine güvenen bunlara cevaplarını versin bizleri satmanın bedelini ödetmeliyiz hep birlikte, hala bu sendikalarda mısınız neyi bekliyorsunuz, biz düşüneceğimize onlar düşünsün bunları nasıl kazanırız nasıl üye yaparız diye. önce alsınlar kadroyu sonra gelsinler bizlere sizi kadroya oldık gelin üye olun diye..................................................

    YanıtlaSil
  19. KAMUDA DAİMİ ÇALIŞIYORKEN KIDEM VE İHBAR ÖDENEREK İŞİMİZE SON VERİLDİ.TALEBİMİZ HALİNDE 657- 4/C ÇALIŞABİLİRSİNİZ DEDİLER VE VE MECBURİYETTEN KABUL ETTİK. TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YİYORSUNUZ DEDİLER ŞUANDA NKAMUDA ÇALIŞAN MEMUR İŞÇİ SİYASİLER VE DAHA ÖNEMLİSİ KAMU DIŞI OLUP TA DANIŞMANLIK YAPANLARA,YILLARDIR ELİ SİLAHLI OLUP TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA OLAYLARA KARIŞMAMIŞ DEYİP MAAŞ BAĞLAMA...DEVLET DAİRESİNDE İŞ VERREREK ÖDENEN PARLAR,SIĞINMACI ALTINDA BİR DEVLETİN ÇÖKÜŞÜNE DÜNYANIN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ÖNCÜLÜK EDEREK 200.000 KİŞİYİ BESLEMEK İÇİN HARCANAN PARALAR TÜRKİYE BÜTÇESİNİ SARSMIYORDA!BİZİM OLANI GERİ VERMEK Mİ SARSIYOR. İKDİDAR HIRSINI YENERLERSE HALKA DÖNERLER. ONLARI İKTİDAR YAPANLARDA NEMALANMA GARANTİSİ VEYA HAYALİ İÇİNDELER SİZ TEKEL İŞÇİLERİ HİÇBİRŞEY BEKLEDMEYİN.

    YanıtlaSil
  20. SENDİKACILAR; SÖZDE 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI. KAMUDA ÖZELLEŞMEDİK YER VEDE İŞÇİ KALMADI. NEYİN BAYRAMINI KUTLICAZ.OLMAYAN İŞÇİNİN Mİ? ORTADA İŞÇİ YOK ? SAYENİZDE HEPSİ 4 C Lİ KÖLELER ODU. 1 MAYIS 4 C' Lİ KÖLELER BAYRAMI. KÖLENİNDE BAYRAMI OLURMU VARIN SİZ DÜŞÜNÜN ?

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com