Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

15 Mart 2013 Cuma

4/C Çalışanlarının Kadro Talebi Bakanlar Kurulu Gündeminde


4/C Çalışanlarının Kadro Talebi Bakanlar Kurulu 4/C Çalışanlarının Kadro Talebi Bakanlar Kurulu Gündeminde
TEÇ-SEN'den yapılan yazılı açıklamaya göre 4/C statüsünde çalışan geçici personelin kadro sorunu Bakanları Kurulu'nun gündeminde.Konu ile ilgili olarak sendika şu açıklamalarda bulundu.
657 sayılı kanuna tabi ve devlet memuru oldukları halde devlet memuru gibi görülmeyen ve idareler tarafından ucube gibi görülen 4/C denilen görevin artık kadroya geçirilmesi zorunluluk haline gelmiştir. 4/C'li personelin hak kazanımları tek tek mahkeme kararları ile değil genel bir düzenlemeyle çözülmelidir. Çözüm sadece kadrodur. Artık 4/C'li personel dava açmaktan yorulmuş ancak idareler dava kaybetmekten yorulmamışlardır.
TEÇ-SEN Genel Merkez Yöneticilerimiz tarafından Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde düzenlemenin hazır olduğu ve Bakanlar Kurulu'na gönderildiği belirtilmektedir. Bakanlar Kurulu'ndan beklediğimiz kadro tahsisini bir an önce gerçekleştirip bugüne kadar yapılan hak gasplarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ayrıca son örneği geçtiğimiz günlerde görülen ve 657 Sayılı Kanunun 4/C maddesine göre istihdam edilen personele aile yardımı ödeneği ödemeyerek hak gasplarında haklılığını göstermek isteyen idareye İzmir 1. İdare Mahkemesinin dur demesiyle 4/C'li personelin haklılığı daha da ön plana çıkmıştır. İzmir 1. İdare Mahkemesinin 2012/763 Esas ve 2013/55 sayılı Kararı ile; 4/C'li personelin aile yardımı ödeneğinden yararlanılması gerektiği yönünde karar vermiştir.
Tüm 4/C'li personele Aile Yardımı verilmesi hususunda Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi yazılarımız yazılmış olup, ilgili Bakanlıklar tarafından reddedildiği takdirde Sendikamız tarafından Danıştay nezdinde geneli kapsayacak hukuki girişim başlatılacaktır.
TEÇ-SEN Sendikası olarak, 4-C Sorunu gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulundan Talebimiz; "4/C Statüsünün tamamen kaldırılarak, Tüm 4-C'li Kamu Çalışanlarının 4-A Kadrosuna (Asil Kadro) Geçirilmesi"dir. TEÇ-SEN GENEL MERKEZ
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU17 Mart 2013 23:35

    ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU dedi ki...
    Arkadaşlar daha hala bunlardan kadromu bekliyorsunuz??? ALLAH'tan Umut kesilmez ama mevcut iktidar bizlere kadro vermeeeeez.. Biz Özelleştirme Mağdurlarından aldıkları Kadromuzu, Daimi İşimizi, Kazanılmış Hakklarımızı Mahkemelerde aramaktan, vede bizlere yapılan Bu Haksızlıktan, Vicnansızlıktan, Ayrımcılıktan ve bizlere yaşattıkları bu zulümden dolayı bunları ALLAH'a havale etmekten başka çaremiz yok.. Yarın Hakkın divanına varınca Süleyman'dan hakkın alır karınca.. Eyer RAB'im Karıncanın dahi Hesabını sorcaksaki soracak Süleymandan Elbet biz Özelleştirme Mağdurlarının HAKKINIDA BUNLARDAN SORACAKTIR..

    YanıtlaSil
  2. kimden bekleyelim sendenmi bekleyelim kardeşim biraz yapıcı olun birşeyler değiştirilmeye çalışılıyor işçide olabiliriz kadroda alabiliriz birşeyler olacak

    YanıtlaSil
  3. şansım bol olsun20 Mart 2013 14:41

    MERSİNDEN MERHABA DEVLET KOROLARINDAKİ MİSAFİR SES VE SAZ SANATÇILARININ KADROYA GİRME OLANAĞI OLACAKMI?BAŞVURMAMIZ VEYA SESİMİZİ DUYURMAMIZ İÇİN NE YAPMALIYIZ..BU YENİ GÖRÜŞÜLEN SÖZLEŞMELİ VEYA GEÇİCİ ÇALIŞANLARIN BU KANUNLARDAN FAYDALANIRKEN SÖZ ETTİĞİM SANATÇILAR KADROYA ALINACAKMI..

    YanıtlaSil
  4. Bunlara itibar etmeyin bunlar bizi kandırmaktan başka bir şey değildir.

    YanıtlaSil
  5. denizlili aa sabredin arkadaşlar inşallah iyi bişeyler olacak.........

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com