Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

15 Mart 2013 Cuma

Yusuf YAZGAN 4/C’lilerin ve Sözleşmelilerin Kadroya Alınması Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu (Video)


Yusuf YAZGAN 4/C’lilerin ve Sözleşmelilerin Kadroya Alınması Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu (Video)
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Konya TV’de katıldığı canlı yayında kamu çalışanlarını mağdur eden 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), 4/C’lilerin ve sözleşmelilerin kadroya alınması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yazgan “Haksızlık karşısında susmadık, susmayacağız. Kamu çalışanlarının hakkını almak için göstermelik eylemler yapmıyoruz. Yıllardır yetkili olan sendikaların kamu çalışanları adına elde edemediği kazanımları, bu yıl ilk defa oturacağımız toplu sözleşme masasında elde edeceğiz” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Konya TV'de canlı olarak yayınlanan Dursun Erkılıç'ın hazırlayıp sunduğu Ankara'nın Zirvesi programına konuk oldu. Yusuf Yazgan, Dursun Erkılıç’ın hazırlayıp sunduğu programda kamu çalışanlarına yönelik ve İstanbul'dan Ankara'ya yaptığı yürüyüş eylemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
FAZLA MESAİLERİN ÖDENMESİYLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMANIN SONUCUNU BEKLİYORUZ
666 Sayılı KHK ile kamu çalışanlarının fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyelerinin ellerinden alındığını belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı, bu nedenle çalışanların mağdur olduğunu vurguladı. Kararname yayınlanır yayınlanmaz sendika olarak ilk tepkiyi kendilerinin verdiğini ifade eden Genel Başkan Yusuf Yazgan, mağduriyetin giderilmesi için önemli bir adım atılmaması nedeniyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi yapma kararı aldıklarını söyledi. Eylemin kamuoyunda ses getirdiğini açıklayan Yazgan, “Yürüyüş eylemimiz sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bizzat beni arayarak taleplerimizi aldı. Bakan Çelik fazla mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili çalışma başlatıldığını söyledi. Bu çalışma hala devam ediyor. En kısa zamanda çalışmanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Çalışanların tüm haklarını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
KOLTUKTA OTURARAK HAK KAZANILMAZ
Sendika olarak bu yıl yetkili sendika olduklarını hatırlatan Yusuf Yazgan, yıllardır yetkili olan sendikaların kamu çalışanları adına hiçbir kazanım elde edemediklerini kaydetti. Kamu çalışanlarının haklarını Büro Memur-Sen’in elde ettiği için yetkili sendika olduğunun altını çizen Yazgan, “10 yıldır yetkili olup koltuklarında oturan sendika başkanları hiçbir eylemde bulunmadı. Koltukta oturarak kamu çalışanlarının hakları aranmaz. Geriye doğru dönüp baktığımızda kamu çalışanları adına hiçbir kazanım elde edemedikleri ortaya çıkacaktır. Biz ise her zaman kamu çalışanlarının hizmetinde olduk, onların hakkını savunduk. Yetkili olur olmaz da kamu çalışanları adına Türkiye gündemine oturan bir eyleme imza attık. Bu yıl toplu sözleşme masasına oturacağız ve Büro Hizmet Kolunda çalışanların birçok sorununu çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.
4/C’LİLER KADROYA ALINMALI
4/C’lilerin sorunlarına değinen Yazgan, 4/C’lilerin sendikaya üye olma yolunu sendikalarının açtığını aktardı. 4/C’lilerin sorunlarını her platformda gündeme getirdiklerinin altını çizen Yazgan, “Devletin sürekli işleri daimi personel tarafından gördürülür. Ancak devletin sürekli işinin büyük bir bölümü 4/C’lilere gördürülmekte. TÜİK, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı başka olmak üzere çoğu kurumda 4/C’li personel var. Bunlar yılan 11 ay 28 günü çalışarak kamuya hizmet etmektedir. Bu güne kadar yıllarını kamuya vermiş 4/C’lilerin kadroya alınmasını istiyoruz. İstanbul’dan Ankara’ya yaptığımız yürüyüşün ana nedenlerinden biri de 4/C’lilerin kadroya alınmasıydı. 4/C’lilerin kadroya alınması konusunda önemli sinyaller alıyoruz. Girişimlerimiz sayesinde Türkiye inşallah önümüzdeki günlerde bu sıkıntıdan kurtulacak” şeklinde konuştu.
17 ülkede temsilciliklerinin bulunduğunu kaydeden Yazgan, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak yurtdışında sözleşmeli olarak çalışan personelin de kadroya alınması gerektiğini bildirdi.
Yusuf YAZGAN 4/C’lilerin ve Sözleşmelilerin Kadroya Alınması Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu Video Haberi

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. dicle de özelleşiyor yıllarca kelle koltukta çalıştık memurlarımız sıcak çaylarını sıcak odalarında içtiler afiyet olsun gözümüz yok ama yolun sonu göründüğünde canım memurum bu tarafa pis işçiler hadi ordan 4c ye yüce rabbim sen şahitsin ben hakkımı bu yetkililere asla helal etmiyorum

    YanıtlaSil
  2. 10 20 yılmı ula 5 yıldan beli çalışıyok noolacak

    YanıtlaSil
  3. Bu iktidardan asla beklemeyeceğiniz en önemli şeyler HAK,ADALET,VİCDAN olsun,sakın bunların görünüşleri sözleri sizleri yanıltmasın ölümü gösterip sıtmaya razı ederler,bu durumu bile size nankörlük yapmayın derler oysa kendilerine ve yandaş siyasetçilere, çevrelerine akıl almaz imkanları babalarının kesesinden sağlıyormuş,gibi pişkin ve sıradan şeyler gibi uygularlar.CENAB-I ALLAH,ın gözlerin dehşetle bakacağı gününü unutan yöneticilerin vay haline.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com