Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

15 Mart 2013 Cuma

4/C Çalışanlarına Yargıdan Aile Yardımı Müjdesi


4/C Çalışanlarına Yargıdan Aile Yardımı Müjdesi
4/C Kapsamında çalışanlar ile ilgili Aile Yardım ödeneği yargı yolu ile alınmaya başlanıldı. Bu sebeple 4/C kapsamında çalışan memurlarımız haberimiz devamındaki dilekçeyi doldurarak çalıştığı kuruma vermesi ve arkasından kurumun cevabından sonra İdari Mahkemeye gidilmesi için 60 günlük süre hakkı vardır.
Kuruma müracat dilekçesi:
İŞİ :
ÜNVANI :
ADI SOYADI :
MEMLEKETİ :
DOĞUM YILI VE YERİ :
İŞE BAŞLAMA TARİHİ :
TC :
ÖZÜ : 657 Sayılı Kanunun 4/C maddesi uyarınca çalışmam sırasında tarafıma ödenmeyen aile yardımı ödeneğinin ödenmesi istemidir.


……………………….. MÜDÜRLÜĞÜ'NE
…………../……………….
Kurumunuzda …………. tarihinden itibaren ……….. işinde 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi uyarınca çalışma yapmaktayım.
6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 118. Maddesi ile 375 Sayılı KHK'ye eklenen Ek Madde 8'de:
"EK MADDE 8- Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlara, Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir." Hükmü yer almaktadır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi uyarınca istihdam edilen personel günün belli saatlerinde ya da yılın belli zamanlarında kısmi zamanlı veya mevsimlik çalışan işçiler değildir. 6111 sayılı yasa ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na eklenen Ek Madde:8'in amacı da esasen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi uyarınca istihdam edilen personelin de sosyal yardımlardan yararlandırılmasını sağlamaktır.
Konuya ilişkin İzmir 1. İdare Mahkemesinin 2012/763 Esas, 2013/55 Karar sayılı kararı da dikkate alınarak tarafıma aile yardımı ödemesi yapılması için gereğini arz ederim.




Başvurucu Ad-Soyad
İmza
Ek: İdare Mahkeme Kararı

Mahkeme sonucu:
Resimlerin büyük halini görmek için lütfen resmin üzerini tıklayınız.


Kaynak:Kamuajans.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. yahu arkadaşlar inanmak istiyorum ama güvenmiyorum bunların yaptığı toplantılar kadınların yaptığı çay toplantısından beter.bakın toplatılardan çıkan açıklama yapan kişiler ne söylüyor hiç sadece olumlu geçti başka yok neden yok çünkü hepyaptıkları gibi kakara kikiri boş muhabbetçiler bir araya hep gelirler ayda yılda bir gün oda onuda boş konuşarak geçirirler onun için net bir şey söyleyemezler bizde bakarız ağızlarından çıkacak kelimelere.iyi akşamlar canı yanan 4/cli tüm arkadaşlara selamlar....

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com