Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

20 Şubat 2013 Çarşamba

Büro Memur Sen Kamu Çalışanlarının Hakkı İçin İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyüşe Geçti


Büro Memur Sen Kamu Çalışanlarının Hakkı İçin İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyüşe Geçti
Büro Memur-Sen, kamu çalışanlarının uğradığı hak kayıplarını protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, çalışanların fazla mesai ücretlerinin kaldırılması ve diğer hak kayıplarını İstanbul'dan Ankara'ya kadar yürüyerek protesto edeceğini söyledi.
Kamu çalışanlarının bu yılbaşı itibariyle fazla mesai ücretlerinin kaldırılması ve diğer hak gaspları ile çalışanlara yapılan yüzde 3’lük zammı, yaptığı basın açıklamaları ve eylemlerle protesto eden Büro Memur-Sen, yaşanan bu olumsuzluklara karşı mücadelesine devam ediyor. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, kamu çalışanlarının yaşadığı mali ve özlük hak kayıplarını protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüyüş başlattı. Yusuf Yazgan, İstanbul’dan aldığı çalışanların maaşındaki düşüşü gösteren bordroları yürüyerek gideceği Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilecek. Normal şartlarda 14 gün olarak belirlenen yürüyüş programı, Ankara’da yapılacak basın açıklamasıyla son bulacak. Yürüyüş esnasında karşılaşılabilecek sağlık problemlerine karşı Yusuf Yazgan’a bir ambulans eşlik edecek.
Yusuf Yazgan, yürüyüş öncesinde Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Genel Başkan Yardımcısı İdris Maden ve istanabul şubeleri ve çok sayıda kamu çalışanı katıldı. Kamu çalışanları ‘ücreti yoksa fazla mesaide yok’ ‘mesai hakkımız söke söke alırız’ kapıkulu değil devlet memuruyuz’ sloganlarıyla Yazgan’a destek verdi.
Kamu çalışanlarının mali ve özlük haklarının her geçen gün kötüye gittiğini belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, yılbaşı itibariyle uygulamaya konan 666 sayılı kararname ile fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını ve çalışanların maaşında 200 ile 500 lira arasında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Yazgan, bu uygulamanın sadece kamu çalışanlarını değil, aileleriyle birlikte yaklaşık 10 milyon kişiyi mağdur ettiğini kaydetti.

Çalışanların hak kayıplarına dikkat çekmek ve yaşanan olumsuzlukların önlenmesi için zor şartlar altında da olsa İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüyeceğinin alatını çizen Yazgan, “Bürokrasinin çalışanlara karşı yaptığı haksız uygulamaları ve adaletsizlikleri ortadan kaldırana kadar, fazla mesai ücretleri ve yol paraları geri verilene kadar, 4/C’liler ve sözleşmeliler kadroya alınana kadar genel yetkili sendika olarak mücadelemize devam edeceğiz. Bunun en somut göstergesi olarak da İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüyeceğiz. Biz eşimizi, çocuklarımızı, dostlarımızı geride bırakarak, uzun ve zorlu bu yola çıkıyoruz. İnanıyorum ki, yaptığımız bu yürüyüş, kamu çalışanlarını mağdur edenlerin kalbine bir ok gibi saplanacaktır. Umuyorum yaptığımız yürüyüşte attığımız her adım, kamu çalışanlarının sorunlarının çözümünde etkili olacaktır” dedi.
Büro Memur Sen'in yaptığı basın açıklamasının tam metni.
Değerli basın mensupları, kıymetli kamu çalışanlarımız, Bu gün burada, kamu çalışanlarının fazla mesai ücretinin, ikramiyelerinin,ek ödemelerinin ve yol ücretlerinin kaldırılmasını protesto etmek için, elimizden alınan haklarımızın geri verilmesi, sözleşmelilerin ve 4/C’lilerin kadroya alınması için toplandık.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Değerli arkadaşlar,
Vatandaşlarımız için ve ülkemiz için çalışan kamudaki yaklaşık 2 buçuk milyon memur adeta kan ağlar hale gelmiştir. Çünkü önceki yıl resmi gazetede yayınlanan ve bu yılbaşında uygulamaya konan kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile çalışanların fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyeleri ellerinden almıştır. Kararname ile çalışanların maaşında 200 ile 500 lira arasında düşüş meydana gelmiştir. Çalışanları düşünmeden yapılan bu haksız uygulama, sadece kamu çalışanlarını değil, aileleriyle birlikte yaklaşık 10 milyon kişiyi mağdur etmektedir.
Günümüzde doğal tüketim maddelerine ardı ardına zam gelirken memurların maaşına sadece yüzde 3’lük bir sadaka zammı yapılmıştır. Zamlar karşısında memurun aldığı maaş eriyip giderken fazla mesai ücretlerinin, ikramiyelerin ve ek ödemelerin kaldırılması çalışanların moral ve motivasyonunu bozmaktadır. Yoksulluk sınırının 3 bin lira olduğu günümüzde, yapılan yanlış uygulamalarla memurlarımız aileleriyle birlikte yoksulluğa mahkum edilmektedir. Çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamayan bir baba, bir anne nasıl kendini işine verecek? Haksız uygulamaları yapanlardan bu sorunun cevabını bekliyoruz.
Değerli basın mensupları,
Kamunun iş yükü fazla mesai yapmadan bitirilemez. Zaten kamu çalışanları ellerindeki işi bitirmek için fazla mesaiye kalmak zorunda bırakılmaktadır. Çalışanlar fazla mesaiye kalıyorsa ücreti de verilmelidir. Biz kimseden lütuf beklemiyoruz. ‘Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor’ diyenlerden, çalışanların emeğinin ve alın terinin karşılığını istiyoruz.
Kıymetli arkadaşlar,
Diğer yandan kamuda çalışan 45 bine yakın 4/C’li yıllardır kadro bekliyor. Yaklaşık bin lira maaşla en düşük ücret alan devlet memuru olan 4/C’liler geçinmekte zorlanmaktadır. 4/C’li personelin iş güvencesi, askerlik dönüşü işe başlama, ücretsiz izin hakkı, eş, hastalık, eğitim nedeniyle atama, giyecek ve yiyecek yardımı gibi haklardan da yararlanamamaktadır. 4/C’liler tanımında ‘bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğunda’ ifadesinin yer almasına karşılık fiilen böyle bir durum söz konusu değil. 4/C’liler mesai mevhumu gözetmeden yılın 11 ay 28 günü çalışmaktadır. Yılın 11 ay 28 günü çalışan bir kişiye ‘geçici personel’ denilemez. 4/C’liler C-4 olmadan kadroya alınmalıdır.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com