Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

30 Ocak 2013 Çarşamba

İsmail KONCUK:4/B, 4/C Gibi Sözleşmeliler İçin Bazı Adımlar Önümüzdeki Günlerde Atılacak


İsmail KONCUK:4/B, 4/C Gibi Sözleşmeliler İçin Bazı Adımlar Önümüzdeki Günlerde Atılacak
Kamu Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK Abant Çalıştayı sonrası Kanal B ekranlarında yayınlanan Güncel programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ABANT ÇALIŞTAYI FAYDALI OLMUŞTUR
Hafta sonu Abant’ta düzenlenen “KAMU PERSONEL SİSTEMİNİN SORUNLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE 2023 VİZYONU ÇALIŞTAYI”nda masaya yatırılan konulara değinen Koncuk, çalıştayın faydalı olduğunu belirtti. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Çalıştayda 6 grup halinde çalışmalar yapıldı. Şu anda kamu çalışanlarını olumsuzluk etkileyecek bir madde yok. Tabii ufak tefek bazı konular gündeme getiriliyor, örneğin, esnek istihdam modeli, memur tanımının yeniden yapılması gibi. Bu saatten sonra memur tanımının yeniden yapılması doğru değil. 20 – 25 yıldır çalışan memurları siz yeniden tanımlayıp siz memur değilsiniz denirse bu doğru olur mu? Yeni bir istihdam modelinden uzun süredir bahsediliyor. İş güvencesi olmayan yeni model oluşturulmak isteniyor. İşte bu esnek istihdam modeli öne sürülüyor. Sendikal örgütlenme hakkı olmayan, insan haklarından uzak taşeron bir yapılaşmadır bu. Esnek istihdam nedir? Part-time çalışan ve hizmet alımı gibi öngörülen bir modeldir. Kadrolu bir memur anlayışı yok. Tüm kamu kurumlarında taşeronluk her yerde hakim olan bir sistem haline geldi. 2002 yılında 20 bin civarında olan taşeron sayısı bugün 500 binlere dayandı. Belediyeler ve özel sektörü de buna dahil edersek Türkiye’de bu sayı 3 milyon civarında. Bunun adı sömürüdür, bu düzen sömürü düzenidir. Bu sistemde kanı emilen, izin, hastalık, iş garantisi olmayan insanlar var. Bunlar bu ülkenin insanları. Bu konuda nasıl bir düzenleme yapılırsa yapılsın tam anlamıyla rahatlama olmaz. Taşeronluk sistemi kaldırılmalıdır. Çalışma hayatı bunlar etrafında dizayn edilemeye çalışılıyor. Ancak Abant’ta Türkiye Kamu-Sen olarak ortaya koyduğumuz tepki bu işi geriye püskürttü. Sendikalar elbette böyle bir yapılanmaya karşı kayıtsız kalamaz, sessiz kalamaz. Bazı konular elbette ele alınmalı ve değerlendirilmelidir. Abant’ta düzenlenen bu çalıştayda bürokratlar, sendikalar, akademisyenler iyi çalışmalara imza attılar ve geleceğe yönelik faydalı çalışmalara imza atıldı.” dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
TÜM SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINSIN
Abant çalıştayında sözleşmeli personel için adımlar atılacağı yönünde izlenim edindiğini belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, yetkililere seslenerek tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Koncuk, “ 4/B, 4/C gibi sözleşmeliler için bazı adımlar önümüzdeki günlerde atılacak. Ancak bu çok yakında olmayabilir. Sayın Bakan Belediyelerde çalışan sözleşmeli personel için Haziran ayına kadar sorunun çözüleceğini ifade ediyor. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak tüm sözleşmelerin kadroya geçirilmesi gerektiğini savunuyoruz. 2011 seçimleri öncesi 4/B liler kadroya alındı ama TRT ve Tarım Orman’da çalışan bazı sözleşmeliler kadroya alınmadı. Yetkililere buradan yeniden sesleniyorum, ayrım yapılmadan tüm sözleşmeliler kadroya alınmalıdır.” dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİRME (Tekel) MAĞDURU1 Şubat 2013 04:56

    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü haksızlıkla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
    Adalet; imanın başıdır, ihsanın birleştiği noktadır ve imanın en yüksek mertebesidir.”
    Adil bir idare altında olanlar, nasıl yöneticilerine en güzel dilekleriyle hayır duada bulunurlarsa zalim yöneticilerin zulmüne maruz kalmış insanlar da semaya açtıkları elleriyle onları Âdil-i Mutlak olan Allah’a havale ederek layık oldukları karşılığı bulmalarını isterler.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com