Kamu Görevlileri Danışma Kurulunda Hangi Konular Görüşüldü.
Tüm memurların, sözleşmelilerin ve 4/C'li Geçici Personelin Merakla beklenen Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapıldı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanan danışma kurulu toplantısında memur konfederasyonları ve kamu işveren kurulu üyeleri bir araya geldi.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda kamu çalışanları için yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Bakan Çelik Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısında toplu sözleşme masasında söz konusu olmayan konuların görüşüleceğini belirterek, halen 161 konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Kurulan bir komisyon tarafından bu talepler için uzun zamandır çalışıldığını ifade eden Bakan Çelik, belli bir takvim çerçevesinde taleplerin nihai bir neticeye bağlanacağını umut ettiğini belirtti.
Kamu danışma kurulu toplantısına Türkiye Kamu-Sen adına katılan Genel Başkan İsmail Koncuk ise yaptığı konuşmada, "önemli olan bu buluşmanın fonksiyonel ve işlevsel olmasıdır.Temennimiz toplu sözleşmede çözülemeyen konular burada çözüme kavuşsun.Mesele huzur ve mutluluksa sadece toplu sözleşme dönemi beklenmemeli" dedi.
Genel Başkan İsmail Koncuk, geride bırakılan toplu sözleşme döneminde arzu edilen verimin sağlanamadığını belirterek, ilk toplu sözleşme döneminin olu doğduğunu ifade etti. Koncuk, " umarım bu kurul toplantısında elde edilemeyenleri telafi ederiz.diliyorum kamu çalışanlarının talepleri olan 100’lerce hak buradan cıksın, insanlar mutsuz ve huzursuz, bunu düşünelim ve sorunları çözelim" dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise kamu personelinin sıkıntılarının çözümü adına gereken her türlü desteği vereceklerini belirterek, 160’ in üzerinde olan talebin her birini çözmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Kumbuzoğlu, Aralık ayının sonuna doğru kurum temsilcileri ve konfederasyon temsilcileri ile yeniden bir araya gelerek değerlendirme yapılacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından DPB’nin talepler üzerinde yaptığı çalışmanın sunumuna geçildi.
Sunumda, daha önce toplu sözleşme görüşmeleri esnasında belirlenen genel ve hizmet kollarına ait toplam 161 maddeden oluşan talepler listesinde gelinen son durum ortaya konuldu.Buna göre, sendikalarla yapılan ortak çalışmalar sonrasında kanun tasarısı, Bakanlar kurulu kararı tasarısı,yönetmelik tasarısı, genelge tasarısı ve tebliğ değişiklik tasarısı hazırlanan konularla ilgili kurumların değerlendirmesinin tamamlanmadığı konular ele alındı.Buna göre, memurlara bir derece verilmesi, sözleşmeli, ve geçici personelin kadroya atanmaları, 399 sayılı KHK’ya tabi personelin izin haklarının memurlarla eşitlenmesi, disiplin cezalarının affı, yardımcı hizmetler sınıfına dahil personele de ek gösterge verilmesi, özelleştirme kapsamındaki personelden araştırmacı olarak atananların mağduriyetlerinin giderilmesi, memurların özel sektörde geçen hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi gibi konularda kanun tasarısı hazırlandığı belirtildi.
4/B’li ve 4/C’li kadın çalışanlara gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemesi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı tasarısı, görevde yükselme ve atama yönetmeliğinin değiştirilmesi ile ilgili yönetmelik tasarısı, uzaman erbaşların intibak uygulamasına dair tebliği değişikliği tasarısının hazır olduğu görüldü.
Genel konularda ve hizmet kollarına ait toplam 142 talebin ise, sonuçlandırılması için ilgili kurumlarla ve sendikalarla çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Toplantının sonunda söz alan Konfederasyonumuzun Genel Başkanı İsmail Koncuk, Mart ayında yapılacak olan Kamu Görevlileri Danışma kurulu toplantısına kadar bütün taleplerin çözümünü içeren mevzuat değişikliği çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirtti. 2013 yılında yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerine aynı talepleri taşımanın bu toplantıları verimsiz bir hale getireceğini ifade eden Koncuk, şunları söyledi: “Burada dile getirilmiş olan 161 konunun tamamının Mart ayına kadar çözülmesi için, gerekli komisyonlar bir an önce kurulmalı ve çalışmalarına başlamalıdır. Özellikle Kamu Görevlilerinin iş güvencesini pekiştirecek olan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi uygulaması üzerinde durulmalı, ortaya çıkan mağduriyetler giderilmelidir” dedi.
Bu arada Türk İmar-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak söz alarak, İller Bankası çalışanlarının mali ve özlük haklarının belirlendiği YPK kararının iki yılı aşkın bir süredir çıkarılmadığını ve bu durumun kurum çalışanları için büyü kbir mağduriyet yarattığını dile getirdi. Toplu sözleşme metninde olmasına rağmen, YPK kararının çıkarılmamasının büyük bir haksızlık ve hukuksuzluk olduğunu söyleyen Alsancak, yetkilileri göreve davet etti.
Türkiye Kamu-Sen olarak gerek toplu sözleşme görüşmelerinde kararlaştırılan gerek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararında belirtilen gerekse yukarıda açıklanan Kamu Görevlileri Danışma Kurulu görüşmelerinde çözüme kavuşturulması öngörülen 162 maddenin hayata geçirilmesi için her türlü girişimde bulunmaya ve bu yolda yapılan çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın taleplerinin de yer aldığı söz konusu maddelerle ilgili yapılacak çalışma süreci tarafımızca yakından takip edilecektir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Arakadaşalar varmı biz Özelleştirme Mağdurlarıyla ilgili görüşülen bir madde yok yok yok... Bırakın bizim Mağduriyetimizin giderilmesi 161 Maddenin içeriisnde bizimle ilgili bir madedeyi zerresi yok... Bizler 2010 yılında TEKEL'in Özelleşmesi döneminde Emeğimiz ve Ekmeğimiz için verdiğimiz mücadalede: mevcut hükümet bizleri Havuzlara attı, Sokaklarda joplarla kovladı, yetmedi Havuzlara atmadımı, yetmedi bizleri yan gelip yatmakla, Yetimin hakkını yemekle, Marjinal üç gurup olmakla itham (İftira) atmadılarma??? Peki Sendikalar ne yaptı başta Türk-iş olmak üzere bizleri tüm bu Mağduriyetleri çekmemize ve adeta Hükümetin Sözcüsü olduğunu göstererek bizlerin satmadılarmı??? Biz Özelleştirme Mağdurlarının ALLAH'tan başka umudu yok ve RAB'imden şu tüm samimiyetimle şunu diliyorum Bizlere bu Mağduriyeti yaşatanlara Hakkımızı Helal etmiyor ve Mahşerde bizim ve Çocuklarımızın elleri yakalarında olacaktır...
YanıtlaSilÇalışanına zam konusu olunca yunanistana mı dönelim diyenler geçenlerde dünyada yapılan bir araştırma oldu en mutlu isanların yaşadığı ülke hangisi diye krizdeki Yunanitan 34. sırada ekonomisinin güçlü oldugunu söyledikleri güzel ülkemiz 51. sırada yer aldı. Bu insanlar neden neden mutsuz?
YanıtlaSiladamların 4/c liye allerjileri var yazıklar olsun insanı türklüğünden nefret ettiriyorlar kış geldi 10 torb kömürü veresiye aldım bu kış geçermi onları allaha haval ediyorum.
YanıtlaSilarkadaşım oy vermeyeceksin onlarda bunları yapamasın bizim oylarla kendimize zulum yaptırıyoruz
YanıtlaSilben bir tekel madurunun eşiyim sayın başbakanımım tekelcileri yataraktan maaş alıyor demiştiniz okadar yataraktan para alan yerler varki emin olun tekelcilerden fazla başbakanım emin olsunki 20 yıldan beri tekelin içindeyim yan yatarak maaş alan görmedik devlet kurumunda tüğü bitmedik yetimin hakkı vardır ve yemedik allah şahit bu iftiradir kul hakkıdır şimdi 4cli olarak çalışıyor 920tl maaş alıyor evkirası ve rahatsız eşi okuyan iki oğlumuz var ünüversiteye ve liseye giden mağdurlardan aptezinde namazına okadar kan ağlayan insan varki allah aşkına peygamber sevgisine 4cliler kadro yetiş imdadımıza başbakanım
YanıtlaSilBaşbakanın ve akp nin çok,mu umurunda sanıyorsun
YanıtlaSil