Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

9 Mart 2012 Cuma

4/C'liler, Meclis önünde göle '4/C mayası' çaldı


Başkent’te Türkiye Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) üyesi bir grup, Meclis önünde '4/C kaldırılsın, kadro verilsin' eylemi gerçekleştirdi.
Eylemde tiyatral bir gösteri yapan grup üyeleri, bazen Nasrettin Hoca kılığındaki göle ‘4/C mayası’ çaldı, bazen padişah olup 4/C’liler için ferman yayınladı.
Türkiye’nin çeşitli illerinde gelen TEÇ-SEN üyesi yaklaşık 400 kişi, 4/C’li kamu çalışanlarının 4/A veya 4/B kadrosuna alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplandı. 'Kurum içi ayrımcılığa son', '4C=C4 patlamaya hazır', '4/C çalışmaya son' dövizleri açıp, '4/C kadroya alınsın, verilen sözler tutulsun' sloganları attı. Grup üyeleri, ayrıca yanlarında getirdikleri düdüklerle ıslık çalarak, seslerini duyurmaya çalıştı.
Gruba MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da destek verdi. Bulut, eylemcilere 4C’lilerin 4/A kadrosuna alınması için Meclis’te mücadele edeceklerini söyledi.
TİYATRAL GÖSTERİYLE SESLERİNE DUYURMAYA ÇALIŞTILAR
Meclis önünde toplanan TEÇ-SEN üyeleri burada tiyatral bir gösteri yaptı. Nasrettin Hoca kılığında elinde tespih ve kaşık bulunan bir eylemci, sözde göle ‘4/C Mayası’ döktü. Padişah kılığına giren bir eylemci ise vezirden, toplanan grup hakkında bilgi aldı. Vezirin kendisine grubun 4/C’li olduğunu ve hiçbir haklarının olmadığını aktarması üzerine temsili padişah, çıkılacak seferin iptal edilmesini ve hazinedeki paranın 4/C’lilere dağıtılmasını istedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
BAŞBAKAN’IN BENZERİNE YOĞUN İLGİ


Eylemde, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a benzerliğiyle dikkat çeken Muhammet Erbek de kısa bir gösteri yaptı. Temsili başbakan, yöneltilen bir soru üzerine, “4/C’lilerin 4/A’ya alınması için yasa değişikliği yapacağız. Ve yapacağımız değişiklikle bu sorunu çözüme kavuşturacağız. Söz veriyorum.” dedi. Göstericiler bunun üzerine temsili Başbakan’a üzerinde ‘söz’ yazan balonları verdi. Temsili Başbakan’ın elindeki balonları uçurması üzerine grup üyeleri, “Başbakan’ın sözü havaya uçtu” şeklinde slogan attı. Gösterinin ardından eylemciler Başbakan Erdoğan’a benzerliğiyle dikkat çeken Erbek’e yoğun ilgi gösterdi. Sendika üyeleri Erbek'le fotoğraf çekilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
Grup adına konuşan TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel, 2011 yılı genel seçimleri öncesinde 632 sayılı kanun hükmünde kararname ile 205 bin sözleşmeli personelin 4/A kadrosuna geçirildiğini hatırlattı. 45 bin 4/C kadrosunda görev yapan kamu çalışanlarının bu uygulama dışında tutulduğunu ifade eden Demirel, “En düşük memur maaşı alan, iş tanımı olmayan ve angarya işlerde çalıştırılan, aile yardımı almayan, görevde yükselme ve tayin hakkı olmayan, 10 üniversite bitirse dahi temizlik işlerinde çalıştırılan 4/C’li kamu çalışanları bugün Meclis önünde, ‘Kadro taleplerini’ iletmek için gelmiştir.” diye konuştu.
4/C statüsünün çalışanlarının 4/A kadrosuna geçirilmesi için yasal düzenlemenin Meclis tarafından çıkarılması gerektiğini aktaran Demirel, kamuda güvencesiz çalışmaya son verilip, çalışma barışını bozan istihdam şekillerinin sona erdirilmesi taleplerini iletti. Demirel, Meclis önünde yapacakları eyleme padişah ve Nasrettin Hoca kostümüyle katılmak isteyen arkadaşlarının ise gözaltına alınıp, sonra serbest bırakıldığını sözlerine ekledi. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:www.diyarbakirsoz.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

4 yorum:

  1. Özelleşen kurumda çok maaş alıyorlarmış sanki biz zorla aldık.....
    Şirketi devir alan firma elbetteki yüksek maaş alanlarla çalışmyacaktı ve hepsini havuza attı...
    Memurlar haklarıyla gitti işçiler ise 4c ile işte bütün sorun bu ve 4c liler nedense Hükümetin üvey evladı bile değil sanki sarkozy nin evladı gibi muamele görüyorlar.
    Üniversite mezunu 2 çocuğu üniversitede okuyan 46 yaşına gelmiş biri için ne kadar zor bir durum , üstelik gittiği yerde yeni işe alınmış gibi muameleye maruz kalıyorlar. Bence 4c lilerin ahı tutacak ve 4c lileri yanlış empoze edenler de bunun cezasını çekecek onların evlatları okuyamacak ve perişan edenler perişan olacak Büyük Allahın adaletinden hiç şüphem yok. Allah 4c lilere yardım etsin.

    YanıtlaSil
  2. TEKEL MAĞDURU
    Sayın TEÇ-SEN Başkanına ve Üyelerine Çook teşekkür ederiz
    Özelleştirme Mağduru ve 4/c liler için yaptıkları eyleme
    Evet bizler Özelleştirme Mağdurları ANKARA'da 78 gün direndik Emeğimiz,Ekmeğimiz,15-20 yıllık Hakkımız için.
    ama malasef bizlere iş imkanı, iyilik vedem MERHAMET
    ettiklerini söyleyenler, bizleri Ankara sokaklarında coplarla, Havuzlara atarak vede Biber Gazı sıkarak kovaladılar.
    Evet aynen böyle ama biz TEKEL Mağdurlarını anlamadığı,
    Kadromuz alındı, Daimi İşimiz alındı, Tüm Kazanılmış Haklarımız alındı, Özlük Haklarımız alındı ve Ailece
    Perişan edildik.ama ne Hikmetse tüm bunları bizlere
    reva görenler bizlere iyilik etiklerini söylüyorlar
    onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.
    Bizler Özelleştirme Mağdurlarından sonra 300 bin kişi kadroya alındı, Belediye İşçileri Kadrolarıyla dağıtıldı Memur arkadaşlar Tüm Haklarıyla dağıtıldı demezlermi be Vicdansızlar bu TEKEL'cilerin suçu ne sadece Özelleşrirmelerde bunları Mağdur ediyorsunuz.
    (Ben ve birçok arkadaşım şimdi Emekli olsak 1500 TL. Aylık alaçağız ama Çalıştığımız halde 850 TL Alıyoruz)

    Adalet, halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin ise süsü ve güzelliğidir.
    Adalet için en büyük talihsizlik, devleti idare edenlerin zalimliğidir.
    Adalet ve eşitliği gözetmek siyasetlerin en iyisidir
    Bâki hakikatler fani şahsiyetlere bina edilemez, edilirse hakikate zulümdür.
    Bir devletin devam ve bekâsı, adaletle mümkün olur.
    Nizâm-ı Âlem için,dinsiz bir padişahın adâleti,dindar bir padişahın zulmünden daha iyidir.
    Adâlet nerede hesap sorarsa,merhamet orada haklarını kaybeder
    Adâlet dünyadan kalkarsa,insan hayatına değer verecek bir şey kalmaz
    Adâletin kuvvetli,kuvvetlinin de âdil olması gerekir.
    İyi olmak kolaydır,zor olan âdil olmaktır.En mükemmel adâlet ise vicdandır
    Adâlet birleştirir,zulüm dağıtır

    YanıtlaSil
  3. bgene basladı tekel mağduru 10 bın kısısnız 30 bın 4c lının kadrounu engellediniz her yerde basbakana hukumete saldırıyorsunuz,coğunuzun emeklılığı gelmıs artık susun biz isiz temsil etmeyın sizin yüzünüzen alamıyoruz kadroyu

    YanıtlaSil
  4. TEKEL MAĞDURU
    Yukarıdaki arkadaşım TEKEL Mağduru 10 bin kişi olduğumuzu
    yazmış ve bizim Hükümete saldırdığımızı yazmış ???...
    1-Kardeş Biz TEKEL Mağdurlarının kimseye saldırdığı yok
    2-Hak aramak Hakını aramak Zulüme boyun eğmemek bir kişiliktir, Dürüstlüktür, Erdemliktir
    3-Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır.
    4-Emekli Olabilsek bir gün dahi durmayız bu haksızlığa bu Zulüme boyun eğmeyiz ama Emekli olamıyoruz
    5-Bizlere yapılan Haksızlıktr, Vicdansızlıktır,15-20 yıl arasında değişen Hakkımız Emeğimiz gasp edilmiş, Kadromuz, Daimi İşimiz elimizden alınmış Aylıklarımız yarı yarya indirilmiş ve Vasıfsız Geçici statüsünde İşçimi Memurmu ne olduğu beli olmayan bir statüde çalıştırılıyoruz.
    6-Sizin kim olduğunuzu bilmiyorum ama Yağcılık Yalakalıkla bir yere varılmaz kardeş hergün yalakalık ve yağcılık yapacağına bir gün Dik ve Onurlu yaşa vede Hakkını kimseye bırakma olurmu kardeş.
    Burası tartışma yeri değil...ve Biz TEKEL ciler kimseyi temsil etmiyoruz Biz TEKEL cileri ve Tüm Mağdur Olanları temsil ediyoruz asalakları değil saygılar.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com