Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

9 Mart 2012 Cuma

4-C'lilerin Ayrı Mağduriyetleri Var


4-C'lilerin Ayrı Mağduriyetleri Var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda 25 bin 902 geçici personel çalıştırıldığını açıkladı. MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e kamuda çalışan geçici personel sayısını ve bunların ücretlerinde yılda bir kez yapılan kesintinin nedenini sordu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, soru önergesine verdiği yanıtta geçici personelden Damga Vergisi adı altında yılda bir kez ücret kesintisi yapıldığını belirterek, “Kesinti tutarı yükseköğretim mezunlarından 127, lise ve dengi okul mezunlarından 115, ilköğretim ilkokul mezunu ya da okur-yazar da dahil olmak üzere 103 liradır” dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Şefik Çirkin, geçici personelin ücretlerinden yapılan kesintinin dargelirlileri sıkıntıya soktuğunu söyledi. Çirkin konu ile ilgili şöyle konuştu: “Bu kesintilerin 250 liraya kadar çıktığından bahsedenler var. 4-C’lilerin ayrı mağduriyetleri var. G-20’de 16. sırada bulunan bir ülkenin ekonomisi 4-C’linin üç beş lirasına mı muhtaç. Bunu iyi irdelemek gerekiyor. Kesintinin yasal olmadığını söyleyen Çirkin, kanunda bu konuda açık hüküm bulunduğunu ifade etti.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. SAYIN ÇİRKİN 160. OLMAYALIM SAKIN.BİZLERİ 16. DİYE ALDATIYORLAR.BİZLER 78 GÜN ANKARANIN SOĞUĞUNDA BEKLEDİK DİLENCİYE SADAKA VERİR GİBİ 100 LİRA ZAM YAPTILAR.KENDİLERİNE GECE YARISI OPERASYONUYLA %100 ZAM YAPTILAR UTANMADAN ALLAH BUNLARIN BELASINI VERSİN.RABBİMİN HESABI ŞAŞMAZ ASLA

    YanıtlaSil
  2. Ben yıllardır MAALESEF ,TÜİK te çalışıyorum.Sayın Şefik Çirkin bey size çok teşekkür ederim.Sormuş olduğunuz soru şekli gerçekten 4/c lilerin kanayan yarasıdır.2007 yılından bu yana binlerce 4/c statüsünde çalışanlara kadrolu veya 4/b li olması imkanı sağlandı.TÜİK çalışanları bundan kasıtlı mahrum bırakıldı.Özelleştirmeden gelenler yokken ben 4 C li olarak çalışıyordum.Bize hep özelleştirmeden gelenler engel olarak gösterilmiş ve perdelenmişiz.Siz bu ince nüansı görmüş ve ancak akıl sahiplerinin görebileceği bu kalın perdeyi yırtmış ve gerçeği, yani KRAL ÇIPLAK gerçeğini göstermişsiniz.Yani siz bu insanlara kendi ayıplarını göstermişsiniz.Teşekkürler.Allah razı olsun.Lütfen bu mağduriyetimizi daha çok gündeme getirin.

    YanıtlaSil
  3. Hatay milletvekillerinin hepsine teşekkür ederim. Hepsi bu 4/c nin ne demek olduğunu biliyorlar ya da şimdiye kadar öğrendiler ve onlarda bu işin çözülmesini istediklerinden şüphem yok. Ama bu işi çözecek kişi belli seçim öncesi de sözü var bakalım ne yapacak merakla bekliyorum, gerçi gazetenin biri iki yıl ömür biçmiş ama artık yerine gelecek kişi bu işi çözer.

    YanıtlaSil
  4. TEKEL MAĞDURU
    Sayın Şefik Beye Teşekkür ederim TEKEL Mağdurları adına.
    Biz özelleştirmeler neticesinde 657 ye tabi 4/c statüsünde çalışmaya Mecbur,Mahkum ve Çalışmak zorunda kalan bırakılan TEKEL Mağdurlarını,İnsan yerine koymadılılar. Özelleşmelerin tüm olumsuzlukları sadece o kurumda çalışan biz İŞÇİ lere yansıtılması ve Mağduriyetin sadece bizlere yaşatılması bizleri ve Ailelerimizi gerçekten mağdur etmekte. Herne kadar Hükümet Tazminatları verdik İş imkanı verdik deseler,de kendileri,de biliyorlar,ki fazlasıyla mağdur edildik.
    Çünkü aylığımız yarı yarıya düştü aldığımız Tazminatı Bankalara olan boru kapatmaya, Çevreye olan borçlara verdik çünkü geride bizlere destek olacak gelirimiz olmayacağı için borçlarımızı bitirmek zorunda kaldık...
    Evet Tazminat bittikten sonra 850 TL 8 Kişiyle geçinmek mümkün değil.
    Sayın Faruk ÇELİK biz TEKEL yada diğer Özelleşen yerlerde Kadrolu ve Daimi İşi statüsündeydik edinilmiş ve kazanılmış bir çok haklarımız vardı, Belli bir Aile yaşam standardımız vardı!!! Hepsi alındi bizlerde 15-20 yıllık emeğimiz yerle bir edildi ve gittiğimiz kurumlarda 3 sınıf vatandaş yeni işe girmiş 18 yaşındaki genç yada hiçbir hakka sahip olamayan vasıfsız eleman gözüyle bakılıyor.
    Bizleri Kadroya geçirilmesi Bütçeye herhangi bir külfet getireceğini inanmıyorum çünkü bizler zaten Kadrolu olarak çalışıyorduk???
    Biz Özelleştirme Mağdurlarından sonra Türkiye de İşçlikmi bitti hayır? Kamu kurumlarına Memurmu alınmadı alındı? Bizler işten çıkarıldıktan sonra bütçede ir değişiklik mi oldu Hayır? Bizlerle birlikte çalışan diğer Memur arkadaşlarda bizlerle aynı şekildemi davranıldı Hayır? Peki biz İşçi olarak Özelleşen kurumlarda Özelleşmesi için bizleri her han bir katkısı zararı varmıydı Hayır? E Kardeşim peki bizim suçumuz ne bizleri böyle Mağdur etmenize ne hakkınız var???
    Eyer sizleri Ankara daki Eylemlerimiz kızdırdıysa sizler değilmisiniz "HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR" diyen bizlerde hakkımızı istedik bizleri mağdur etmeyin bizleri bu yaştan sonra namerde muhtaç etmeyin dedik..Çalışma Bakanına biz Özelleşmeler neticesinde gerçekten Mağduriyetimiz nedeniyle Artık hiç kimseye inancımız kalmadı Bisin artık bzlere yapılan Zulüm....
    (Adâlet nerede hesap sorarsa,merhamet orada haklarını kaybeder

    YanıtlaSil
  5. Sayın Şefik Bey e 4-c liler için göstermiş olduğu çalışmalar için bende TÜGSAŞ mağdurları adına çok teşekkür ediyorum.Hepimiz kadro beklentisi içindeyiz.Ama diğer yandan da biran önce emekliliğimizi hakedebilmenin.Nedeni ise;özelleştirmeden önce çalıştığımız kurumda yüksek ssk primi ödememiz.Ama şimdi aldığımız maaş, düşük prim ödememizden dolayı emekli maaşımızı aşağı çekiyor.Şu an aldığımız maaşla sürünüyoruz,hiç olmazsa 4/c li çalışanlara özel isteğe bağlı olarak ,yeterli prim ödemesini yapmış bayanlarda 20 ve erkeklerde 25 yılını dolduranlara emeklilik şansı tanınması.

    YanıtlaSil
  6. TEKEL MAĞDURU
    Evet 4/c liler hemde ne MAĞDURİYET'i var.
    Özelleşmelerden dolayı TEKEL Mağrurları hemde ne sıkıntılar içerisinde!!!
    bizler yani TEKEL Mağdurları geldiğimiz kurumlarda 3 sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz !! vasfımıza mezuniyetimize bakılmaksızın temizlik işlerinde çalıştırılıyoruz hemde 15-20 yıllık İşçilik Daimi Kadrolu çalıştıktan sonra...
    TEKEL MAĞDURLARI MASALARIMI TEMİZLESİN???
    TEKEL MAĞDURLARI KORİDORLARIMI PASPASLASIN???
    TEKEL MAĞDURLARI BÜROLARIMI TEMİZLESİN???
    TEKEL MAĞDURLARI LAVABOLARIMI TEMİZLESİN??
    TEKEL MAĞDURLARI EVRAK GÖTÜR GETİRMİ YAPSIN??
    TEKEL MAĞDURLARI FOTOKOPİ MAKİNASINAMI BAKSIN???
    TEKEL MAĞDURLARI AYNI KURUMDA ÇALIŞAN DİĞER (MEMUR-İŞÇİ)PERSONELİN EKMEK ALMA VB İŞLERİNİMİ YAPSIN???
    TEKEL MAĞDURLARI SINIFLARIMI OKUL SINIFLARINIMI TEMİZLESİN???
    TEKEL MAĞDURLARI GECE BEKÇİLİĞİNİMİ YAPSIN???
    TEKEL MAĞDURLARI SOFÖRLÜKMÜ YAPSIN???
    TEKEL MAĞDURLARI ORMANDA FİDANMI DİKSİN????
    TEKEL MAĞDURLARI BAHÇEVANLIKMI YAPSIN???
    TEKEL MAĞDURLARI AİLESİNİ 850 TL İLEMİ GEÇİNDİRSİN??
    Ya ALLAH Aşkına bizler ne yapacağız ne yapmayacağız
    tek kelimeyle Sölenecek bir şey var Beddu etmekten ALLAH'a sığınırım ama bizleri bu duruma koyanları RAB'im bizlerden beter etsin Hakkımız varsa eyer Haram olsun ve Mahşerde Her iki elimiz yakalarında olacak işte o zaman Kul Hakkının ne olduğunu bilecekler....

    Adalet, halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin ise süsü ve güzelliğidir.
    Adalet için en büyük talihsizlik, devleti idare edenlerin zalimliğidir.
    Bâki hakikatler fani şahsiyetlere bina edilemez, edilirse hakikate zulümdür.
    Nizâm-ı Âlem için,dinsiz bir padişahın adâleti,dindar bir padişahın zulmünden daha iyidir.
    Adâlet nerede hesap sorarsa,merhamet orada haklarını kaybeder
    Adâlet birleştirir,zulüm dağıtır

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com