Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

9 Ocak 2012 Pazartesi

2012 Yılı 4/C Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede Yayımlandı


2012 Yılı 4/C Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazetede Yayımlandı.
45 bin 4/C'li geçici personelin beklediği, 2012 yılı kararnamesi 10 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Merakla beklenen aile yardımı ödeneği, kararnamede yine yer almadı. Ayrıca maaşlarda da, sadece memur maaşlarına uygulanan zam ölçüsünde artış uygulandı. Buna göre 4/C ücretleri yüzde 2,7 oranında arttırıldı. Diğer taraftan izinler konusunda iki değişiklik yapıldı.
ÜCRETLER, TOPLU SÖZLEŞMEYE KADAR, YÜZDE 2,7 ARTTIRILDI
Kamuda çalışmakta olan 4/C'li personelin ücretlerini ve diğer özlük haklarını belirleyen "Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar" adlı karar, 10 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
Kararnamenin ücretleri belirleyen maddesinde yer alan katsayılar hiç değiştirilmedi. Bu da, 4/C'li personelin maaşlarında sadece memur maaş zammı oranında bir artış yapıldığı anlamına gelmektedir. Bu oran yüzde 2,7'dir. Bilindiği üzere bu oran enflasyon zammı olup, esas zam sendikalarla yapılacak toplu sözleşmelerle belirlenecektir.
MEMURA VERİLEN KAYIN İZİNLERİ GEÇİCİ PERSONELE DE VERİLDİ
Diğer taraftan, memura tanınmış olan, mazaret nedeniyle 7 gün izin hakkı geçici personele de verilmiştir. ayrıca geçici personel de eşinin anne, baba veya kardeşinin ölümü halinde de izin alabilecektir. Yeni madde metni şu şekildedir: "Geçici personelin isteği üzerine; eşinin doğum yapması, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin, ana, baba veya kardeşinin ölümü hâlinde ve her olay için 7 gün ücretli mazeret izni verilir."
İzine ilişkin bir diğer düzenleme erken doğum halinde kullanılmayan izinlerin doğum sonrasına eklenmesine ilişkindir. İlgili madde şu şekildedir: "Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi iznin kullanılamayan bölümü doğum sonrası izin süresine ilave edilir"
www.4cmagdurlari.blogspot.com
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2011/2543
Ekli “Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının görüşüne dayanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 25/11/2011 tarihli ve 22849 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası ile 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar”a göre, Bakanlar Kurulu’nca 8/12/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır.
BAKANLAR KURULU KARARI TAM METNİ
KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDAKİ GEÇİCİ MAHİYETTEKİ İŞLERİ YÜRÜTMEK ÜZERE GEÇİCİ PERSONEL İSTİHDAMI VE BU PERSONELE ÖDENECEK ÜCRETLER HAKKINDA KARAR
Amaç, kapsam ve dayanak
MADDE 1- (1) Bu Kararın amacı, kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere ekli listede kurumu, adedi ve sözleşme süresi belirtilen azami (45.000) kişinin; 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Kararname ile yürürlüğe konulan "Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar" çerçevesinde, bir mali yılda onbir ayı geçmemek üzere, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre, 2012 yılında geçici personel olarak sözleşmeli çalıştırılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.
Başvuru ve aranacak şartlar
MADDE 2- (1) Bu Karar kapsamında istihdam edilecek geçici personelin;
a) 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Kararnamenin eki Esasların 1 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan (60) günlük süre içerisinde anılan maddede belirtilen ilgili kurumlara başvurması,
b) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlan taşıması,gerekir.
Atama teklifleri
MADDE 3- (1) Devlet Personel Başkanlığınca yapılan atama teklifleri doğrultusunda, kurumlarca 30 gün içerisinde geçici personelin atama işlemleri tamamlanarak 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre ilgiliye tebliğ edilir.
Görev yeri
MADDE 4- (1) Geçici personel, ekli listede yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalıştırılabilir. Bağlı ve ilgili kuruluşlarda görevlendirilen geçici personelin ücretleri görevlendirildikleri kuruluşlar tarafından ödenir.
(2) Bu Karara göre üniversitelere tahsis edilen toplam pozisyonlarda çalıştırılacak geçici personelin sayıları üniversiteler itibariyle Devlet Personel Başkanlığınca belirlenir.
(3) Geçici personel öncelikle tercih ettikleri illerde, bu illerde istihdamlarının mümkün olmaması hâlinde diğer illerde istihdam edilir.
İşe başlama
MADDE 5- (1) Geçici personel, atandıkları yerin iş akitlerinin feshedildiği andaki görev yerlerinin yer aldığı mahallî sınırlar içerisinde olması hâlinde atama emirlerinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen iş günü, başka yerlerdeki görevlere atananlar ise atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 günü izleyen iş günü içerisinde işe başlamak zorundadırlar.
(2) Personelin raporlu olması tebligata engel olmamakla beraber, yukarıda belirtilen süreler rapor müddetinin bitiminde başlar.
(3) Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlamayanların ve belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hâli iki ayı aşanların atamaları iptal edilir.
(4) Bu madde kapsamında istihdam edilenlerden herhangi bir şekilde görevinden ayrılanlar (askerlik hizmeti dolayısıyla ayrılanlar hariç) ile istihdam işlemleri tamamlanmasına rağmen göreve başlamayanlar ikinci kez bu haktan faydalanamazlar.
(5) Askerlik görevini yapmakta olanlar için bu maddenin bildirim ve diğer esaslara ilişkin süreleri terhislerini takip eden ayın başından itibaren başlar.
Devlet Personel Başkanlığına bildirim
MADDE 6- (1) Kurumlarca, ataması yapılan personel ile ataması yapıldığı hâlde göreve başlamayan personel 30 gün içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Bakanlıklarca bağlı veya ilgili kuruluşlarda görevlendirilen personel de bağlı ve ilgili kuruluşlar itibarıyla ayrı ayrı elektronik ortamda adı geçen Başkanlığa bildirilir.
Ücretler
MADDE 7- (1) Bu Karara göre istihdam edilecek geçici personele, tahsil dereceleri dikkate alınmak suretiyle aşağıdaki brüt aylık ücretler ödenir.
a) Yükseköğrenim mezunlarına 21.250 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar.
b) Lise ve dengi okul mezunlarına 19.275 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar.
c) İlköğretim (ilkokul mezunu veya okur-yazar dâhil) mezunlarına 17.275 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar.
(2) Geçici personelden, bu Kararda belirtilen görevleri yapmak üzere, görevli oldukları memuriyet mahalli dışında görev yapacaklara 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenir.
(3) Ceza infaz kurumlan ve tutukevlerinde fiilen görev yapan geçici personel, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinin aslî personeli gibi iaşe edilir.
(4) Geçici personel, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Kararname ile yürürlüğe konulan "Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği" hükümleri çerçevesinde, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar dâhilinde, yiyecek yardımından faydalandırılır.
(5) Geçici personele, bu Kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ücret ödenemez ve sözleşmelerine bu yolda hüküm konulamaz.
(6) Bu ödemeler, sosyal güvenlik mevzuatına göre kişiden yapılacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi dışında herhangi bir kesintiye tabi tutulmaz.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ödeme günü
MADDE 8- (1) Ödemeler, görevin yapılmasını müteakiben her ayın 15'inde yapılır. Hizmet sözleşmesinin sona erdirilmesi hâlinde kist olarak hesaplanan ücret, ayrılma tarihini takip eden ayın başında ödenir.
İş sonu tazminatı
MADDE 9- (1) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre yapılan çalışmaların toplam süresi üzerinden hesaplanarak bu maddedeki esaslara göre iş sonu tazminatı ödenir.
(2) Ücretli izin süreleri dâhil en az 12 ay fiilen çalışan geçici personelden;
a) Sosyal Güvenlik Kurumunca kendilerine yaşlılık veya malullük aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması,
b) İlgilinin ölümü,
c) İlgilinin kendi isteği ile sözleşmeyi feshetmesi veya yenilememesi,
hâllerinden birinin vukû bulmasından dolayı hizmet sözleşmesi sona erenlere, çalışılan her bir yıl için, ayrılış tarihindeki hizmet sözleşmesinde yazılı brüt aylık ücret tutarında iş sonu tazminatı ödenir. 12 aydan artan süreler için 12 ay için hesaplanan miktardan artan süreye isabet eden tutar kadar ödeme yapılır.
(3) Bu tazminatın ödenmesinde; daha önce iş sonu tazminatı ve kıdem tazminatı ile benzeri ödemelerde değerlendirilmiş süreler dikkate alınmaz. İş sonu tazminatında dikkate alınmış süreler kıdem tazminatı ile Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenecek ikramiye hesabında değerlendirilmez. Ölüm hâlinde, birinci fıkra uyarınca hesaplanacak tutar, ölenin kanuni mirasçılarına ödenir.
(4) Bu statüde çalışanların sözleşme koşullarına uymaması nedeniyle kurum tarafından, sözleşme hükümleri dışında herhangi bir nedenle çalışanlar tarafından, sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi hâllerinde iş sonu tazminatı ödenmez.
(5) İş sonu tazminatı ödemesi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye, ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.
Çalışma saatleri
MADDE 10- (1) Geçici personelin çalışma saat ve sürelerinin belirlenmesinde, çalıştıkları kurumdaki devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve süreleri uygulanır.
İzinler
MADDE 11- (1) Bu Karar gereğince istihdam edilecek geçici personele, çalıştıkları her ay için azami 2 gün ücretli izin verilebilir. Bu izinler sözleşme dönemi içinde toplu olarak da kullandırılabilir.
(2) Geçici personele, resmî tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir. Hastalık sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ile iş kazası veya meslek hastalığı sonucu bağlanan sürekli iş göremezlik geliri ilgilinin ücretinden düşülür.
(3) Geçici personelin isteği üzerine; eşinin doğum yapması, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin, ana, baba veya kardeşinin ölümü hâlinde ve her olay için 7 gün ücretli mazeret izni verilir.
(4) Geçici personele, doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik hâlinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde tabibin onayı ile geçici personel, isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar iş yerinde çalışabilir. Bu durumda, geçici personelin çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi iznin kullanılamayan bölümü doğum sonrası izin süresine ilave edilir. Yukarıda öngörülen süreler geçici personelin sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği geçici personelin ücretinden düşülür. Geçici personele, çocuklarını emzirmeleri için, doğum sonrası izin süresinin bitiminden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci 6 ayda günde 1,5 saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçim hakkı vardır.
Başka iş yapma yasağı
MADDE 12- (1) Geçici personel, istihdam edildiği sürece dışarıda kazanç getirici başka bir iş yapamaz.
Suç sayılan fiil ve hareketler
MADDE 13- (1) Çeşitli kanun, tüzük ve yönetmeliklerde devlet memurları için suç sayılan fiil ve hareketler ile yaptırımlar bu Karar gereğince istihdam edilecek geçici personel için de geçerlidir.
Sosyal sigortaya tabi olma
MADDE 14- (1) Geçici personel, sosyal güvenlik mevzuatı yönünden 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine tabidir.
Sözleşmenin sona ermesi
MADDE 15- (1) Bu Karar kapsamında istihdam edilecek geçici personelin hizmet sözleşmeleri, 5510 sayılı Kanun kapsamında yaşlılık veya malullük aylığına hak kazandıkları tarihte sona erer.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Vize zorunluluğu
MADDE 16- (1) Bu Karar uyarınca istihdam edilecek geçici personel için, 2011 yılındaki vizeli mevcut tip sözleşme örnekleri yeni bir vize yapılmasına gerek kalmaksızın kullanılmaya devam olunur. Ancak, bu Karar uyarınca ilk defa geçici personel istihdam edecek olan kamu idarelerinin, geçici personele ilişkin tip sözleşme örneklerini Maliye Bakanlığına vize ettirmeleri zorunludur. Vize işlemi yapılmadan sözleşme yapılamaz ve herhangi bir ödemede bulunulamaz.
îstihdam yasağı
MADDE 17- (1) Bu Karar kapsamında, özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan ve bilahare işsiz kalacak olan işçiler dışında personel istihdam edilemez.
Yürürlük
MADDE 18- (1) Bu Karar, 1/1/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 19- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
LİSTE
Kurum Adı Adedi Sözleşme Süresi
Adalet Bakanlığı 4.500 2012 Yılı
Milli Savunma Bakanlığı 100 2012 Yılı
İçişleri Bakanlığı 4.500 2012 Yılı
Maliye Bakanlığı 1.000 2012 Yılı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 500 2012 Yılı
Millî Eğitim Bakanlığı 15.500 2012 Yılı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 600 2012 Yılı
Sağlık Bakanlığı 4.000 2012 Yılı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 250 2012 Yılı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3.000 2012 Yılı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 200 2012 Yılı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 100 2012 Yılı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 60 2012 Yılı
Kültür ve Turizm Bakanlığı 750 2012 Yılı
Örmem ve Su İşleri Bakanlığı 1.500 2012 Yılı
Yargıtay Başkanlığı 150 2012 Yılı
Danıştay Başkanlığı 100 2012 Yılı
Devlet Personel Başkanlığı 40 2012 Yılı
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1.000 2012 Yılı
Spor Genel Müdürlüğü 150 2012 Yılı
Üniversiteler 3.500 2012 Yılı
Orman Genel Müdürlüğü 1.000 2012 Yılı
Emniyet Genel Müdürlüğü 1.000 2012 Yılı
Gelir İdaresi Başkanlığı 1.000 2012 Yılı
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 250 2012 Yılı
Karayolları Genel Müdürlüğü 250 2012 Yılı
TOPLAM 45.000

2012 Yılı 4/C Kararnamesinin Tam Metni İçin Tıklayınız
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

54 yorum:

  1. O bağıran çağıran sendikalar varya işte bu sizin başarınız..

    Atıp tutan sendikalar.. zamanında biz bunları aldık diyen ve sahiplenen sendikalar..bu sizin başarınız..

    sadece bizler 4/c liler kızılay taksim meydanına çıkarsak.. yıkıp yakarsak.. bu olay çözülür..

    alınan haklarda bu şekilde alınmıştır. kimse 11 ayıda 22 gün iznide sahiplenmesin..

    4/c yide sendikalar ile AK parti hükümeti çıkarmıştır, bu böyle biline..

    Sarkozy ile Netanyahu bile bu kadar acımasız, adaletsiz değildir ya..

    YanıtlaSil
  2. ne hükümetmiş be kardeşim devlet sırrı gibi sakladılar verdiklerine bakın 45.bin çalışana ödenen 20 milyonu nasıl ve nereden bulacaklar. ya siz milletle dalga geçiyorsunuz, yada bu 45 bin kişiye karşı gizli bir kininiz varda onumu uyguluyorsunuz. insanları aldatmayın adalet ve kalkınma adınız logonuz yanan lamba, adaleti tecelli ettirmediğiniz gibi kimi kalkındırdığınızda şaibe olmaya devam ederken, lambanızın aydınlığını bize bile çok gördünüz.

    YanıtlaSil
  3. anayasaya aykırı düzenlenmiş bu sözleşme, çalışanların eşit lik ilkesine aykırı maddeler var. acilen sendikaların mahkemeye başvurmalarını bekliyoruz. aile yardımı, en acil hak kaybı. giderilmesini bekliyor ve geçen sene de verilmeyen aile yardımı ödeneklerimizin faizini istemeden, onların nazarında haram, derhal ödenmesini ,bu konu ile ilgili yasal mercilere başvurulmasını bekliyoruz. neticede aile yardımı adı altında yapılan ödeme, daha önce çalışanların ödediği kdv oranında iken,değiştirilmiş ve aile yardımı uygulamasına geçilmiştir. eğer aile yardımı verilmeyecekse, bizden vergi almasınlar.

    YanıtlaSil
  4. Adil olmayan hakkaniyetten uzak yönetim sergileyen idarecilerin şerrinden sana sığınırım Allah'ım.

    YanıtlaSil
  5. Tüm şak şakcılara kapak olsun bu vebale ortak olan herkese ve bu namertlere yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
  6. Sendikalar başvurmuş müracat etmiş.Maliye Bakanlığına yazı gitmiş.Mecliste konuşulmuş.Milletvekili destek veririm demiş.Seçimden Önce Başbakan söz vermiş.Hayati Yazıcı açıklama yapmış.Herşey yalan gerçek olan imzalanan kararname. Birilerinin gözünde biz koca bir sıfırız devletin sırtında koca bir kamburuz yok olması gereken asalaklarız.

    YanıtlaSil
  7. KENDİLERİNE GELİNCE %45 4-cliye gelince zulüm ALLAH BU ZULMÜ SİZLERE TADDIRSIN BU OKUYAN ÇOCUKLARIN HAKKI SİZLERİ HİÇ İYİ ETMEZ YAZIKLAR OLSON...

    YanıtlaSil
  8. MİLYONLARCA İNSANIN BEKLENTİLERİNE KULAK TIKAYIP İŞ KENDİ MAAŞLARINI GELİNCE OLABİLDİĞİNCE CÖMERT OLANLAR; HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTIĞINIZ MİLYOOLARCA İNSANIN DEDDUASI ÜZERİNİZE OLSUN İNŞALLAH...

    YanıtlaSil
  9. Ne ülke be milletvekili söz verir başbakan,nın korkusundan sözünün arkasında durmaz,Bakan sözler verir başbakandan dolayı adım atamaz aksini yapsa ikbal elnden gidecek ya Başbakan sözverirde yapmazsa ne diyelim ne düşünelim bu ülkede kime güvenelim. Bu bahsettiğimiz sözler malumunuz herkesin ulu orta bildigi sözler ama maalesef toplum kendisi gibi olanlarla yönetiliyor maalesef.

    YanıtlaSil
  10. yazıklar olsun bunca beklentimiz hüsranla sonuçlandı aynı iş yerinde kadrolularla aynı işi yap hatta daha fazlasını yap karşılığı bu olsun bumu adalet bumu vicdan inanın kendimden utanıyorum ama maalesef utanan yok bizim bu hale düşmemize bizim ailemiz yok çoluk çocuğumuz yok hep oy verdik ama nafile sözün bittiği yer hazreti ömer adaleti istiyorum ben

    YanıtlaSil
  11. adam diyorki 4c liyim ve akp oy verdim diyor niye akp oy verdim dediğimde iyi şeyler de yaptı diyor ben başka bişey demiyorum tayip iyki o zihniyetelride 4cli yapmış

    YanıtlaSil
  12. 657/4C hakları için çalışan tün sendika başkanlarını istifaya davet ediyorum, birazda onurunuz kaldıysa tabiki

    YanıtlaSil
  13. 657/4c ohhh kedilerine gelince %60 %70 maaş 4c gelince cosmos marka kol saati buzamana kadar oy vermemiştim bundan sonra AKP oy vericem adam haklı 4c maaşını arttırıp ne yapacaklar nasılsa koyun gibi benim verdiklerimle yetinecekler

    YanıtlaSil
  14. YAZIK YA YARATILANI SEV YARADAN DAN ÖTÜRÜ 4 C Lİ Yİ KİMSE SEVMİYİ..

    YanıtlaSil
  15. İşte bu ülkenin söz vermiş BAŞBAKANI,VE BAKANLARINI çok iyi tanıyın ve ona göre şakşakcılık yapın maşallah adalet timsalleri kendileri bu ülkede bana değmeyen yılan bin yaşasın diyen müslümanlar sizlerden ahirette bir hesap soran olacak er geç toprağın altını sizlerde göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  16. Hiçmi Allah korkusu yok sizde sizler 800-900 lıra ile nasıl geçinilir birde siz bu maaşla geçinin nedir bu 4/C lilere garazınız bizmi istedik böyle olalım diye hazır çalıştığımız yerleri msatıp bizi bu hale düşürenlere rabbim sorar inşallah 1 ay çıkış ocak 15 maş yok 1 ayda şubat 15 e kadar 2 ay yemeden içmeden kira ödemeden yaşanırmı lütfen sendikacılar nerdeler sesimizi duyurun Allah a havale ediyorum yiyin beyler nasıl olsa ipler elinizde

    YanıtlaSil
  17. nerede memur sen devamlı konuşan memur sen yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  18. ben 4/c li olarak 24 saat beddua ediyorum receb bey ve ekibi sizlerden utanıyorum memur sen konfederesyonu hergün kadro veriyo hepiniz yalancı çobana döndünüz sizler cumhurbaşkanımız başbakanımız bakanlarımız değilsiniz 4/c lilerin arkadaşlar hükümete yakın sendikaları bırakın hükümete yakın olak belki birseyler olur diyen daha iyi akp boğazımızı sıkıyor birleşelim sürekli eylemlerle bizler beklemekle 3.1 ini alırız ampül emekçi halk düşmanı sosyal devleti çökerten milli irade yalan dolan hani referandumda maşlar eyi olacaktı mutlu olacaktık aile içi psikoloji bozuldu çoluk çocuk zart zurt akp bizi maffede bizden çaldıkları kedromuz için mücadele edelim damga vergisi alınmaya devam ediliyor 2012 dede uyanalım takunyalı haçlılara karşı

    YanıtlaSil
  19. Ne kadar şikayet ederseniz edin sesinizi duyan yetkililer olmaz.Ayrıca seçim zamanı yine akp ye oy verirsiniz.Samimi olanlar varsa her gün sokaklarda olur ve bu zulme karşı çıkar.Zamdır,aile yardımıdır gibi iyileştirmeleri beklerseniz çok yanılırsınız.Tek çıkar brlik ve beraberlik içinde mücadele etmektir.

    YanıtlaSil
  20. BU İNSANLARIN ÜZERİNDEN OYNAYANLARIN TÜMÜNÜ İSTİFAYA VE ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM UTANIN UTANIN UTANINNNN

    YanıtlaSil
  21. ALLAHTAN UTANIN PEYGAMBERDEN UTANIN BU YAPTIGINIZ ADALETMİ ALLAH İÇİN HİÇ Mİ DÜŞÜNMEZSİNİZ ÖLÜMÜ HİÇMİ DÜŞÜNMEZSİNİZ BU İNSANLARI BEN Bİ TEKELCİ OLARAK BU ZÜLMÜ YAPANLARI ALLAHA HAVELE EDİYORUM ALLAH O KADAR BÜYÜKTÜRKİ BU YAPTIGINIZ ZÜLMÜN BEDELİNİ ALLAH SİZE BIRAKMIYACAKTIR BUNU BÖYLE BİLİN...BEN HAKIMI SİZLERE HELAL ETMİYORUMMMM ETMİYORUMMM İKİ ELİM AHİRETE YAKANIZDADIR BUNU BÖYLE BİLİNNNNN.DİYARBAKIRDAN BÜTÜN 4C Lİ YOLDAŞLARA SELAM OLSUN..

    YanıtlaSil
  22. 3 dönemin hükümetin büyük BAŞARISINI AYAKTA ALKIŞLAMAMIIZI BEKLİYORSA 4/C LİLER OLARK HAZIRIZ HERALDE AKP HÜKÜMETİ TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARISINI 4/C LİLERE YAPILAN DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN ZÜLÜM HAKSIZLIK KÖLELİK RENDİCEİDECİ BİR UYLAMASIYLA EN BÜYÜK BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİR TEK KELİMEYLE KINIYORUM ÖNCE İŞİMİZİ ELİMİZDE ALDILAR SONRADA İNSANIGIMIZI ALDILAR ŞİMDİDE AKLIMIZI ALMAYA CALIŞIYORLAR YAKINDA DELİ DİYE RAPOR VERSELER HİC ŞAŞIRMAYIN HANİ AMACINIZ AŞ İŞTİ İNSANLARA DOLU DULU UMUTLAR VERİYORDUNUZ HERALDE 3 DÖNEMDİR YAPAMADINIZ İNSANLARI KANDIRMAKTAN VAZ GECİN BU İNSANLARIN DUYGULARIYLA OYNAMAYIN YAPAMADIGINIZ İŞİN ALTINADA YATMAYIN İSANLARDA SİZİNLE OYNAMAYI COK İYİ BİLİR HEP BÖYLE GİTMEZ
    BİZLERİN SAYESİNDE ORDASINIZ AMA BİZLERİN SAYESİDEDE BİRGÜN GİDERSİNİZ

    YanıtlaSil
  23. ben bunlara oy
    vermedim ama hakkım haram olsun tekelci 4cli olarak.ALLAH ŞU ANIMA ŞAHİT OLSUN Kİ HER SABAH NAMAZDAN SONRA BUNLARA DUA EDİYORUM VE BİR AYDAN BERİDE DUALARIMIN TUTTUĞUNU GÖRÜYORUM HAYDİ ARKADAŞLAR İMAN KUVVETİYLE DUA EDELİM GÖRÜN BAK NELER OLUYOR

    YanıtlaSil
  24. TEKEL MAĞDURU
    Tek kelimeyle yazıklar olsun sizleri ayakta alkışlıyorum
    sizin gibi yöneticiler yeryüzüne gelmemiş daha..
    Miletvekili emekli aylığına verdiğiniz zam biz TEKEL cilere verdiğiniz aylıktan daha fazla ve üstelik bu kış gününde izin dahil 52 gün çalışmayarak vede 2 ay ücret almadan geçinen biz TEKEL cilere reva gördüğünüz bumu???
    YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN
    TÜM SENDİKA BAŞKANLARINA BURDAN SESLENİYORUM İ S T İ F A İ S T İ F A

    YanıtlaSil
  25. Ya ALLAH aşkına biz TEKEL cileri vatandaşlıktan çıkarın o zaman belki rahatlarsınız.
    Yazıklar olsun Hakkımız Zehir Zıkkım olsun..

    YanıtlaSil
  26. Sizdende bu beklenir Ey Merhamet sahipleri! Ey Demokrasi yanlıları! Ey Eşitlikten yana olanlar! Ey biz TEKEL cileri Perişan edenler!

    YanıtlaSil
  27. herkes konuşur ama hiç kimse icraat yapmaz biz meb de çalışanlar olarak sendikadan istifa ettik ben önerim herkes sendikalarda istifa etmesi gerek o zaman belki sesimizi duyururlar herkese sağlık mutluluk ve bol para getirmesi dileğiyle

    YanıtlaSil
  28. YAPMAYIN KARDEŞLERİM.ŞÜKREDELİM BU GÜNÜMÜZE.BETERİN BETERİ VAR DERLER.BUNADA ŞÜKÜR.ALLAH DEVLETİMİZE,HÜKÜMETİMİZE ZAVAL VERMESİN.BAŞIMIZDAN EKSİK ETMASİN İNŞALLAH.ALLAH BU HÖKÜMETİ VE BÖYÜKLERİMİZİ BİR ÖMÜR BOYU DAİM ETSİN,İKTİDAR ETSİN,KISACA DOSTLAR...KARDEŞ KARDEŞ YAŞAMAYA DEVAM EDELİM,EKMEĞİMİZİ GEREKİRSE BÖLÜŞELİM AMMA SAKIN ASİ GELMEYELİM HA.ALLAH RAZI OLSUN DİYELİM.BİZE BU İMKANI SUNAN BÜYÜKLERİMİZE DAİMA DUA EDELİM .HEP BİRLİKTE GÜL GİBİ YAŞAR GİDERİZ.

    YanıtlaSil
  29. arkadaş sen şükret akp de ne allah korkusu var nede kuldan utanma sarkozi cnların yanında peygamber kalır hiç olmassa kendi halkina eziyet etmiyor tek yol kızılayda eylem

    YanıtlaSil
  30. münafıklar 2 maddede degişiklik yapmışlar.çok sagolun ey aziz lamba partisi

    YanıtlaSil
  31. yukarıda, yapmayın etmeyin bu günümüze şükredelim diyen arkadaş,sen haline şüketmeye devam et senin gibiler 4/c den atılsa da şükreder.ben bir tekelci olarak beni bu hale koyanlara beni 4c ye gönderenlere, benim ve çocuklarımın haklarını haram ediyorum. senin gibiler olduğu sürece arkadaş bizleri daha çok kerterler

    YanıtlaSil
  32. bu maaş bize çok bu yılki ücret artışını çok buluyorum hak etmiyoruz arkadaşlar miilletvekillerimiz zor durumda bu yılki zammı almayalım biz aza alıştık çok para bizi şımartır bütün 4/c liler olarak gariplere yardım yapalım ALLAH yardımınızı şimdiden kabul etsin AMİNNNNNNN

    YanıtlaSil
  33. Şak şakcı kardeşim senin büyük bir ihtimalle iktidardan iyi yerlerde yakınların var bir şekilde telafi ediyorsunki böyle 4c lilere reva görülen haksızlıgı hukuksuzlugu vijdansızlıgı pişkinlikle karşılıyorsun ama şunu bilki haksızlıgın tarafı olanlardanda şİkayetciyiz AHİRETTE Eger bu ülkede fedakarlık gerekiyorsa mal varlıgına gelir seviyesine göre fedakarlıklar uygulansınki gerçek müslümanların devleti yönettiginden emin olalım en güzel siyasi politik sözlerle insanları ikna edebilirler ama uygulamaların özünü aslını iyi tahlil etmek ve tarafsız yorumlamak gerekir vijdan sahibi olanlar kendileri için istediklerini herkes için ister adaletten hiçbir şart altında ayrılmaz.Ayrıca size HAZRETİ-ÖMER,R.A BİRŞEY İFADE EDİYORMU GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM.

    YanıtlaSil
  34. EY 4C LİLER SİZLER HALA MEMUR SEN EGİTİM BİR SEN,demisiniz niye hala tepki göstermek için istifa etmiyorsunuz bilmiyormusunuzki sendikaların üye kaybetmeye hiç tahammülleri yok

    YanıtlaSil
  35. EL İNSAF ARKADAŞ PES VALLAHA.YUKARIDAKİ YAZIDAN MEMNUN BİR 4 C ZEDE SONUCU ÇIKARABİLMİŞ ARKADAŞLARA BİRAZ MİZAH DİYORUM.İNSAF DİYORUM.

    YanıtlaSil
  36. 4 C DE ŞEKER İŞÇİLERİDE OLACAKMI ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERSİN

    YanıtlaSil
  37. selam arkaadslar biz 4/c li olarak topluca sendikalardan istifa etmemiz lazim..sendika olmazsa hükümet haklarımızı vercek..ben buna inanıyorum.

    YanıtlaSil
  38. kardeşim herkes dert yanmış bunlar şerfsizin ta kendisi daha yenimi anladınız .organize olup eylem yapmaya ne dersiniz

    YanıtlaSil
  39. allah nasıl bilirse öyle yapsın sizi AKP yönetimi.bu 4.C ler sizin gözünüzde nedir?revamı ya bu kış gününde cıkış 2 ay maaş yok aile yardımı yok yok yok sizin taaa A......... S

    YanıtlaSil
  40. 4/clilerin sorunları kimin umrundaki onlar insan deyil çünkü sana iş vermişiz ona şükret diyen bir zihniyet varken karşımızda olacağı budur. birde sendikalar var napıyorlar kendileri için olduğu zaman aman gelin üyemiz olun ama işleri bittiği gün kimse den ses yok .bizler 11 ay çalışma bir ay ücretsiz izin diyorlar ya ama biz 40 gün sonra çağrıldık sendikalardan birisi çıkıp bişi söylemiyo....ayıp be utansınlar sorumlusu kimse .kış günü evkirası .ondan geçtim ya çocuklar bunlar güya bu ülkenin geliceği lanet olsun böyle hayata. zıkkım olsun ..ooooooo rrrrrrr.çççççç oooooo........,

    YanıtlaSil
  41. kork ALLAHtan korkmayandan demişler

    YanıtlaSil
  42. ZALİMLER VİCDANSIZLAR TVLERE ÇIKIPTA KENDİNİZİ MAZLUM KONUMUNA SOKMAYIN BUNU BİLİN HERYERDE RABİM VAR O HER ŞEYİ GÖRÜYOR BÜTÜN TVLERİ ELDE ETİNİZ İSTEDİĞİNİZİ YAPIYORSUNUZ BU NEYE BENZİYOR BİLİYORMUSUNUZ AKPLİLER AKPDE BAŞTA OLANLAR BÜTÜN MİLETVEKİLER SİZLERİ AYNEN FİRAVUN VE NEMRUT VE KARUNLARA BENZETİYOM ELBET YERİN DİBİNİ BOLUYACAKSINIZ OZAMANDA ÖLE SALTANATI YAŞAYINDA GÖREYİM SİZİ EY ZALİM PARTİ AKP

    YanıtlaSil
  43. Bahsettiğimiz kişilerin hepsi müslüman gözüküyor camiye gidiyor. bu kadar haksılık yaptıktan sonra nasıl doğruyum müslümanım deyip nasıl Allaha el açıp dua ediyor acaba bilen varmı

    YanıtlaSil
  44. arkadaşlar bende 4/c liyim içimizden biri öncülük yapsın 45 bin kişiyiz meydanlara dökülelim.

    YanıtlaSil
  45. nediyeyim biz onları ALLAHAhavale ettik ALLAH onları ıslah etsin

    YanıtlaSil
  46. Yavuz 4/C li26 Ocak 2012 01:09

    Sayın Yetkili merçiler Bu halkın seçmiş oldugu vekiller olarak halkın haklarını ve cıkarlarını korumak için bizler sizleri meclise gönderdik Fakat Kendi cıkarlarınız için evet diyorsunuz 45 Bin 4/C için tutarlı yapmış oldugunuz bir şey yok 4/C liler sanki Türkiye Cumuhriyeti vatandaşı degil verilen kararlara bakınca öyle görünüyor.Bizlerinde insan oldugunu lütfen hatırlayın.Sadece seçimde hatırlamayın Dünyayı Toz penbe görünce degil darbesini yeyince görürsün diye bir söz vardır.Sayın yetkililer Allah BÜYÜKTÜR.

    YanıtlaSil
  47. SAYIN YETKİLİLER B.A.T FİRMASINDAN AYRILAN LARADA 4/C
    HAKKI VERSENİZ NE OLUR SANKİ

    YanıtlaSil
  48. MEHMET GÜNHAN....
    Sayın yetkililer 4/C lilere yapılan bu haksızlık Allah aşkına bir son bulsun artık... (Son bulsun derken işine son verilsin anlamı anlamayınız lütfen.)Sabahtan akşama kadrolu öğretmenlerle baş başa aynen çalışıyoruz aysonunda ise daima hüsrana uğruyoruz adalet ve kalkınma partisinin adaleti bu mudur Allah aşkına cevap bekliyorum 5 senelik hakkımı milletime helal ediyorum ama bizi sömnüren zihniyete haram olsun....Güldüren Allah ağletmasınıda bilir...ÖDE MAZLUMUN MAAŞINI (HAKKIYLA)ALMA AHINI!!!...Alırsan mazlumun ahını çıkar haram olur değil mi?...

    YanıtlaSil
  49. Sayın Başbakanımız 2023 hedefinden bahsettiğinde duygulanmamak elde değil,ama bu hedefleri kiminle,kimlerle nasıl başaracaksınız.30-35 yaşlarında genç, dinamik 45.000 İnsandan bahsediyoruz,bu arkadaşlardan aldığınız verim % 25-30 civarında,bunu & 100 yapabilirsiniz.Türkiye de çalışanlar için çok acil yeni düzenleme(Reform)yapılmazsa bu hedefleri yakalamamız mümkün değil.

    YanıtlaSil
  50. 4/c lilerin ahı tuta inşallah.. c4 olup patlaya kendilerine. bu vebali taşımaya devam etsinler...Allah büyüktür... izleyip görecez..

    YanıtlaSil
  51. SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR. SAYIN BAŞBAKANIMIZ VE BAKANIMIZ DULLARA NEDEN YARDIM ETMİYORLAR. BEN 18 YILDIR DULUM.TEKEL MAĞDURUYUM. ÇOCUKLARIM 18 ÜZERİNDE. İŞ YOK PARA YOK. EVLENMELERİ LAZIM. HERKESLER ALIYOR YARDIM ASIL BİZİM GİBİ ASLEN ALMASI GEREKEN DULLARA DUL YARDIMI NEDEN YOK. ASIL MAĞDURLAR BEN VE BENİM GİBİLER . VİCDANLARINA DUYURSUN RABBİM.HİZMET YILIMI DOLDURMUŞ BULUNMAKTAYIM.YAŞTAN DOLAYI 3. SENE 8 AY BEKLEMEK ZORUNDA KALDIM. AYRICA 800 MAAŞLA 3 YILDIR 4.C STATÜSÜNDE ÇALIŞMAKTAYIM. MİLLETE MUHTAÇ OLDUM. EMEKLİ ETSİNLER DE HAYIRLISIYLA MAAAŞIM BARİ ARTAR BİRAZ. LÜTFEN BU YAZIMI BAŞBAKANA BAKANA DUYURUN. SALICAKLA.

    YanıtlaSil
  52. 4 c liyken başvurduğum kamu kurumunu kazandım istifamı vererek kadrolu 5 yıldır çalışmaktayım ve çalıştığım kurumda şimdi özelleşti tekrar 4 c hakım varmı yokmu acaba haksızlık değilmi acaba nihayetinde kadrosu alınan 4 cye gidiyor cevap istiyorum

    YanıtlaSil
  53. 4 c liyken başvurduğum kamu kurumunu kazandım istifamı vererek kadrolu 5 yıldır çalışmaktayım ve çalıştığım kurumda şimdi özelleşti tekrar 4 c hakım varmı yokmu acaba haksızlık değilmi acaba nihayetinde kadrosu alınan 4 cye gidiyor cevap istiyorum

    Özelleştirilme neticesinde 4/C olarak çalışan ve daha sonra bir şekilde başka kamu kurumuna işçi olarak başlayan ve buradaki kurumu da özelleşen kamu işçisi çalışanların ikince defa 4/C olma şansı malesef bulunmamaktadır.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com