Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

9 Ocak 2012 Pazartesi

2012 Yılı TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 4/C Bakanlar Kurulu Kararı


2012 Yılı TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 4/C Bakanlar Kurulu Kararı
2012 yılında Türkiye İstatistik Kurumunda 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalıştırılacak personele ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi.
“Türkiye İstatistik Kurumunda 2012 Yılında Geçici Personel Çalıştırılması ile Kurum Dışından Görevlendirilecek Kamu Personeline İlişkin Usul ve Esasların Belirlenmesi ve Ödenecek Ücretlere Dair Karar” Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylanarak yürürlüğe girmiştir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Söz konusu karar uyarınca istihdam edilecek personel sözleşmelerini imzalayarak görevlerine başlamıştır.
Her yıl olduğu gibi, 2012 TÜİK 4/C Bakanlar Kurulu Kararını yayımlayarak, kararda yer alan düzenlemelere ilişkin olarak personeli bilgilendirmeyi görev biliyoruz.
2011 YILINA GÖRE 2012 YILI BAKANLAR KURULU KARARINDA AŞAĞIDAKİ DEĞİŞİKLİKLER TESPİT EDİLMİŞTİR.
1-2011 yılında en fazla 2.000 personel istihdam edilirken, 2012 yılında 2.500 kişiye yükselmiştir.
2-2011 yılında sözleşmeler 23.12.2011 tarihine kadar düzenlenirken 2012 yılında 31.12.2012 tarihine kadar düzenlenmiştir.
3-Tüm tahsil durumlarına göre puanlara 900 ilave edilerek, ücretlerde ortalama net 45 TL civarında artış yapılmıştır. Bu miktara 2012 yılında ödenecek yüze 2.79 enflasyon farkı ile 2012 yılı memur maaş zammı dâhil değildir.
4-666 sayılı KHK kapsamında yapılan düzenleme ile fazla çalışma ücretinde eksilme olup olmayacağı bu ay yapılacak uygulama ile ortaya çıkacaktır.
5-Sözleşme feshine ilişkin kurallara detaylı bir şekilde yer verilerek, 657 sayılı Yasanın 125 inci maddesindeki disiplin cezalarına benzer düzenleme yapılmıştır.
Buna göre, bir yıl içerisinde iki defa uyarma ve kınama cezasını gerektiren fiillerden herhangi birini işleyenlerin veya bir defa kademe ilerlemesini durdurma gerektiren fillerden herhangi birini işleyenlerin sözleşmeleri feshedilecektir.
Bu düzenlemelerde sendikamız tarafından alınan yargı kararlarının dikkate alındığı görülmektedir.
6-Mazeret izinleri konusunda sendikamız tarafından başvuruya uygun olarak 657 sayılı Devlet Memurlarıyla paralel düzenleme yapılarak;
Geçici personelin isteği üzerine eşinin doğum yapması, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, eşinin, çocuğunun kendisinin veya eşinin ana, baba veya kardeşinin ölümü halinde verilecek izin süresi 3 günden 7 güne çıkarılmıştır.
Ayrıca, 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için ilk altı ayda günde toplam 1.5 saat olan izin süresi 3 saate çıkarılmıştır. İkinci altı ay için günde toplam 1.5 saat izin verilecektir.
TÜİK Bakanlar Kurulu Kararı İçin Tıklayınız
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

15 yorum:

  1. köleliğin yasalarla resmileştirmek buna denir

    YanıtlaSil
  2. Herkes yüreğindekini,kalbindekini,kafasındakini apaçık ve hiç çekinmeden, korkmadan,kıvırmadan her ortamda her kime karşı olursa olsun yüksek sesle konuşsun haykırsın lütven yeter bu kadar beyefendilik sadece biz bize buralarda söyleşilerle yetinme zamanı çoktan gelip geçti 4c liler top yekün patlamalı artık yoksa çoluğun çocuğun geleceği kötüye gidiyor şakşakcılar şakşakcılıgı aşırı iyimserlerde daha gerçekçi olmaya başlasın artık gerçeklere dönelim artık.Karşınızda nasıl bir anlayışın oldugunu görün artık.

    YanıtlaSil
  3. Sözleşmeye bakın 4c li ayrıca dışarda ek iş yapıp gelir elde edemezmiş Arkadaşlar bunu hazırlayan müslüman evlatları bakanlar kurulumuz Başbakanımız hatta Cumhurbaşkanımız Millet vekillerini söylememe bile gerek yok bukadar yüksek gelire ve devlet imkanlarına rağmen çeşitli işlerini kayyumla veya çoluk çocugu ile yürütüp ülkenin pastasından büyük dilimler alırken kışı sogukta geçiren imkansızlıklar içinde kıvranan 4c lilere ek gelir elde edemessin şeklinde sözleşme imzalatıyorlar vay müslüman akp li kardeşlerim vay tam çakallık.

    YanıtlaSil
  4. 4 c sorunu baya bir devlet sorunu hale geldi biz hangi ülkede yaşıyoruz bizim hakımız yokmu nerde bu devlet sayın başbakanımız verdi sözü tutsun.

    YanıtlaSil
  5. evet artıkbir şeyler yapmalı belkide bir çok şey yapmalıııııı

    YanıtlaSil
  6. Evet bunlarada bu yakışır TEKEL Mağdurları nerdesiniz nezamana kadar bu suskunluğumuz yeter artık yeter.
    Sendikalar nerdesiniz sizlerede yazıklar olsun..
    kendilerine yaptıkları zam artışı kadar bile değil aylığımız....

    YanıtlaSil
  7. Sayın devleti yöneten efendiler 4c lileri yıllarca çalıştıkları kurumlarda ha sattık ha satıyoruz ha işsizlik ha ne oldugu belirsiz ortamlar ha açlık sefalet gelecek korkusu sonunda ikinci sınıf insanlar toplulugu haksızlık hukuksuzluk adaletsizlik vijdansızlık bu nedir be ailelerimizin ve bizlerin sağlığı ve piskolojisi bozuldu insanlara cinnetmi geçirteceksiniz yeter artık herşeyin bir sonu var mutlaka ALLAH,korkusu olmayan sizlerin sonu nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  8. ŞAKŞAKCILAR EN AZ BİZLERE BU ZULMÜ YAŞATANLAR KADAR VEBALDESİNİZ ALLAH,ınızdan bulun

    YanıtlaSil
  9. ben geçici on yıllık belediye işcisiydim yeni gelen akp li başkan iş akdimi askıya aldı ikibuçuk senedir süründürüyor mahkemeye kazandık temizde kararı bozdurdu bir yıl içinde altı ay askıya alıp altı ay çalıştıra bilir kararı çıktı ama daha önce dediği gibi.kanun da benim yasada benim hükümette benim bildiğinizi yapın sizi çalıştırmam demişti.ve çalıştırmıyorda bunun neresi müslüman adalet neresinde.başbakanın bundan haberi var bizim gibi olanlar için yasa bekliyorduk ama çıkarmadılar millet vekilleri kendi ceblerinin derdine düşdü senin dört çocuğun okuyormuş önöversite öğrencin varmış kimin umurunda şunu bilinki bardağın dolmasına bir damla kaldı her makama şikayet ettim sonuç çıkmadı sizi ancak hakimler hakimi ALLAHA havale ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. evet arkadaşlar artık birleşmeli ve meydanlara inmeliyiz çözüm orası biz oturdukça tepemize her zaman binilecek kimseye itimat etmeyin sendika vs...kimseye birleşelim inelim ankarada meydanlara başka yapılacak birşey kalmadı..

    YanıtlaSil
  11. aynen oyle bırleştırıp ankara ya gıdıp hakkımızıgucumuzu bırleştırıp savaşmalıyız ya hep yada hıc bırımız dırenmelıyız kazanmalıyız cocuklarımız ıcın uyanın tekelcıler

    YanıtlaSil
  12. Yahu sen birleşip kiminle savaşacaksın.Şu memlekette asgari ücretle çalışanlar var. Hep üstüne bakma.Bir de alttındakilere bak ve haline şükret.Tabi alışmışsınız. yattığınız yerden 2000-2500 Tl. almayı onu arıyorsunuz.Geçti borun pazarı.

    YanıtlaSil
  13. senin gibi şakşakçılar asgari ücrete devam edebilirsiniz.bizler yattığımız için değil sizin gibi hayvanca düşünemediğimiz için hakkımızı arıyoruz.sen hükümet yandaşlığı yaparak onların verdiği üç beş liranın çanağını yalayarak baba demeye devam et siteyide meşgul etme burası madur insanların yeri çanakçıların (yalaka ve şakşakçıların)değil.kısaca df.anlayana...

    YanıtlaSil
  14. Ya bir şeyi merak ediyorum bakanlar kurulunun yaptığı açıklamada geçici memur statüsünde yani 2011 nka çalışmasında görev alanlar için de geçerli mi bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  15. DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR BİZLER NE KADAR MADUR OLURSAK OLALAIM BAZILARI MALESEF ANLAMIYOR ANLAMAKTA İSTEMİYOR.TÜM 657/4.C KARDEŞLERİM BİZLER NEKADAR SEFALET ÇEKERSEK ÇEKELİM BUNU BİLDİKLERİ HALDE SESİMİZİ DUYMAMAZLIKTAN GELİYORLAR ŞÖYLE BİR SÖZ VAR CAMİ NEKADAR BÜYÜK OLURSA OLSUN İMAM BİLDİĞİNİ OKUR BU HÜKÜMEKTE BİZLERE KARŞI ÖYLE YAPIYOR.RABBİM HAKKIMIZI İCRA ETSİN BİZLER HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ.TÜM MADUR ARKADAŞLARIMA SAYGILAR SUNUYORUM RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com