Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

24 Temmuz 2011 Pazar

4/C li Personel Fitrelik Oldu



4/C li Personel Fitrelik Oldu
İslamın Müslümanlara yüklediği yardım yükümlülüğüne göre senin ekonomik durumun iyidir. Dinen zengin sayılmaktasın. Öyle ise servetinin kırkta birini ayırıp çevrende gördüğün ihtiyaç sahiplerine Allah'ın emri olarak vereceksin. Hem öylesine vereceksin ki; sen verdiğin için minnet etmek şöyle dursun, onlar aldığı için minnet duyacaksın, seni borçtan kurtardıkları için teşekkür etme ihtiyacı hissedeceksin denilmektedir.
Çağımızın gereksinimleri karşısında ekonomik güçleri yeterli olmayan 4/C personelinin fitre almasında dinen bir sakınca görülmemiştir.Hükümetin biz onlara devletin kapılarını açtık, devlette iş verdik diye savunduğu 4/C statüsünün geldiği durum içler acısıdır.Fitre almasında sakınca bulunmayan 4/C li geçici personelin ne kadar mağdur durumda olduğu ortadadır.Hali hazırda bir çalışma yapılmayan 4/C personeline ne zaman müjdeli haber geleceği merak konusudur.Aslında şuda bir gerçektir bu Hükümet döneminde 2 kere kadro çalışması yapılıp 4/C personeli ayrı tutulunca kadro bir hayal görünümündedir.Allahtan ümit kesilmez düşüncesinde olan 4/C liye umarız istedikleri haklar en kısa zamanda verilir.

HakSen Ekonomi servisi tarafından yapılan araştırmaya göre, 4/C'li çalışan geçici personele fitre verilebileceği tespit edildi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) tarafından yapılan araştırma sonucunda, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personele fitre verilebileceği tespit edildi. HAKSEN tarafından yapılan araştırmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2011 yılında belirlenen fitre miktarı ile 4/C’li personelin aylık ortalama geliri baz alındı.

Haksen tarafından yapılan araştırmaya göre, 4/C'li çalışan geçici personele sadaka-ı fıtır (fitre) verilebileceği tespit edildi. 4/C'linin 2011 yılı aylık ortalama gelirinin 806 TL olarak hesaplandığı araştırmaya göre, Ramazan ayında Din İşleri Yüksek Kurulunun belirlediği günlük 7. 5 TL baz alındığında dört kişilik bir 4/C'li ailesinin Ramazan ayındaki gıda harcamasına 870 TL ayırması gerekiyor. Bu nedenle, 4/C'li personele fitre verilmesinde dini açıdan hiçbir sakınca bulunmadığı belirtiliyor.
ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) tarafından yapılan araştırma sonucunda, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personele fitre verilebileceği tespit edildi. Haksen tarafından yapılan araştırmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2011 yılında belirlenen fitre miktarı ile 4/C'li personelin aylık ortalama geliri baz alındı.
-DİYANETE GÖRE FİTRE ASGARİ 7. 5 TL-
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Açıklamada, Türkiye'nin sosyo-ekonomik durumu ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulunduran Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 2011 yılı Ramazan ayından 2012 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 7. 5 TL olarak tespit ettiği ifade edilerek, "Ayrıca alınan kararda, bu miktarın, asgari miktar olduğu, sadaka-i fıtır da verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı belirtilmiştir" denildi.
-4/C'LİNİN ORTALAMA AYLIK GELİRİ 806 TL-
Yılın 11 ayı aylık ödenen ilköğretim mezunu bir 4/C'linin 2011 yılı aylık ortalama gelirinin 806 TL olarak hesaplandığı araştırmaya göre Ramazan ayında Din İşleri Yüksek Kurulu'nun belirlediği günlük 7. 5 TL baz alındığında dört kişilik bir 4/C'li ailesinin Ramazan ayındaki gıda harcamasına 870 TL ayırması gerekiyor.
Aylık gelirinin tamamını dahi gıda harcamasına yetmeyen 4/C'linin, kira, ulaşım, haberleşme, elektrik, su gibi temel harcamalarını ise ancak borçlanarak karşılayabiliyor.
Bu nedenle, 4/C'li personele fitre verilmesinde dini açıdan hiçbir sakınca bulunmadığı belirtiliyor.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Sakın ha hükümet yetkilileri duymasın eyer duysalar Tekel yada 4/c lilere fitre verileceğini. Fitre verecekleri tespit edip, Çalışıyorsa İşinden eder, Çalışmıyor serbest meslek ise içeri atar ona göre.. Hani biz TEKEL cilere merhamet ettiklerini söylüyor ya bunlar işte bunların merhameti ?? Hey VİCDANSIZ ve İNSAFSIZ’lar Her yıl ramazanda FİTRE ve ZEKAT Verirken şimdi biz eski TEKEL Çalışanlarını Fitre ve Zekata Muhtaç ettiniz ?? Siz bizim Daimi işimizi elimizden aldınız, Kadrolu işimizi elimizden aldınız, 1200 TL İle 1500 TL Arasında olan aylığımızı 850 TL’ye düşürdünüz, Dişimizle tırnağımızla edinmiş olduğumuz tüm özlük ve sosyal haklarımızı elimizden aldınız, 19 Yıl Daimi işte çalışıyorken GEÇİCİ Olarak hem de en berbat iş ne ise onda çalıştırmaya mecbur bıraktınız??, Ekmeğe muhtaç ettiniz Ekmeğe, Ailece Çoluk çocuk perişan ettiniz bizleri, ANKARA’ da eksi 18 derecede havuzlara attınız?? Biber Gazı sıktınız?? Coplarla Kovaladınız?? Birde kalkık devletin kapılarını açtık diyorsunuz???Neye dayanarak Devlet kapısını açtık diyorsunuz?? Asıl Biz TEKEL cilere açık olan Devlet kapısını Kapatan adeta Yüzümüze çarpan sizler değilmisiniz....Daha hala her yıl işbaşı ettiğimizde bizden 110 TL Damga pulu alıyorsunuz.. bunlar haksızlık değimli ?? Zülüm Değil mi ?? Adaletsizliğin ta kendisi değil mi ?? Sizler biz TEKEL’cileri yan gelip yatmakla,, Devletin malı Deniz yemeyen domuz ve Yetimin Hakkını yemekle itham ettiniz.. Oysa bende buradan diyorum ki?? İmza yetkisine bile sahip olmayan İşçiler, eyer sizin bu biz TEKEL cilere itham ettiğiniz şeyleri yapıyorsak ALLAH bin türlü belamızı versin. ve bunları yapmaktan yine ALLAH ’a sığınırız… Ama yapmadığımız halde bunları bizlere atfen söylenmişse Sizleri de ALLAH ‘a Havale ediyorum… ve hakkımızı helal etmiyoruz..ALLAH tan korkun daimi işimizi Kadromuzu elimizden alanlar 850 TL ye çalışan biz 4/c li olarak çalışanlara aile yardımını bile çok gördünüz Aile yardımını tüm çalışanlara verdiniz TEKEL yani 4/c likere vermediniz ?? Ya ne TEKEL cilere olan Kininiz Nefretiniz..???? Ne diyelim ALLAH şu Mubarek günler yaklaşırken Haklıya Hakkını veren ve Haksızlık edene Hakkımızı alanada Mustahakkını versin...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com