Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Memur Sen: Bu Toplu Sözleşmelerde 4/C lilere Özel Önem Vereceğiz



Memur Sen: Bu Toplu Sözleşmelerde 4/C lilere Özel Önem Vereceğiz
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasada yapılan değişiklikle toplu görüşmenin bittiğini, kesinlikle toplu sözleşme imzalayacaklarını belirterek, "Bunun 15 Ağustos, 15 Eylül, 15 Ekim olması önemli değil.Önemli olan 1 ocak 2012 maaşlarına toplu sözleşmenin sonuçlarının yansımasıdır" dedi.
Başkan Gündoğdu yapılacak olan toplu sözleşmelerde kadro alamayan 13 bin civarında sözleşmeli personele ve 4/C li geçici personele özel önem vereceklerini vurguladı.Konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, il temsilcileri ve sendika uzmanları, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sosyal Tesislerindeki Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısında bir araya geldi. Toplu sözleşme hakkını "Söke söke" aldıklarını dile getiren Gündoğdu, bir tek memurun iş güvencesine dokundurtmadan bu hakkı elde ettiklerini belirtti. Gündoğdu, son toplu görüşmeyi adeta toplu sözleşme gibi sonuçlandırmanın da önemli bir zafer olduğunu ifade etti.

www.4cmagdurlari.blogspot.com
Referandumun da "darbeci devletten" kurtulmak için bir fırsat olduğunu ve bunun iyi kullanıldığını söyleyen Gündoğdu, bu süreçte tüm teşkilatın kendilerine verilen görevi başarıyla yerine getirdiğini kaydetti. Millet iradesinin galip gelmesiyle "darbecilerin tarihin çöp sepetindeki yerini aldığını" belirten Gündoğdu, referandumla sistemi millete döndürdüklerini, yeni anayasayla da milletin geleceğinin aydınlatılacağını ifade etti.
Sözleşmeli personelin kadroya kavuşmasının son dönemde kazandıkları bir diğer zafer olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, yetkili sendika sayısını yediye çıkardıklarını vurguladı. Gündoğdu, 515 bin üye ile Türkiye'nin en büyük, en diri sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.
-TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ-
Ahmet Gündoğdu, önlerindeki en acil konunun ise toplu sözleşme hakkının kullanılmasında ikincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Hükümete sesleniyorum, acaba yasayı çıkarmasak yeniden toplu görüşür müyüz? gibi asla bir yol arayışında olmasınlar. Anayasada yapılan değişiklik toplu görüşmeyi bitirmiştir. Kesinlikle toplu sözleşme imzalayacağız. Bunun 15 Ağustos, 15 Eylül, 15 Ekim olması önemli değil. Önemli olan 1 Ocak 2012 maaşlarına toplu sözleşmenin sonuçlarının yansımasıdır.

Keşke siyasi partiler mızıkçılık etmeseydi, Meclis i oyamasaydı da 2. 5 milyon memur, 9 milyon emeklinin sorunlarını Meclis te görüşseydi. İkincil mevzuat çalışması ekimde ilk gündem maddesi yapılabilir. Ekim 15 olmadan ikincil mevzuat çıkarılıp ekim ayında toplu sözleşme bitirilebilir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Uyuşmazlık durumlarında kararları bağlayıcı olacak Hakem Kurulunun yapısını önemsediklerini dile getiren Gündoğdu, ikincil mevzuat üzerinde yüzde 80'lik bir uzlaşma sağlandığını vurguladı. Kamu görevlerinin sendikaya üye olmasının önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik düzenlemelerin takipçisi olacaklarını ifade eden Gündoğdu, bazı kumu kurumlarında 13 bin civarında sözleşmeli personel kaldığını, bunların kadroya alınmasına çalışacaklarını, 4/C lilere bu toplu sözleşme döneminde özel önem vereceklerini bildirdi.
İşsizlik sorununa da değinen Gündoğdu, kamuda 150 bin öğretmene, bunun yanında çok sayıda hizmetli, hemşire, teknisyen gibi kadroya ihtiyaç olduğuna dikkati çekti. Kamudaki ihtiyaçların karşılanması için acil olarak 300 bin kişiye iş verilebileceğini belirten Gündoğdu, bunun işsizliği önlemeye önemli bir katkı sağlayacağını, ayrıca özel sektöre örnek olunacağını söyledi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

8 yorum:

  1. sen önce söz verilen aile yardımını alda

    YanıtlaSil
  2. Sayın Gündoğdu 4-C lilere önem özel versen ne fark edece siz değilmiydiniz seçim öncesi 4-c lileride Aile yardımı alacaklarını söyleyen ne oldu ?? Hiç bir şey bu işler yandaş yada candaş olmakla olmuyor beyler... Adamların yani akp nin ( 4-c lilere özel kini, bitmek tükenmek bitmeyen bir nefreti ve TEKEL cilerin Ailelerini perişan etmek için özel çaba ve gayretlerini) umarım sizde görüyor , duyuyor ve farkındasınız... Düşüne biliyor musunuz gündoğdu 18 yıl Devletin Daimi işinde tüm sadakat ve özverinle çalışacaksın ve gün gelecek o kurumu birileri özelleştirme adı altında (kapatacak) çünki benim çalıştığım tütün işlemesi kapandı, ve bizim tam 18 yıllık Emeğimizi, Ekmeğimizi, tüm kazanımlarımızı, Kadromuzu, Daimi işimizi kısacası tüm kazanım ve edinimlerimizi yer bir edecek... Evet aynen böyle varmı başka izahatı bunun ?? Kapanan kurumda çalışan tüm (güvenlik memur ve Eksper) leri özlük haklarıyla diğer kurumlara dağıtacak!! geriye kalan işçileride inanın kendi adıma konuşuyorum adeta lazımlık gibi kullanacaksın .. çünki 10 ay 8 gün çalıştırıyor ve 22 gün izin toplam 11 ay... evet aynen böyle ve aylık ise askari ücret şimdi dersiniz neden askari ücret çünki: 1 ay ücret almıyorsun ve her yıl sözleşme yenilendiği için 110 Tl de damga pulu parası yatırıyorsun bunlarıda hesapladığın zaman askari ücretin ta kendisi oluyor... Birde şunu Özellikle belirtmek isterim eyer şuanda emekli olabilsem ki yaştan dolayı olamıyorum olabilsem tam 1400 TL Aylık alacağım ?? Ama şuanda çalışmama rağman 850 TL aylık alıyorum ??... Bu yapılanlar acaba dünyanın başka bir ülkesinde uygulanıyor mudur?. Bakın biz TEKEL ciler sırf bize yapılan bu haksızlıkları dile getirmek ve varolan haklarımızı korumak için ANKARA da 78 gün direndik nemi oldu?? Coplandık,Mahalle mahalle kovalandık, Havuzlara atıldık ve biber gazıyla dağıtılmaya çalışıldık.. Peki tüm bunlara siz ve diğer sendikalar şahit oldunuz ne yaptınız??? TEKEL cilere yapılan bu haksızlık için Türk iş dahil kim ne yaptı ??? Hiç kimse bir şey yapmadı şu sözleşmelerin yapıldığı dönemlerde hükümeti hangi sendika ya yazık günah bu TEKEL yada 4-c liler 850 TL ile geçinilmez bunlarda bir zamanlar kadrolu İşçiydi Daimi çalışıyordu dedi yada diyor hiç kimse.. Her neyse el şu mübarek günlerde RABBİM Kerim ve Rahimdir mutlaka haklının hakkını verecektir.....

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar ben imza yetkili muhasebe müdürlüğü yaparken (resmi gazetede yayınlanmıştır) 4/c statüsünde çalışan mağdurlardan biriyim. Yorum sizin.

    YanıtlaSil
  4. Televizyonlara çıkıp müjdeledikleri aile yardımını veremediler. Bizler için ne yapabilecekler (özelleştirmeden gelen 4/c liler) işleri güçleri boş vaadler. Biz gasp edilen kadromuzu ve özlük haklarımızı istiyoruz, Ne fazlasını ve nede eksiğini gerisi laf.

    YanıtlaSil
  5. ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN YALANCI GAYTAN BIYIKLI İSLAMI ÇIKAR UĞRUNA KULLANANLAR MEMUR SEN NEREYE KADAR KANDIRACAKSINIZ 4/C LİLERİ

    YanıtlaSil
  6. bugün açıklanan son özelleştirme haberinde (köprü ve otoyol) personelin özellelştirmeden ayrı tutulacağı belirtiliyor bunun açıklaması ne?

    YanıtlaSil
  7. Memur-sen sendikamız geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşmede hakkımızı aramadı.bütün işler bitti şimdi 4c ye önem vereceğiz diyor....Kime karşı sözünü geçirecek ben bilemiyorum...inşallah ben yanılmış olurum..205 bin 4b liye kadro ve aile yardımı verirken 4c'lilerin çocukları yok hepsi bekar demek ki o mantıkla işliyor bu sistem....AKP ye memur-sen sendikamız,(bende üyeyim...)eli bağlı,ağzı bantlı olarak gidiyor...????Kapalı kapılar ardın da bir kelime ile sendikayı susturuyorlar...(Ağızlarda bir kemik aşağı yukarı dolaştırıyorlar).....AKP hükümeti bizim elimizden kadrolarmızı gasp etti...Bizi açlığa çoluk çocuğumuza karşı rezil etti...Böyle bir adalet olmaz.AKP önce yaptığı adaletsizlikleri vicdanına bir sorsun, sayın Başbakanımız ve onun bakanları...biz nasıl maddi yönden sıkıntı çekiyorsak Cenabı-Allak'ta onların yakınlarından çıkarsın........????Bizler hakkımızı istiyoruz...Dilenci durumuna düştük..Bankalara borçlandık işin içinden çıkamıyoruzz..İnşallah Allah dostu olan birileri bizleri de görür.Bu durma bi dur.....

    YanıtlaSil
  8. valahi doğuru söylemişsin ağzına sağlık

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com