Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Sözleşmeli Çalışanları Tatmin Edecek Bir Açıklamayı Devlet Personel Başkanlığı Yapmalı


Sözleşmeli Çalışanları Tatmin Edecek Bir Açıklamayı Devlet Personel Başkanlığı Yapmalı
Sözleşmelilere kadro vereceğini söyleyen Hükümet, konuyu yılan hikayesine çevirdi.Seçimden önce kadro verileceğine kesin gözüyle bakılırken şimdi ise kadro hayalleri seçim sonrasına kaldı.Sözleşmelilerin yanı sıra 4/C li personelde ALLAH'tan ümit kesilmez düşüncesiyle kadrodan nasibimizi alırmıyız beklentisinde.Hükümetin artık 4/C li personele üvey evlat muamelesi yapmadan bir an evvel kadro vermeleri lazım.Bu insanların çektikleri hiç mi göz önünde bulundurulmuyor.210 bin geçici işçiye kadro verilirken neden 4/C liler kapsam dışı bırakıldı hala aklımız almıyor.Bu insanlar 11 ay düşük ücretli daha ne kadar dayanabilecekler.Gelişmeleri ilerde göreceğiz.
Maliye Bakanlığı, 8 yıldır kamu personel istihdamını alt üst etti. Bütçe Kanunlarına koydurduğu, bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde 50'sine atama yapılabileceği yönündeki kuraldan dolayı, kamu kurumları istihdamda, sözleşmeli personele yöneldi. Başlangıçta, hizmet götürülemeyen yerlerde istihdam sağladığı için olumlu karşılanan bu uygulama, yarattığı sıkıntılar nedeniyle artık tüm Bakanlıkların en büyük sıkıntısı olmuştur. Yaşanan sıkıntılar, Başbakan Erdoğan'ın "sözleşmeli personeli kadroya alacağız" sözüyle önemli bir noktaya gelmiş görünmektedir.
Ancak, Başbakanın "kadroya alacağız" sözüne rağmen, sözleşmeli adaylarda, bu söz bir seçim vaadi olarak görülmekte ve tüm seçim vaatlarina olduğu gibi bu vaatede ihtiyatla yaklaşılmaktadır. 22 Nisan'da memurlar.net'te yer alan ankette, 52 bin oy kullanılmıştır. Ancak ziyaretçilerin yüzde 57'si açılamayı inandırıcı bulmadığını ve seçim vaadi olarak gördüğünü belirtmiştir.
Sözleşmeli personelin kadroya ne zaman alınacağına yönelik sorular, Başbakan Erdoğan'a daha sonra da sorulmuştur. Bu soru sadece Başbakan'a değil, TV'lere çıkan sayın Hüseyin Çelik, Sayın Ömer Dinçer ve Sayın Cemil Çiçek gibi bir çok Bakana da sorulmaktadır. Hem Hüseyin Çelik hem de Cemil Çiçek, yaptıkları açıklamalarda, sürecin Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü belirtmiştir.
Tüm bu sorular ve yaşanan acelecilik, sözleşmeli personelin, seçimden önce acil olarak bu talebin gerçekleşmesini istediğini göstermektedir.
Diğer taraftan, sözleşmeli personele nasıl kadro verileceği çok önemli sorundur. Bu husus, yetki kanunuyla da olsa, ayrı bir kanunla da olsa; bunun metninin nasıl yazılacağı, istihdam zoruluğu çekilen yerlerde bundan sonra nasıl personel tutulabileceği gibi bir çok detay önemlidir. Keza, metin yazıldığında en büyük sözleşmeli personel istihdamını gerçekleştiren MEB, Sağlık Bakanlığı, Diyanet gibi kurumlardan resmi yazışma yoluyla görüş alınacağı, sosyal tarafların, sendikaların önerilerine sunulacağı gibi birden fazla detay bulunmaktadır.
Sayın Cemil Çiçek, CNNTÜRK'te yaptığı açıklamada, herkesin seçimden önce siyasetçiyi sıkıştırıp istediğini almaya çalıştığını belirtti ve "seçimden önce yetiştirebilirsek ne ala yetiştiremezsek seçimden sonraki öncelikli meselemiz bu olacak" dedi.
Bu açıklamalar, ortada bir çalışma olduğunu ancak çalışmanın aceleye getirilmeden, birden fazla detay düşünülerek yavaş yavaş götürüldüğünü göstermektedir.
İşte bu noktada, memurlar.net olarak önerimiz, kamuoyunun tatmin edilebilmesi için, bürokratik düzeyde bir açıklama yapılması ve sürece dair bilgi verilmesidir. Bu konudaki sorumluluk da, ismi en çok geçen Devlet Personel Başkanlığındadır. Bu Başkanlık bu konuda bir çalışma olup olmadığını, bu çalışmanın nasıl yürütüldüğünü ve hangi süreçlerden geçileceğini açıklayabilirse, sözleşmeli personel kamuoyu biraz daha geleceğe güvenle bakabilecektir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com