Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

31 Mayıs 2011 Salı

4/C li Personel de Kadroya Geçirilmelidir


4/C li Personel de Kadroya Geçirilmelidir
Kanal B ekranı Gündem programına katılan Ayhan Çivi 4/C lilerin sorunlarını dile getirerek Hükümetin yaptığı kadro çalışmalarına 4/C li geçici personelinde dahil edilmesini istedi.
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, sözleşmeli personele kadro verilmesi için yapılan yasal düzenlemeye 4/C'li personelin de dahil edilmesini istedi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli pozisyonda çalışan tüm personelin kadroya geçirileceği yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar nedeniyle açıklamada bulunan Çivi, kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalıştırılan diğer personelin de kapsama alınması gerektiğini söyledi. Çivi açıklamasında, "Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel pozisyonlarında görev yapan 300 bin civarında personelin kadroya geçirilmesi için hükümet tarafından çalışma yapıldığı belirtilmiştir. Ancak, söz konusu kapsamda 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personelin bulunup bulunmadığı konusunda bir açıklama yapılmamıştır. Bu nedenle binlerce 4/C li personel büyük bir umutla yapılacak kadro düzenlemesini beklemektedir" dedi.
-4/C'Lİ PERSONELİN KAFASINDA KUŞKU YARATILDI-
Çivi, ancak 6111 sayılı Torba Yasa'daki sözleşmeli personel ile ilgili düzenlemelerin 4/C'li personele uygulanmamasının, kadro konusunda büyük bir beklentiye giren 4/C'li personelin kafasında kuşku yarattığını ifade ederek, söz konusu kuşkuların giderilmesi için yetkili makamlarca bir açıklama yapılmasını istedi. Çivi, 2007 yılında 5620 sayılı Yasa ile kamuda çalışan 220 bin geçici ve mevsimlik işçinin ya kadrolu işçi olarak ya da 4/B'li sözleşmeli personel olarak atamalarının yapıldığını ifade ederek, "O dönemde kamuda çalışan 15 bin civarındaki 4/C'li personel kapsam dışında tutulmuştur. Şimdi aynı hatanın yapılmamasını umut ediyoruz. Bu vesileyle ülkemizdeki çalışma yaşamı açısından her zaman önemli bir sorun olacak olan 4/C meselesi tamamen çözülebilir. Aksi takdirde, çalışma yaşamında yeni hukuki ihtilafların ve tartışmaların gündeme gelmesi kaçınılmaz olacaktır" dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. evet kesinlikle kamuda eğer eşit düzen eşit hak ve özgürlük korumak varsa evet tek tip memur olmalı 4C gibi belirsizlikler ortadan kalkmalı

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com