Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

31 Mayıs 2011 Salı

Sözleşmelilere Seçim Öncesi Kadro Çalışmaları Sürüyor


Sözleşmelilere Seçim Öncesi Kadro Çalışmaları Sürüyor
Başbakan sözleşmeliler için 1-2 gün içinde kanun hükmünde kararname çıkabilir kafanızdan endişeleri silin dedi ama sözleşmeli kapsamının açılımını belirtmedi.Bu ne demek oluyor.Bu 4/C nin kadro çalışmalarında olup olmadığının bir muamma olduğu anlamına geliyor.Çünkü 4/C liler sözleşmeli personel statüsünde değil, geçici personel statüsündeler.Bu sebeple tüm 4/C lilerin kendi çevrelerindeki Milletvekilleri,Bakan,Milletvekili adayları,Bimer,Akim vb. kurum kişi ve önemli sahış ve kuruluşlara ulaşarak kadro arifesinde kendilerininde dahil edilmelerini ve sorunlarını belirtmeleri şart.Şunu kimse unutmasın birileri zaten uğraşıyor düşüncesiyle hareket edildiği için 4/C sorunu çözülebilmiş değil.Bu sebeple her 4/C linin ama her 4/C linin 10 dakikalarını ayırıp uğraşması demek 44 bin kişinin Hükümet kanadını dürtmesi demektir.
Bu ne demektir biliyormusunuz.Hükümetin 4/C yi düşünmesi demektir.Sizlere bir kere daha söylüyoruz.Taşın altına elinizi koyun ve 10 dakikanızı ayırarak mesaj olsun fax olsun birebir görüşme olsun ne şekilde olursa olsun 4/C den kurtulabilmeniz için elinizden gelen ne ise yapmanızdır.Aşağıda haberi sunuyoruz okuyun ve ne yapmanız gerektiği konusunda düşünün.Bu aşamaya gelmiş bir durumda ne olursa olsun diye bekleyeyim mi yoksa bir kerede ben sorunlarımı dile getirip kadro isteyeyim mi???Karar sizin.
Kadro bekleyen sözleşmeli personele, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde geldi. Bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Başbakan Erdoğan, sözleşmeli personelle ilgili kanun hükmünde kararnameyi yetiştirebilmeleri durumunda 1-2 gün içerisinde çıkarabileceklerini söyledi. "Sözleşmeli personelimiz kafasından endişesini silsin" diyen Erdoğan, düzenlemeyi yetiştirememeleri halinde ise hemen seçimin arkasından çözeceklerini, ancak seçim öncesi bitirmeyi arzuladıklarını belirtti.
ÇOĞU ÖĞRETMEN
TAKVİM'in daha önce yayınladığı haberinde de konuya dikkat çekilmişti. Haberde, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, "Halen sözleşmeli öğretmen olarak 3 yılı tamamlayanları kadroya geçirme çalışmalarımız da hızla devam ediyor" ifadesi yer almıştı. Sözleşmeli memurların büyük çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığı'nda bulunuyor. Bunu, Sağlık Bakanlığı izliyor. Özellikle öğretmen ve ebe, hemşire gibi sözleşmeliler kadroluların sahip oldukları haklardan yararlanamıyor.
SENDiKA BAŞVURDU
TÜRK Sağlık-Sen, Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'na, sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Başvuruda, tüm sözleşmeli personelin (4/B, 4/C, 4924 ve vekil ebehemşire) kadroya geçirilmesi için ivedilikle bir çalışma başlatılması talep edildi. Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci de, "Bir an önce somut adım bekliyoruz. Sözleşmeli personelin de çok fazla dayanacak hali kalmadı" dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com