Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

30 Aralık 2010 Perşembe

Torba Delik Deşik Oldu


Torba Delik Deşik Oldu
Kamu alacaklarını yeniden yapılandırması amacıyla 113 madde olarak hazırlanan torba yasa tasarısı, delik deşik oldu ve her konuda yeni eklemeler ile 200 maddelik kargaşa metinine dönüştü.
ANKARA- Hükümetin kamu alacaklarını yeniden yapılandırması amacıyla Aralık ayı başında 113 madde olarak TBMM’ye sevk ettiği torba yasa tasarısı, delik deşik oldu. Af dahil her konuda yeni eklemeler ile 200 maddelik kargaşa metinine dönüştü. Son olarak 1999-2005 arasında memuriyetten atılanlara da emeklilik hakkı da getirildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınan tasarının sadece 21 maddesi SGK prim cezaları, elektrik ve su cezaları, vergiler gibi kamu alacakları ile ilgili bulunuyor. Diğer maddelerde, esnek çalışma modeli, özel sektörden kamuya yönetici transferi, teşvik alıp taahhüdünü yerine getirmeyenlere af ve içki sigara satışına internet yasağı gibi pek çok düzenleme geliyor. Komisyonun önüne gelen son metin ile şu düzenlemeler öngörülüyor:
SAĞLIKÇILAR VE DULLAR: Döner sermayede aylık mahsuplaşma ve 4/C’liler vekil ebe hemşirelerin de aralarında olduğu tüm sağlık kurumları çalışanlarına döner sermayeden pay ödenecek. Sağlık çalışanları ortalama 420 TL döner sermaye gelirine sahip olacak. SGK ölen eşinin maaşından da destekleme primi aldığı için dul kadınlara binlerce lirayı bulan fatura çıkarmayacak.
KAMUYA CEO, TEŞVİKE AF: Kamuda üst düzey görevlere özel sektör çalışanları da transfer olabilecek. Doğu ve Güneydoğu’da yatırım için teşvik alan ve kendilerine yatırımları için arazi tahsis edilen, ancak taahhütlerini yerine getirmeyenlere af geliyor. Bu durumdakiler, arazilerini isterlerse satabilecek.
İÇKİ SATIŞINA YASAK: İnternette alkollü içki ve sigara satışı yasaklanacak. Satış yapan şirketin internet erişimi yasaklanacak. Telefon, faks gibi cihazlarla market ya da bakkaldan içki sigara siparişi yapılamayacak.
ÖDEYENE FARKLI CEZA: Vergi mahkemesinde açtığı davayı kaybedenler, Danıştay’a temyiz başvurusunda bulunmuşlarsa, ihtilaftan vazgeçmeleri koşuluyla, cezanın tamamını ödemeyecek. Gecikme faizinin de belli bir miktarını ödeyecek.
SAHTECİ VALİ OLACAK: Mevcut yasaya göre “aylıktan kesme” ve “kademe ilerleme durdurma” cezası alan memurlar üst göreve atanamıyor. Ancak torba yasaya eklenen bir maddeyle sahte belge düzenlemek, ırkçılık yapmak, işe alkollü gelmekten ceza alanlar da terfi edip, vali ve müsteşar olabilecek.
ÖĞRENCİ AFFI: 12 Eylül 1980’den sonra her ne sebeple olursa olsun üniversitelerle ilişiği kesilen öğrenciler, yeniden okullarına dönebilecek.
MESLEK HASTASINA MAAŞ: Silikozis (Kot kumlama işçilerinde görülen rahatsızlık) hastalarına maluliyet maaşı yerine 100-300 lira arasında “engelli maaşı” bağlanacak.
KAÇAN KURTULACAK: Askerlik ve Trafik Kanunundaki idari para cezalarında zamanaşımı süresi bir yıl olacak. Bu cezalar, bir yıl içinde tebliğ edilmemesi durumunda ortadan kalkacak.
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ: Ekonomik, sektörel ya da bölgesel kriz nedeniyle haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması, iş yerinin faaliyetinin kısmen veya geçici olarak durdurulması hallerinde, işyerinde geçici olarak üç aylık kısa çalışma uygulanabilecek. Bu durumda kısa çalışma ödeneği verilecek. Ödenek, brüt ücretin yüzde 60’ı oranında olacak.
KIZ ÇOCUKLARI ve 2 ÇOCUK: Anne babaları üzerinden sağlık hizmeti alan kız çocukları, evlenip boşandıktan veya girdikleri işten ayrıldıktan sonra da sağlık hizmetinden yararlanabilecekler. Aile yardımı ödemesinde 2 çocuk sınırlaması kaldırılacak.
PRİM DESTEĞİ: 31 Aralık 2015 tarihine kadar ilk defa işe alınacak her bir sigortalı için özel sektör işverenine sigorta primi desteği getirilecek. Daha önce sigorta kapsamında olan, ancak işini kaybedenlerin işe alınması durumunda bu kişilerin vasıfları ve yaşlarına göre belirli sürelerle sigorta primi desteği sağlanacak.
MEMUR ANNELER: Sendika üyesi kamu görevlilerine 3 ayda bir 45 TL toplu görüşme primi ödenecek. Üç gün olan babalık izni 10 güne, 5 gün olan evlilik veya ölüm izni 7 güne çıkarılacak. Kadın memurlar çocuk bakımı için 0-2 yaş döneminde 24 ay ücretsiz izin alabilecek. Anne bu izni kullanamaz ise baba memura da doğum sonrası 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilecek. Sözleşmeli personel de memurlar gibi aile yardımından faydalanabilecek.
KAMU BANKALARI İSTANBUL’A: Sermaye Piyasası Kurulu ve BDDK’nin merkezleri İstanbul’a taşınacak. Merkezi Ankara’da olan Vakıfbank ve Halkbank da taşınacak.
KİRA GELİRİNİ GİZLEYENE KIYAK: Yüksek tutarda kira geliri elde edip gizleyenlere af getirilecek. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte ekira gelirini ya da gayrimenkul kazancını beyan etmeyenler için 36 ayda 18 taksitte ödeme kolaylığı getirilecek.
(GAZETEPORT)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. torba yasayı cuval yaptılar yine 4c ile ilgili birşey yok cuval değil haral olsa yine bunlar 4c yi düzeltmez gibi geliyor bana biz bayaz müslüman değiliz galiba zenci müslümanız ayrımcılığın bukadarına da pes doğrusu bunların adalet anlaşışı bu Allahtan korkun Allahtan korkun başkada birşey demiyorum ,

    YanıtlaSil
  2. bence bunların allahtan korkularıyok herkesi küle yapmaya çalışıyorlar. yalnız yandaş ensesi kalınlarını dahada enselerini kalınlaştırıyor okadar viçdansıllık olamaz allahu taala hakımızı onlardan alsın

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com