Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

30 Aralık 2010 Perşembe

Anayasa Mahkemesi 4/C yi Unuttu


Anayasa Mahkemesi 4/C yi Unuttu
4/C Tekel işçilerinin şanlı direnişiyle Türkiye’nin gündemine oturmuştu! 78 gün boyunca Ankara'dan tüm Türkiye'ye bütün güçleriyle haykırmışlardı “4-C köleliktir, köle olmayacağız” diye Tekel İşçileri… 4/C'nin iptali istemiyle yapılan açılan davada Danıştay, başvuruyu “Anayasa mahkemesinin yetkisinde” diyerek Yüksek Mahkeme’ye sevk etmişti. Anayasa Mahkemesi 20 Mayıs’tan beri dosyayı gündemine almıyor. İşçilerse, “şimdi değilse, adalet bize ne zaman lazım olacak?” diyor!
15 Aralık 2009’da geldiler Ankara’ya, direnmek için… Sakarya Caddesi’ni adeta çadır kente çevirdiler… 4/C’li köle olmamak için 78 gün boyunca direndiler. Birçok kişi belki de onlarla öğrendi 4/C’nin ne olduğunu.
4-C, işçilerin yıllarını vererek elde ettikleri sosyal ve ekonomik hakların, hükümetin bir cümlelik kararıyla gasp edilmesinden başka bir şey değil aslında! İşverene, istediği zaman sözleşme yenilememe ya da sözleşmeyi fesh etme yetkisi veren bir düzen 4-C! Yani hiçbir iş güvencesi yok. sadece iş güvencesi değil ellerinden alınan; ne kıdem tazminatı var 4-C’lilerin ne de ihbar tazminatı!
Devlet Memurları Kanunu’ndan işte bu kölelik statüsünün çıkarılması için işçiler, önce Danıştay’a gitti. Danıştay’da dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme, 20 Mayıs’ta dosyayı esastan görüşme kararı aldı. Ancak aradan 8 ay geçmesine rağmen ortada alınmış bir karar yok! Mahkeme Başkanı şu ana kadar, dosyayı mahkeme gündemine bile almadı.
Ulusal Kanal’a konuşan Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel’de Anayasa Mahkamesi’nin konuyu bir an önce gündemine alması gerektiğini belirtiyor.
4-C’lilerin gözü kulağı yüksek mahkemede! 25 bin işçi, eşi, çocuğu Anayasa Mahkemesi’nden gelecek kararı bekliyor... Ama sabrı da tükeniyor!
Ulusal Kanal
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. TEKELCİ: 4-C'nin Kölelik,Zülüm,Sefalet ve İşkence olduğunu tüm insanlar gördü duydu. 78 günlük Ankara eylemimizde Bütün dünya tanık oldu bizlere yapılan müameleleri. ama derdimizi bir türlü Hak ve Batılı birbirinden ayrd ederler dediğimiz insanlar sorunumuzu anlamadı zaten insan yerinede konulmadık,Eğer konulmuş olsaydık şu anda Özelleşritmeden dolayo aynı kurumdan gelenlerin bir kısmı ÖZLÜK haklarıyla Bir kısmı 4-c denilen 11 ay çalışma koşulunda ve ortalama 725 TL ye mahkum edilmezdi.Bizleri bu duruma düşürenleri UNATMADIK UNUTMAYACAĞIZ.Hesabımız bu fani dünyada olmasada MAHŞERDE.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com